mehmet11

Çalışkan
Bilgisayarı açtığımda CPU ve DRAM LED'i yanıyor RAM'i silgiyle sildim slota üfledim CPU ayaklarına baktım bir sorun yok BIOS pilini çıkardım yine bir şey olmadı ne değişmesi lazım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam islemcim Ryzen 5 2600 4 RAM slotu var PC de ve simdi bir şey denedim CPU kablosunu cikarinca DRAM isigi kapaniyor ve sadece CPU isigi yaniyor geri takinca tekrardan CPU ve DRAM isigi yaniyor.

Aman hocam CPU kablosunu çıkarmayın :). CPU nereden güç alacak. 4 RAM slotu varda kaç tanesi dolu kaç RAM takılı yani. Mümkünse 1 RAM takıp öyle çalıştırmayı deneyin. Yine görüntü vermezse 24 pin anakart güç kablosunu çıkarıp takın bir de öyle deneyin. Bunlar sistem kapalıyken yapın.

Aman hocam CPU kablosunu çıkarmayın :). CPU nereden güç alacak. 4 RAM slotu varda kaç tanesi dolu kaç RAM takılı yani. Mümkünse 1 RAM takıp öyle çalıştırmayı deneyin. Yine görüntü vermezse 24 pin anakart güç kablosunu çıkarıp takın bir de öyle deneyin. Bunlar sistem kapalıyken yapın.

Hocam artik bu sistemden umudu kestim olmayacak gibi yenisini toplayacağım.

Zaten tek RAM vardi tum slotlari denedim olmadi 24 pin çıkarıp takmayi denemedim yeni RAM alacağım bir de oyle deneyeceğim.

Son düzenleme:
Hiç yamukluk yok.

Hocam ben bunu fansız açmıştım işlemci yanmış mıdır veya da cok ısınmadan dolayı anakart hasar almıs olabilir mi?

Yani hocam çok hard denemeleriniz olmuş :D. Hasar alması düşük bir ihtimal. Buradan o sisteme mantıklı bir çözüm bulmak imkansız denebilir. Siz bence bir bilgisayarcıya götürün. Canlı olarak o sistemin pek çok sınamadan geçmesi lazım :).