Dürüstlüğünüz için teşekkür ederim. Discordu okudum zaten, ilk zamanlarınızda çok uğraşmışsınız. Ben sonradan dahil oldum bu işe, ilk zamanlar olsa belki daha kolay olurdu, biraz geç kaldım. Tecrübeliydim 7800X3D'den dolayı ama 9800X3D'de bulaşmamıştım RAM olayına. Bir de 6400 falan uğraşınca stabil hale getirmesi aylar aldı, BIOS'larda da ciddi sıkıntı var, anakart kalitesizliğinden ötürü.
@11115
@11115 Konu hiç oldu gitti zaten ne diyelim, buraya kadarmış. Emeğine teşekkürler. Zaten şansımı fazlasıyla zorladım, aylar önce bırakmak icap ederdi. Bu bileşenlerle gereksiz eziyet ve uğraş oldu, ciddi zaman kaybettirdi.
Benim uğraşmam başlı başına hataydı zaten. Parçalar yanlış, neyse olan oldu. Şu an böyle bıraktım, Nvidia yazılımı yine bir sorunla karşılaşmaz ise kullanırım. SCL 4-4 direkt Karhu mavi ekran yedirdi, ondan verdi sanırım uyarıyı.
Eki Görüntüle 158447
Eki Görüntüle 158450
@11115 Nazar değmesin, güzel sistemin var, parçaları güzel seçmişsin. Sen bundan sonra bence RAM işiyle hiç uğraşma, zira uğraşmana gerek yok, gereksiz uğraş olur ciddi anlamda. 6400 stabil hale getiremezsin, dual rank ekstra zorluyor zaten bellek miktarın fazla. Şu an alabileceğinin en iyisini alıyorsun, GDM Disabled de çok gerek yok, 0.1 ns için değmez, zaten yeterince akıcı oynuyorsun oyunları, hiç uğraşma o yüzden, 6400 çekilecek dert değil, sıcaklıktan da bağımsız olmuyor yani. Her şeyi fullemen lazım VDDP, VDDQ, VDDIO, VDD fullemedik voltaj bırakmadım, sözde güvenli sınırlarda. SoC'den bahsetmiyorum bile, 5 mV yukarısı ve aşağısı ölüm direkt

Yukarı FCLK patlatıyor, aşağısı 6400 patlatıyor.
Benim de acemiliğime geldi bu PC işi, ama olan oldu artık. Bu haliyle de kullanılmaz değil, içinden geçtim zaten bu anakartında. Tuşlu anakart almamanın cezası. Ben marangoz muyum, ne işim var benim abi tornavida ile yani. Cerrah değilim bir şey değilim, sütür bile atamıyorum doğru düzgün zaten. Rezil Asus, bir tuş koyamadınız değil mi, maliyet farkı 1 TL
@Asunex @AsusAdam
Bu anakartlarda 6400 stabil hale getirmek aşırı zor, o yüzden 6400 önerenlere akıl sır erdiremiyorum. En az 6 ayım gitti abi, şakasız yani ki ben tecrübeli olduğum halde, ham adam değilim. M-Die gibi lanet RAM'lerde totalde 2 yıl uğraştım, her şeyini biliyorum bu RAM'lerin. A-Die ile de 2 ay oynadım, onu da biliyorum sınırlarını. Bilmeyen adam bu işi yapamaz, o anlık yaptığını sanar, sonrasını biliyorsun zaten
@11115 Çip ya da kit anlık stabil olup da sana oyun oynatıyor, bir müddet sonra sıkıntılar başlıyor. Varyasyonlar var zaten training-training arası, tutarlı değil.
@11115 Yani hobi olarak uğraşılır ama dc'deki elemanlar bahsettiğim üzere artık hobi olayını aşmış, sigara-alkol ikilisinden beter. Bana da öyle oldu biraz, o yüzden içinden geçtim. Sana kazancı olmayacak 6400'ün. Zaten 6.6 falan alıyorsun Dual Rank diye de latency iyi bir miktar büyük ihtimal. Ben 6400 c28 1-2-0 GDM Disabled de sadece ve sadece kışın 1 kere 6.68 gördüğümü hatırlıyorum, sen neredeyse 6.5 alacaksın. Boost'dan da etkileniyor tabi, Bus clock'dan, Bclk, Eclk'dan vesaire, +200 verip yapsan testi büyük ihtimal daha yüksek çıkacaktır.
6400 açmayı bu arada, GDM Enable, Nitro 2-3-1 olarak görmüyorum, ben extreme denedim ve başardım gibi bilmiyorum. Ucundan stabilim zaten, tek ufak hata patlatıyor, hata kabul etmez GDM Disabled+ UCLK 3200. UCLK 3300 train bile edemiyor anakart, 1.35 SoC'ye anca açar onu
@11115 Training 50 sn süreceğine 30 sn sürüyor, direkt failliyor Karhu.
7200 2:1 denedim, o da 16 GB M-Die kit limiti zaten, direkt mavi ekran yedirdi, rezil kit. Şunların piyasada olmaması gerekirdi, yapabileceğimin en iyisini yaptım ama bu RAM'ler ile, ötesi olmuyor. GDM Disabled olduğu için c26'ya denk bu profil
@11115
Valla benden bu kadar, ama konunun dağılmasına üzüldüm gerçekten, aylarca verilmiş emek ve çaba vardı, insan üzülüyor yine de geriye dönüp bakınca.
@11115 Buralar size emanet, benim biraz ya da temelli uzaklaşmam iyi olacak.
Zaten ait olduğum yer burası değildi hiçbir zaman, realiteden kaçmak için kullanıyordum bu platformu. Artık onun da bir anlamı kalmadı gördüğün üzere. Realiteye geri dönme vakti geldi.
Sizlerle de tanışmış oldum, bence fena olmadı, bilgi-deneyim paylaşımı vesaire. Ama konu toplu halde durmalıydı, çok yazık oldu.
@11115 Patladı bu 6400 bu arada oyunda

Dün 10 saat patlamayan, bugün patlıyor, 3-5 kere traininge rağmen fayda etmedi. Çok garip bir IMC harbiden de. Ama FCLK 2200 ekstra bozduğunu düşünüyorum. Çünkü 1.285'ten 1.295 yapınca SoC'yi, 2200 FCLK'yı direkt patlatmıştı geçen gün.
Alt değerleri vericem, Gear Down yuvarlasın ya, hiç uğraşamıcam. Karhu'da 255 yerine 253 gelsin, yapacak bir şey yok. Bu kit ile bu kadar zaten.
Eki Görüntüle 158502
Gear Down, ne var ne yok yukarı yuvarlıyor
FCLK+GDM Disabled+SoC uzun vadede çok zor. 1 DPC şart, boşuna kaşındık onca zaman. Dün 10 saat stabildi oyun+testte, bugün patlıyor, training istediğin kadar et.
GDM Disabled 0.95 VDDP de denedim demin, PC göçtü, görüntü gelmedi boot edip, monitör reslemen lazım, initiateleyemiyor sanırım Nvidia driveri. Nvidia yazılımı da GG oldu zaten artık bu saatten sonra.
@behramabi İncelersin bir ara, GDM Disabled bulaşma