Corsair olduğu için ihtimal Hynix için %1 falan diyebiliriz. Samsung'ya da Micron gelecek. Satıcının da satmasının tek sebebi Hynix olmaması ve yüksek frekansa çıkamaması. Belki stabilite sorunu dahi yaşamış olabilir. Mavi ekrandan ziyade çoğu oyunda drop, stutter yol açıyor, çözülemiyor genelde.

Ben bu sorunları yaşarsam ne gibi bir yol izleyeceğim.

İnce ayar kısmına gireceksin, Nitro ve bias ayarları vesaire var. iGPU yine kapatılacak. 1:1 modda önemli birkaç ayar var. Bahsettiğim kişiler sen konu açtığında yardımcı olur.

Yani her türlü bir çözüm yolumuz var mı hocam mağdur olmak istemiyorum satıcı da şimdi iadeye pek yanaşmadı en azından bir ayar yapsak tam performans vermese de olur donma sorunu vs o kısımları çözsek kafii satılığa koyarım sıfır alırım artık bu işlere girmem.

Elimde kingston var 8x2 Hynix m gözüküyor ama gözüken gelmiyormuş genelde rastgele geliyormuş onu satacaktım bunu alınca sizce satmalı mıyım

Hocam RAM'in bu ayarı yaparken bozulma arıza verme ihtimali var mı?

Yani her türlü bir çözüm yolumuz var mı hocam mağdur olmak istemiyorum satıcı da şimdi iadeye pek yanaşmadı en azından bir ayar yapsak tam performans vermese de olur donma sorunu vs o kısımları çözsek kafii satılığa koyarım sıfır alırım artık bu işlere girmem.

Elimde kingston var 8x2 Hynix m gözüküyor ama gözüken gelmiyormuş genelde rastgele geliyormuş onu satacaktım bunu alınca sizce satmalı mıyım

Hocam RAM'in bu ayarı yaparken bozulma arıza verme ihtimali var mı?

Bu hususta kimse garanti veremez. İnan ki satan boşa satmıyor 2. elde RAM'leri. Bir sistemde bir sürü soruna neden olurken sende sıfır soruna neden olabilir. Kesin konuşmak güç. İnsanlar riske atmayıp 6000 CL30 Hynix alıyorsa DDR5'te bir sebebi var, onu anlatmak istedim sadece.

Bu hususta kimse garanti veremez. İnan ki satan boşa satmıyor 2. elde RAM'leri. Bir sistemde bir sürü soruna neden olurken sende sıfır soruna neden olabilir? Kesin konuşmak güç. İnsanlar riske atmayıp 6000 CL30 Hynix alıyorsa DDR5'te bir sebebi var, onu anlatmak istedim sadece.

Çalıştığından emin olup hiç ellemeden satışa mı koysam daha mı iyi olur?

Bütçem cidden kısıtlı bir de bozulursa çok kötü olur.

Çalıştığından emin olup hiç ellemeden satışa mı koysam daha mı iyi olur?

Belki sende sıkıntı yaratmayabilir. Satıcıdan en azından Micron mu yoksa Samsung mu olduğunu öğrenmesini iste. Sana iletsin. HWiNFO tam mod açıp modüllerden birine tıklayacak. Orada detaylı görünür Micron D-Die ya da Samsung B-Die diye. B-Die 2x32 kit ise sorun yaşamazsın, optimize ediliyor o. Micron D-Die falan ise işin zor.

Belki sende sıkıntı yaratmayabilir. Satıcıdan en azından Micron mu yoksa Samsung mu olduğunu öğrenmesini iste. Sana iletsin. HWiNFO tam mod açıp modüllerden birine tıklayacak. Orada detaylı görünür Micron D-die ya da Samsung b-die diye. B-die 2x32 kit ise sorun yaşamazsın, optimize ediliyor o. Micron D-die falan ise işin zor.

Hocam satıcı da anlar mı ki dayısındaymış diger RAM o kullanıyormuş videolu anlatım var mı bu dediğinizi gösteren ileteyim direk ya da eger bilgisayar var ise gösterirseniz video ile gerçekten çok makbule geçer.

Hocam satıcı da anlar mı ki dayısındaymış diger RAM o kullanıyormuş videolu anlatım var mı bu dediğinizi gösteren ileteyim direk ya da eger bilgisayar var ise gösterirseniz video ile gerçekten çok makbule geçer.

Nebi Akgün rehberi var ama kendisi ile en son tartışmış idik, aramız pek iyi sayılmaz. Onun DDR5 rehberini YouTube üzerinden izleyip genel hatlarıyla bilgi sahibi olabilirsin. 5-6 seri video çekmişti zannımca. Mantığı anlarsın diye düşünüyorum.

Nebi AKG'ün rehberi var ama kendisi ile en son tartışmış idik, aramız pek iyi sayılmaz. Onun DDR5 rehberini YouTube üzerinden izleyip genel hatlarıyla bilgi sahibi olabilirsin. 5-6 seri video çekmişti zannımca. Mantığı anlarsın diye düşünüyorum.

Satıcı ugraşmaz ki HWiNFO kullanmak zor mu o kadar modele bakacak sadece.