Merhaba. Forumda cok goruyorum bunu maalesef, insanlar CPU-Z Validator linklerini Bench yapmadan atiyorlar.

Arkadaslar, bu kullanim direkt sitenin asil amacina ve felsefesine aykiri bir kullanimdir. CPU-Z'yi actiktan sonra, Bench sekmesinden Bench CPU yaptiktan sonra Validate yapmak, hem CPU'nuzun genel performansi hakkinda bilgi verir, hem de CPU'nuzun performansinda bir anormallik var mi anlamimizi saglar. Hem Bench yapilirken sisteminiz cokerse, stabilite sorunlari yasadiginizi da anlamis olursunuz. Buna ek olarak, bu puanlari kiyaslamali sekilde gorebilmek, insanin dogasinda olan rekabet duygusuna tatli bir oksama yapar.

Bunun icin tek yapmaniz gereken, yazimin oncesinde belirttigim gibi, CPU-Z'yi actiktan sonra, ''Bench'' sekmesinden, ''Bench CPU'' yapmak. Test bittikten sonra Validate tusuyla Bench skorlu bir sekilde Validation yapabilirsiniz.

1719680717982.webp

1719680394164.webp

Validate yaptiktan sonra acilan Validator linkinize girdiginizde sagda Screenshot altinda Benchmark kismini gorebiliyorsaniz, basariyla Bench skorlariniz da dahil sekilde Validation yapabilmissiniz demektir. Tebrikler.

Çok iyi bi' rehber olmuş hocam, ben de bench edip hakkımda kısmına koydum. Artık sizin Xeon'un benim işlemciyi tokatladığı hakkında dalga geçebilirsiniz.
Iltifat icin tesekkurler ancak sizin Validation'da anormal bir durum olmus gibi. 217 MHz bir i7 2600K ile FX 9590 tokatlamanizi (zor is degil :hehehe:) da gectim, bu foruma bile girebilmeniz cok zor olacagi icin, bu rakamin rahatlikla yanlis algilandigini soyleyebilirim. Buna ek olarak multiplier sayiniz da yanlis gibi.

HWBOT'da da belirtildigi gibi, LGA 1156 ve daha eski soketlerdeki islemcilerde multiplier ve frekansin CPU-Z'de yanlis gorulmesi gibi sorunlar olabiliyor. Normalde 2600K ile bu durum olmamasi lazim, ondan dolayi anormal dedim zaten zira kendisi LGA 1155 bir CPU. Isterseniz bir de CPU-Z 1.77 veya 1.59 surumuyle test yapabilirsiniz. Tabii iki surumde de CPU-Z'nin 2017 surumlu benchmarki yok diye biliyorum, bu yuzden puanlariniz daha farkli olabilir. Bu haliyle de gecerli bir Validation, sonucta skorlariniz normal ancak bu Validation frekans ve multiplier bilgisi gerekli bir diagnose isleminde kullanilmamali.