Yüksek müsaadenizle öncelikle bu ayarları uygulayıp bir ilerleme kayıt edemez isem timing ayarlarına sizin de öncülüğünüzle giriş yapmak isterim. Ama beni üzen nokta böyle sistemler için bu kadar ekonomi zorlayıp bir de böyle şeylerle karşılaşmak üzücü.

Bunu böyle düşünmemek gerekli, sonuç olarak karşı platform da aynı sorunlar var. Size daha uygun fiyata, daha yüksek sonuclar veriyor. Kötülemek değil, yanlış seçim. Tak çalıştır mantığıyla ilerlemek yanlış, ilerisi için çaba vermeniz gerek.

Bunu böyle düşünmemek gerekli, sonuç olarak karşı platform da aynı sorunlar var. Size daha uygun fiyata, daha yüksek sonuclar veriyor. Kötülemek değil, yanlış seçim. Tak çalıştır mantığıyla ilerlemek yanlış, ilerisi için çaba vermeniz gerek.
Çok iyi anlıyorum. Sizinle BIOSTA yapmış olduğum ayarları hazır açıkken paylaşabilirim.

EXPO aktif
UCLK DIV1 MODE : UCLK=MEMCLK

Lan ile bağlantı yapmadığım için onu kapatıp sadece WIFI ile bağlantı yaptığım için bluetooth devre dışı bırakıp ONLY Wİ-Fİ olarak devam ediyorum. Rehberdeki gibi.

Dosya Ekleri

• IMG_8326.webp
    IMG_8326.webp
    3,5 MB · Görüntüleme: 23
  • IMG_8327.webp
    IMG_8327.webp
    3,3 MB · Görüntüleme: 27
Çok iyi anlıyorum. Sizinle BIOS'ta yapmış olduğum ayarları hazır açıkken paylaşabilirim.

EXPO aktif.
Uclk dıv1 mode: Uclk = memclk.

Lan ile bağlantı yapmadığım için onu kapatıp sadece Wi-Fi ile bağlantı yaptığım için Bluetooth devre dışı bırakıp only Wi-Fi olarak devam ediyorum. Rehberdeki gibi.

Çok iyi, bence sorunun çözülür. Dene düzelmez ise Wi-Fi kapatıp lan baglantı kur. Oda olmazsa hepsini kapat. Sorunu tespit edelim. Depolama birimide sorunlu olabilir. Her şeyi denemek gerek.

Son düzenleme:
Çok iyi, bence sorunun çözülür. Dene düzelme ise Wi-Fi kapatıp lan baglantı kur. Oda olmazsa hepsini kapat. Soeunu tespit edelim. Depolama birimide sorunlu olabilir. Her şeyi denemek gerek.
Bu şekilde bir raid girip (oyun girip) deneme yapacağım.

Hocam yalnız işlemcide ki GPU yu kapatamadım. Onu bulamadım bir türlü. Onuda önermişsiniz.

Bu şekilde bir raid girip (oyun girip) deneme yapacağım.

Hocam yalnız işlemcide ki GPU yu kapatamadım. Onu bulamadım bir türlü. Onuda önermişsiniz.
@ggbye

Hocam onu kapatmadan bile bir teste girdim. Biraz daha iyi değerler aldım açıkcası ama tabii ki yine stabil değil. Bu yaptığımız ayarlarda işime yaradı. ama bahsettiğim gibi stabil seviyede yine değil. ısı derecelerim yerinde sizinlede paylaşacağım hemen.

Hocam onu kapatmadan bile bir teste girdim. Biraz daha iyi değerler aldım açıkcası ama tabii ki yine stabil değil. Bu yaptığımız ayarlarda işime yaradı. ama bahsettiğim gibi stabil seviyede yine değil. ısı derecelerim yerinde sizinlede paylaşacağım hemen.
@ggbye

görüntüler kapalı alan ve açık alan olarak çektim. açık alanda 11-13 civarlarına frametime çıkıyor yine. kapalı aşanlarda gayet stabil. Birde dikkatimi çeken açık alanlarda GPU kullanımım %40 lara kadar düşüyor bazen sorun nedir acaba bu konu hakkında bilginiz var mı ? Darboğaz olabilir mi?

deniyorum hocam

UMA olarak seçiliydi ve Disabled olarak işaretleyip tekrar teste gireceğim hocam. @ggbye

Dosya Ekleri

• IMG_8328.webp
    IMG_8328.webp
    2,6 MB · Görüntüleme: 25
  • IMG_8329.webp
    IMG_8329.webp
    3,9 MB · Görüntüleme: 18
  • IMG_8330.webp
    IMG_8330.webp
    2,3 MB · Görüntüleme: 24
  • IMG_8331.webp
    IMG_8331.webp
    2,1 MB · Görüntüleme: 21
görüntüler kapalı alan ve açık alan olarak çektim. açık alanda 11-13 civarlarına frametime çıkıyor yine. kapalı aşanlarda gayet stabil. Birde dikkatimi çeken açık alanlarda GPU kullanımım %40 lara kadar düşüyor bazen sorun nedir acaba bu konu hakkında bilginiz var mı ? Darboğaz olabilir mi?

deniyorum hocam

iGPU kapalı kalacak. DDU indirip güvenli moda gir, AMD Radeon kısmını kaldır yazılımdan. AMD ile alakalı hiçbir şey olmasın, daha doğrusu Radeon ile alakalı. Çipset Driver AMD sitesinden indir, ondan öncesinde Revo programı ile Advanced Scan ile tarayarak kaldır, Regedit dahil kalıntı kalmasın. Sonrasında Restart atıp temiz kurulum yapacaksın. İleteceğim o programları da.

1:1 mod 6000 CL28 ya da CL30 için iGPU kapalı kalmalı ve Nitro ayarları yapmalısın. Onları paylaşmıştım. @yyusufsmsek

@yyusufsmsek Güvenli moda girmek ve çıkarmak için 2 tane CMD komutu, yönetici açarak yaz:

bcdedit /set {current} safeboot minimal

bcdedit /deletevalue {default} safeboot

Integrated Graphics=Disabled olacak. UMA vesaire neden yaptığını anlamadım o kısmı.

bcdedit /set {current} safeboot minimal -- Bu komut ile güvenli girip DDU ile Radeon sileceksin.

bcdedit /deletevalue {default} safeboot -- Sonrasında işlem bitince bu komutu yazarak güvenliden çıkartacaksın.

Son düzenleme: