Burada kriter her zaman fiyat olacak. Tabii ki herkesin 1.000TL üstünde olan bir oyunu satın almasını bekleyemeyiz lakin 10 dolar olan bir oyunun da sadece dolarla satılıyor diye korsan oynanmasına göz yummayı doğru bulmuyorum.

Herkes Türk lirası kullanmak zorunda değil. Roma’ya veya Paris’e tatile gittiğinizde euro kullanılıyor diye her şeyi çalıyor musunuz? Para birimi bir kriter olmamalı. Oyunun fiyatının TL karşılığı pahalı olduğu takdirde destek verilmesi tartışılabilir.

Herkes Türk lirası kullanmak zorunda değil. Roma'ya veya Paris'e tatile gittiğinizde euro kullanılıyor diye her şeyi çalıyor musunuz? Para birimi bir kriter olmamalı. Oyunun fiyatının TL karşılığı tartışmalı olsa da düşünülebilir.

Zaten dolar olduğu icin TL'ye çevirince fiyat yükseliyor. Bunun için öneri vermistim.

Böyle teknolojik bir forumda hiçbir zaman crack oyun tavsiye edilip link verilmemeli.
Bu olay yazı tura atmak gibi, kişilerin bilgisayarına gelecek virüsler veya bilgilerinin çalınması çok çok daha feci bir olay.
Korsan oyun bulduktan sonra her türlü bulunur. Yok Steam fiyatları şu oldu fiyatları bu oldu bunlar böyle forumların içinde virüslerin yüzeceğinin anlamına gelmez.

Eğer crack oyun indiren birisi, oyunu kurarken veya indirirken sorun yaşıyorsa seve seve yardımcı olunabilir tabii ki.

Burada kriter her zaman fiyat olacak. Tabii ki herkesin 1.000TL üstünde olan bir oyunu satın almasını bekleyemeyiz lakin 10 dolar olan bir oyunun da sadece dolarla satılıyor diye korsan oynanmasına göz yummayı doğru bulmuyorum.
Recep Bey haklısınız, korsan oynanınca yapımcı para kazanamaz dolasıyla yeni oyunların çıkması zorlaşır ama şu da bir gerçek: Oyun kültürünün gelişmesi lazım. Sizin jenerasyonunuz korsan oyun oynayarak büyüdü ve iş sahibi olunca orijinal almaya başladılar. Her korsan oyuncu zaten ileride potansiyel bir orijinal oyuncu olabilir. Karar sizin. Saygılarımla.

Son düzenleyen: Moderatör:
O zaman eskiden de yüksek fiyatlı oyunlara korsan destek verseydik. O gün neden verilmiyorsa bence bugün de o sebepten verilmeyecek. İnternette korsan kullanıma hizmet eden bir sürü site ve forum mevcut zaten bir de burayı korsanla kirletmemeliyiz diye düşünüyorum. Kendi milletimi tanıyorsam bir dijital hizmete para vermekten çoğu zaman çekinir hatta kaçınır. İster o hizmet pahalı olsun ucuz olsun ya da geliri bakımından karşılayabilir olsun. Mesela şöyle örnek vereyim. Bilgisayar kullanımında sürekli kullandığı bir yazılımın ömür boyu lisansını 400 liraya vb almak yerine korsan kullanır. Burada kıstas fiyat değil kültür oluyor genelde. O yüzden izin verilmemeli. İnsanlardan gelir/harçlıklarını belgelendirmelerini isteyemeyiz sonuçta. Bu da korsan kullanımın büyümesine katkı sağlar.

€60 karşılığında satılan bir oyun TL ile satılsaydı yine benzer bir fiyat ödeyecektiniz. Bölgesel fiyatlandırma sebebiyle geç güncellenen fiyatlar nedeniyle 1-2 dolar bile etmeyen fiyatlara halk alıştı ve şimdi de normal fiyatlar pahalı geliyor. Dışarıda bir kahve 100 TL olmuşken 15 dolarlık oyunu korsan oynamak istemek normal değil.