tek ssd kullanıyorum hocam.

tabii ki daha iyi olur müsait bir zamanımda inceleyeceğim.

OOCT de bütün donanım parçalarımı geçen hafta yüzde 100 yükte yaklaşık minimum 25 dakika teste soktum ve sorunsuz problemsiz stabil sonuçlar aldım.

Sen dediğim ayarları yap eksiksiz, BIOS güncel olsun. Sonrasında @ggbye dediği gibi teste al, aktif soğutma olursa fan ile iyi olur. Bu konuyu takip et:

Sen dediğim ayarları yap eksiksiz, BIOS güncel olsun. Sonrasında @ggbye dediği gibi teste al, aktif soğutma olursa fan ile iyi olur. Bu konuyu takip et:

Kesinlikle inceleyeceğim CL30 6000MHz ve 7800X3D işlemci kullanıyor olmam bu ayarlar için sorun olmaz sanırım bugün ya da yarın bu rehberi inceleyip dediğiniz gibi yapacağım. Umarım sorunum çözülür. Aktif soğutma işini nasıl yapacağımı bilmiyorum. Onu da çözmeye çalışacağım umarım çare bulurum. @ggbye

Son düzenleyen: Moderatör:
Kesinlikle inceleyeceğim CL30 6000MHz ve 7800X3D işlemci kullanıyor olmam bu ayarlar için sorun olmaz sanırım bugün ya da yarın bu rehberi inceleyip dediğiniz gibi yapacağım. Umarım sorunum çözülür. Aktif soğutma işini nasıl yapacağımı bilmiyorum. Onu da çözmeye çalışacağım umarım çare bulurum. @ggbye

Konuda görsel iletildi onunla alakalı. En basit yöntem ekran kartı üzerine fan dikmek, aksi taktirde aparat falan alman lazım.

Hayli eski BIOS'lar. MSI B650 serisini çok başıboş bırakmış belli ki. Beta normalde çok sıkıntı çıkartmıyor ama dediğin sürüme güncellemende sakınca yok. Sonrasında ayarları geçirirsin.

Şu an güncel olan 3. sıradaki 7D75v1O. Daha önce beta sürüme geçtiğimde oyun içlerinde bayağı sorunlar yaşadım birinin tavsiyesi üzerine 3. ye güncellediğimde biraz daha iyi oldu ama tam sorunum çözülmedi.

Hayli eski BIOS'lar. MSI B650 serisini çok başıboş bırakmış belli ki. Beta normalde çok sıkıntı çıkartmıyor ama dediğin sürüme güncellemende sakınca yok. Sonrasında ayarları geçirirsin.

Sanırım dediğiniz gibi Ayhan hocam. Biraz başıboşluk var gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an güncel olan 3. sıradaki 7D75v1O. Daha önce beta sürüme geçtiğimde oyun içlerinde bayağı sorunlar yaşadım birinin tavsiyesi üzerine 3. ye güncellediğimde biraz daha iyi oldu ama tam sorunum çözülmedi.

Sanırım dediğiniz gibi Ayhan hocam. Biraz başıboşluk var gibi.

Söylediğin sürüme geç Beta olmayan. Sonrasında ayarları geçirip teste alırsın. Çok sorun olmaz gibi. MSI geriden geliyor, bir müddet sonra düzeltirler. Yeni serilerde güncellemeleri takip ediyorlar, B650'ler arka planda kalmış fazlasıyla.

1769355660750.webp

@ggbye ile birlikte böyle yaparsanız Push-Pull iyi olur. @yyusufsmsek

Son düzenleme:
Söylediğin sürüme geç beta olmayan. Sonrasında ayarları geçirip teste alırsın. Çok sorun olmaz gibi. MSI geriden geliyor, bir müddet sonra düzeltirler. Yeni serilerde güncellemeleri takip ediyorlar, B650'ler arka planda kalmış fazlasıyla.

Eki Görüntüle 221113

@ggbye ile birlikte böyle yaparsanız push-pull iyi olur. @yyusufsmsek

Aman aman bu nedir böyle ilk defa böyle bir şey gördüm. Açık söylemek gerekirse çok iyi duruyor böyle bir şeyi nasıl yapabilirim bilmiyorum. Ve anlaşılan en öncelikli böyle bir şeyi yapıp öyle teste sokmak.

Sorun olmaz x3D işlemciler için uygun.

Test esnasındamı kilitlenme donma oluyor?

Genel problem var ise, aşağıdaki konuya göz atın. Sonra ramlara müdahale edelim. Başka RAM denemek sorunu çözebilir.
Yüksek müsaadenizle öncelikle bu ayarları uygulayıp bir ilerleme kayıt edemez isem timing ayarlarına sizinde öncülüğünüzle giriş yapmak isterim. Ama beni üzen nokta böyle sistemler için bu kadar ekonomi zorlayıp birde böyle şeylerle karşılaşmak üzücü.