Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Fatih39

Başarılı
Öncelikler merhaba. B550F ASUS ROG anakartı kullanıyorum. CPU PIN'i 8+4 olarak bulunuyor. Ryzen 7 5700X + GTX 1060 6 GB + 8x4 RAM var.

PSU için hangi seçeneği seçmem lazım hiçbir fikrim yok. Tavsiye olarak hangisini seçmemi söyleyip ve mantığını anlatabilecek varsa çok sevinirim.

Çözüm
Single'da kalabilir, o switch +12V kanalindan cikan hatlari boluyor, switch Single kisminda iken PSU'nun verdigi +12V cikisinin tamamini kullanabilirsiniz, Multiple kismina cevirdigin zaman her ayri +12V kanalinin cikislarini 40A olacak sekilde OCP ile sinirliyor.

Multiple yaptiginiz zaman GPU'ya ayri CPU'ya ayri kanal beslemesi vermis oluyorsun yani, 5700X icin tek 8 pin EPS yeterli ama ben o yandaki ek 4 pini de taktim dersen Multiple'i da secebilirsin.
Artı -2 Eksi
Single'da kalabilir, o switch +12V kanalindan cikan hatlari boluyor, switch Single kisminda iken PSU'nun verdigi +12V cikisinin tamamini kullanabilirsiniz, Multiple kismina cevirdigin zaman her ayri +12V kanalinin cikislarini 40A olacak sekilde OCP ile sinirliyor.

Multiple yaptiginiz zaman GPU'ya ayri CPU'ya ayri kanal beslemesi vermis oluyorsun yani, 5700X icin tek 8 pin EPS yeterli ama ben o yandaki ek 4 pini de taktim dersen Multiple'i da secebilirsin.

Son düzenleme:
Çözüm

Artı -1 Eksi