Detaylar
Kim cevapladı?Yasin Alemdağ
Yetkin
Bilgisayarı açtığımda CPU ve DRAM LED'i yanıyor RAM'i silgiyle sildim slota üfledim CPU ayaklarına baktım bir sorun yok BIOS pilini çıkardım yine bir şey olmadı ne değişmesi lazım?
İşlemci modeli nedir? Ayrıca RAM'ler 2 slot ise tek olarak dene.
İşlemci modeli nedir? Ayrıca RAM'ler 2 slot ise tek olarak dene.
Hocam islemcim Ryzen 5 2600 4 RAM slotu var PC de ve simdi bir şey denedim CPU kablosunu cikarinca DRAM isigi kapaniyor ve sadece CPU isigi yaniyor geri takinca tekrardan CPU ve DRAM isigi yaniyor.
Yasin Alemdağ
Yetkin
Hocam islemcim Ryzen 5 2600 4 RAM slotu var PC de ve simdi bir şey denedim CPU kablosunu cikarinca DRAM isigi kapaniyor ve sadece CPU isigi yaniyor geri takinca tekrardan CPU ve DRAM isigi yaniyor.
Aman hocam CPU kablosunu çıkarmayın
Aman hocam CPU kablosunu çıkarmayın. CPU nereden güç alacak. 4 RAM slotu varda kaç tanesi dolu kaç RAM takılı yani. Mümkünse 1 RAM takıp öyle çalıştırmayı deneyin. Yine görüntü vermezse 24 pin anakart güç kablosunu çıkarıp takın bir de öyle deneyin. Bunlar sistem kapalıyken yapın.
Hocam artik bu sistemden umudu kestim olmayacak gibi yenisini toplayacağım.
Aman hocam CPU kablosunu çıkarmayın. CPU nereden güç alacak. 4 RAM slotu varda kaç tanesi dolu kaç RAM takılı yani. Mümkünse 1 RAM takıp öyle çalıştırmayı deneyin. Yine görüntü vermezse 24 pin anakart güç kablosunu çıkarıp takın bir de öyle deneyin. Bunlar sistem kapalıyken yapın.
Zaten tek RAM vardi tum slotlari denedim olmadi 24 pin çıkarıp takmayi denemedim yeni RAM alacağım bir de oyle deneyeceğim.
Son düzenleme:
Yasin Alemdağ
Yetkin
Tek RAM çalışmıyorsa 2 RAM daha zor 
Ama sıkıntının neysen kaynaklı olduğunda bilmiyorum anakartmı işlemcimi RAM mi?
Yasin Alemdağ
Yetkin
Ama sıkıntının neysen kaynaklı olduğunda bilmiyorum anakartmı işlemcimi RAM mi?
Sırayla gideceğiz işte. İşlemci altındaki pinlerde de hasar olabilir.
Hiç yamukluk yok.
Hocam ben bunu fansız açmıştım işlemci yanmış mıdır veya da cok ısınmadan dolayı anakart hasar almıs olabilir mi?
Yasin Alemdağ
Yetkin
Hiç yamukluk yok.
Hocam ben bunu fansız açmıştım işlemci yanmış mıdır veya da cok ısınmadan dolayı anakart hasar almıs olabilir mi?
Yani hocam çok hard denemeleriniz olmuş
Yeni konular
-
-
-
-
Elektronik Crucial 8 GB DDR5 5600 MHz CL46 laptop RAM 2.299 TL
- mortem.dll bulunamadı
-
-
-
Yeni mesajlar