Bir de kendimi çok boşuna yordum, a-die olsa çok rahat edecektim. M-die gerçekten uğraşılmaz, bir tRP yaptıklarını görüyorsun işte, TRFC'den bahsetmiyorum, 3. saatte hata verdi, tRP+ tRFC hiçbir zaman emin olmayacağım. tRCD 37 bile olabilir. Training-training fark ediyor bunlar. 1 gün stabil bir gün olmayabiliyor. Bir de aynı para işte ikisi, çok can sıktı.
Phy düşürmek latency düşürüyor diye biliyorum, bence bir kıyasla ama 34 ya da 36'da eşitlemesi aman aman bir fark bence olmaz. Ben insanların hep 36'da eşitlediğini gördüm özellikle 1:1 modda, gdm Disabled'de ise 35'te eşitliyorlar. Yani gdm disabled iken 33'te gdm enabled iken 34'te eşitleyebilirler aslında aynı mantıkta ama yapmıyorlar.
2:1 modda ise genelde 38'de gdm enabled iken, gdm disabled iken 37'de eşitliyorlar. Aynı mantık bunlarda da geçerli, 36 ve 35 mümkün
@11115 daha düşükte eşitlemenin latency benefit olduğunu görmüştüm ama göz ardı ediliyor bence bu, bir de ekstra instabilite kaynağı mı ne ben de anlamadım tam, dediğim şekilde hep eşitliyorlar
@11115 karşılaştırabilirsin. Vddp ya matchler ya da mismatchler, vddq da etkiliyor bu arada, yeterince yüksek verirsen matchliyor. Denemen lazım ekstra.
Genel geçer kural gibi bir şey yani bu, 34 yerine 36, 2:1'de 36 yerine 38. board ne veriyorsa o aslında. Bir de mantık şu, 3'ün altındaki ard değerleri 2. sticki 1'e eşitliyor, 3'ün üstündeki değerler 2. Stick'i 1'e eşitliyor. Bz anlatıyordu bunu, tercih meselesi diyordu. Genel geçer böyle yapıldığından bahsediyordu.
@11115
Yanı vddp Match'i eğer bozuyorsa, senin bunu 36'da ya da 35'te manuel olarak eşitlemen, hiçbir şekilde instabilite yaratmayacak aslında. Hatta 1 DPC board olsa Vddp'den bile etkilenmeyecek büyük ihtimal, 2 DPC board sorunu bu aslında.
@11115