Detaylar
Kim cevapladı?@Rubiks Cube Zaten kurallar da böyle neredeyse.
Konunun + oy alması garip. Arkadaşlar, eğer crack oyun istiyorsanız olayı buraya taşımayın. Gidin kendiniz araştırın ve bulun. Her şeyi burada sormanıza gerek yok.
Konunun + oy alması garip. Arkadaşlar, eğer crack oyun istiyorsanız olayı buraya taşımayın. Gidin kendiniz araştırın ve bulun. Her şeyi burada sormanıza gerek yok.
Devrimci Kedi
Üstün
- Makaleler
- 1
Ben belirli bir fiyat üzerindeki oyunların korsan sürümü için destek verilmesini uygun buluyorum. Herkesin oyun oynamak eğlenme hakkı var ama herkesin bir oyuna binlerce lira verecek parası yok maalesef.Burada kriter her zaman fiyat olacak. Tabii ki herkesin 1.000TL üstünde olan bir oyunu satın almasını bekleyemeyiz lakin 10 dolar olan bir oyunun da sadece dolarla satılıyor diye korsan oynanmasına göz yummayı doğru bulmuyorum.
Oyunun kaç TL ya da dolar olmasından çok insanların gelirleri önemlidir. Örneğin asgari ücret alan bir insan taksitle çocuğuna bilgisayar alabilir (tabii giriş seviyesi vs olur) yani söylenen "10 dolara korsan kullanılmasını doğru bulmuyorum" yine o ailenin geliriyle ilglii bir durumdur.
Belki en kötü durumda olanlar asgari ücret diyelim "1 dolar oyun için korsan kullanılmaz" denilebilir (bu hemen herkesi kapsayabilir)
Zira 10 dolar 300TL ve bir kişi hayatı boyunca 1 oyun oynamayacaktır.
Bu aslında insanların hangi bilgi seviyesinde olursa olsun "empati" yapamamasından kaynaklı bir durum. Ve maalesef insan bu empatiyi gerçek anlamda bana göre yapamaz.
Kendi yaşantısını veya 1-2 level altını belki düşünebilir ve bu doğrultuda fikir beyan eder.
Not: Burada bana göre birçok kişi "crackli oyunlar" hakkında destek verebilir bilgiye sahip. İşin trajikomik tarafı bu bilgiyi nasıl öğrendi ve detay bilgiye nasıl sahip oldu. Sevgiler arkadaşlar.
Belki en kötü durumda olanlar asgari ücret diyelim "1 dolar oyun için korsan kullanılmaz" denilebilir (bu hemen herkesi kapsayabilir)
Zira 10 dolar 300TL ve bir kişi hayatı boyunca 1 oyun oynamayacaktır.
Bu aslında insanların hangi bilgi seviyesinde olursa olsun "empati" yapamamasından kaynaklı bir durum. Ve maalesef insan bu empatiyi gerçek anlamda bana göre yapamaz.
Kendi yaşantısını veya 1-2 level altını belki düşünebilir ve bu doğrultuda fikir beyan eder.
Not: Burada bana göre birçok kişi "crackli oyunlar" hakkında destek verebilir bilgiye sahip. İşin trajikomik tarafı bu bilgiyi nasıl öğrendi ve detay bilgiye nasıl sahip oldu. Sevgiler arkadaşlar.
Son düzenleme:
Daha geçen bir akrabam bilgisayardan alışveriş yapmış kartından 800 TL para çekilmiş crackli uygulamalardan yüksek ihtimalle bazılarını da anlamıyorum oyuna para veren insanları enayi yerine koyuyorlar.
He tamam bende şu an bilgisayarıma isterim sorun olmasın sabaha kadar yüklemediğim oyun olmaz ama riskli indirime girince alıyorum.
He tamam bende şu an bilgisayarıma isterim sorun olmasın sabaha kadar yüklemediğim oyun olmaz ama riskli indirime girince alıyorum.
mauroicardi99
Yetkin
Steam dolara geçtiğinden beri oradan sadece ücretsiz oyunları indiriyorum onun dışında full Epic Games'den oyun bakıyorum ben.
Thanos
Üstün
Oyunlar Steam'de dolar ile satılıyor artık, bence az da olsa destek verilmeli. Epic oyunlarına gerek yok ama Steam oyunları lazım. Siz ne düşünüyorsunuz.
Diyelim ki destek verildi ve forumda ki bazı üyeler linkler attı işte buradan indirebilirsin oradan indirebilirsin veya da sen attın buradan indir diye indirdikten 1 gün sonra bilgisayar patates hale gelirse bunun sorumluluğunu alabilecek misin?
@Rubiks Cube Zaten kurallar da böyle neredeyse.
Eki Görüntüle 16699
Satışı olmayan bir oyun için konu açılmıştı. Test amaçlı ve daha önceden Technopat Sosyal'de uyarıldığımdan, satır içi kod ile bağlantıyı paylaştım. Bağlantı silinmişti. Daha forumun başlarında oldu. Bu kuralı tüm modlar düzgün uygulayamıyor veya bilmiyorlar.
MyAbandonware en azından şu ana kadar hiç sorun yaşamadığım bir site. Elbette tamamen güvenilir diyemem. Ama bu tarz sitelerin de kuralda bahsedildiği ve diğer sitede nasıl paylaşacağımı belirtilmesine rağmen silinmişti. Belki bu konuya daha dikkat ederler.
Bana soracak olursanız para ile satılan oyunların fiyattan bağımsız korsanına destek sağlanmamalı. Korsana destek işin içine girince foruma garip tipler dolacak veya çözümler için zararlı bağlantı paylaşımları artacak. Bu bağlantılara izin vermeseler çözüm sağlanayamacak, verseler de sorun yaşanacak. Yani daha yolun başında bir forum için de bu korsan olayı sıkıntı.
Destek sağlıyor diye Recep'i aşağı çekmek isteyen malum parti trolleri de salça olabilir. Twitter üzerindeki linci çünkü AKP yalayan bir YT'ur yapmıştı. Bu dalkavuğu bir de TRT programına çıkarmışlardı. Rütbe atlamak için kitlesini saldırtmıştı. Çocuklara yönelik içerik yapıyor bir de bu tip. Neyse bu olay tamamen varsayım, AKP vergi için halkı yasal içerik tüketmeye iter mi pek sanmıyorum.
Korsana yardım etmek isteyen arkadaşlar ise başka bir forumda destek sağlayabilirler. İlla Technopat'ın her dala yardım etmesi gerekmiyor. Cidden insanlara yardım etmek istiyorsanız, denetlenen bir korsan forumu bulup orayı canlandırın. Oralara çoğu oyun için rehberler yapın. Mesela ben MyAbandonware oynadığım oyunların kurulum aşaması ve bir sorun olursa nasıl çözdüğümü yazmayı düşünebilirim.