Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 17 Aralık 2023
- Makaleler
- 4
Oyunun crack'e destek verilmiyorsa nasıl crack dosyaları paylaşılsın ki zaten? Bu sebepten oyun korsan, kırılmamış mesajı bana göre bir çözüm.
Kesinlikle haklısınız. Benim zamanımda devasa bir korsan arşivim vardı ama en son ne zaman bir oyunu korsan indirdin desen şu an hatırlamıyorum. Bizim zamanımızda Steam yoktu. Diğer hiçbir platform da yoktu. Bugün seçenekler daha bol. Geriye sadece fiyat kalıyor. Fiyat da makul ise oyun orijinal alınabilir. Diğer türlü biz zaten elimizden geldiğince destek oluyoruz ki ben korsan oyun için bile TeamViewer ile bağlanıp yardım ettim.Recep Bey haklısınız, korsan oynanınca yapımcı para kazanamaz dolasıyla yeni oyunların çıkması zorlaşır ama şu da bir gerçek: Oyun kültürünün gelişmesi lazım. Sizin jenerasyonunuz korsan oyun oynayarak büyüdü ve iş sahibi olunca orijinal almaya başladılar. Her korsan oyuncu zaten ileride potansiyel bir orijinal oyuncu olabilir. Karar sizin. Saygılarımla.
Kural 17:
Korsan içeriklere link vermeyin, istemeyin, orijinal kullananlara hakaret etmeyin. Korsan oyunlara teknik destek vermek bazı istisnai durumlar hariç yasaktır. Bu istisnalar:
Kullanıcının ilk konusu.
Oyun hiçbir dijital platformda satılmıyor.
Kullanıcı ilk kez korsan konusu açacaksa ve bu konuda da sistemsel bir sorun söz konusuysa destek verilebilir.
Oyunun fiyatı 800 TL veya $35 üstündeyse destek verilebilir.
Kural açıkmış aslında. Sadece link konusuna hoş bakmıyorum ki moderasyonun bu konu hakkında görüşü de sanırım aynı şekilde.
Korsan içeriklere link vermeyin, istemeyin, orijinal kullananlara hakaret etmeyin. Korsan oyunlara teknik destek vermek bazı istisnai durumlar hariç yasaktır. Bu istisnalar:
Kullanıcının ilk konusu.
Oyun hiçbir dijital platformda satılmıyor.
Kullanıcı ilk kez korsan konusu açacaksa ve bu konuda da sistemsel bir sorun söz konusuysa destek verilebilir.
Oyunun fiyatı 800 TL veya $35 üstündeyse destek verilebilir.
Kural açıkmış aslında. Sadece link konusuna hoş bakmıyorum ki moderasyonun bu konu hakkında görüşü de sanırım aynı şekilde.
- Makaleler
- 4
Steam dolara dönmeden önce tüm dlc'ler ile birlikte 15 TL'ydi. Dolara döndüğünden beri sabit 300 TL. Yerelleştirilmiş fiyat yapılmamış.
Ama sizin bir geliriniz var. Bu ülkede öğrencilerin çoğunun düzgün bir geliri yok. Ben haftalık 500 lira alıyorum. Bir oyun en az 300 500 lira. Hafta sırf direksiyon seti alabilmek için kumara bile düştüm. Korsan oyun indirme linki dışında belli bir ücret sınırı olmadan korsana izin verilmeli.Kesinlikle haklısınız. Benim zamanımda devasa bir korsan arşivim vardı ama en son ne zaman bir oyunu korsan indirdin desen şu an hatırlamıyorum.
Dediğim gibi haftalık (hafta içi sadece) sadece yeme içme parası 500 lira olan bir kesim ve daha az olan bir kesim var. Fiyat şartı kaldırılmalı.Burada kriter her zaman fiyat olacak. Tabii ki herkesin 1.000TL üstünde olan bir oyunu satın almasını bekleyemeyiz lakin 10 dolar olan bir oyunun da sadece dolarla satılıyor diye korsan oynanmasına göz yummayı doğru bulmuyorum.
Son düzenleyen: Moderatör:
Ülkenin bu hale gelmesi adamların suçu değil ki, düşünsene geceni gündüz edip bütün paranı basmışsın bir oyun yapıyorsun çocuğun birisi gelip crackleyip oynuyor bu hırsızlık bir nevi. Ama sizin de suçunuz değil, öğrenciyi kumara düşüren hükümet utansın... Sadece siz değil son zamanlarda kumar çok popüler oldu çünkü TL'nin değeri kalmadı insanlar emeğinin karşılığını alamıyor.Ama sizin bir geliriniz var. Bu ülkede öğrencilerin çoğunun düzgün bir geliri yok. Ben haftalık 500 lira alıyorum. Bir oyun en az 300 500 lira. Hafta sırf direksiyon seti alabilmek için kumara bile düştüm. Korsan oyun indirme linki dışında belli bir ücret sınırı olmadan korsana izin verilmeli.
Burada kriter her zaman fiyat olacak. Tabii ki herkesin 1.000TL üstünde olan bir oyunu satın almasını bekleyemeyiz lakin 10 dolar olan bir oyunun da sadece dolarla satılıyor diye korsan oynanmasına göz yummayı doğru bulmuyorum.
Hocam Mega Thread'i Techolay'a getirmemiz yok mu? Şaka bir yana korsana kısıtlı bir destek verilse yeterlidir bence. Korsan konusunda deneyimli üyeler, kurallar çerçevesinde link verebilseler güzel olabilir.
Son düzenleme:
mutlupide
Başarılı
- Makaleler
- 1
Bunun öneri konusu açılır işte eklensin diye.
Üniversite öğrencisiyim, aylık 1000 ile geçiniyorum, 1200 1300 civarı oluyor ekstra bilmemnelerle beraber.Ama sizin bir geliriniz var. Bu ülkede öğrencilerin çoğunun düzgün bir geliri yok. Ben haftalık 500 lira alıyorum. Bir oyun en az 300 500 lira. Hafta sırf direksiyon seti alabilmek için kumara bile düştüm. Korsan oyun indirme linki dışında belli bir ücret sınırı olmadan korsana izin verilmeli.
Dediğim gibi haftalık (hafta içi sadece) sadece yeme içme parası 500 lira olan bir kesim ve daha az olan bir kesim var. Fiyat şartı kaldırılmalı.
Korsana tamamen izin verilmesine gerek yok, o 800lük ya da 1000lik kaç oldu bilmiyorum bütçeyi aşan oyunlarda ya da kayıp yazılımlarda link paylaşımı serbest olsun ve forum ile kullanıcı sorumluluk almasın paylaştığından. Bariz bi şekilde virüslü link yollanmışsa da uzun bi süre de tatile çıkartılabilir kullanıcı.
Ben kendi bağımı kesebiliyorum fakat kesemeyen çok kişi var.
Son düzenleme:
Hocam aylık 1000 lira nasıl yetiyor? Ailenizle mi yaşıyorsunuz?Üniversite öğrencisiyim, aylık 1000 ile geçiniyorum, 1200 1300 civarı oluyor ekstra bilmemnelerle beraber.
Korsana tamamen izin verilmesine gerek yok, o 800lük ya da 1000lik kaç oldu bilmiyorum bütçeyi aşan oyunlarda ya da kayıp yazılımlarda link paylaşımı serbest olsun ve forum ile kullanıcı sorumluluk almasın paylaştığından. Bariz bi şekilde virüslü link yollanmışsa da uzun bi süre de tatile çıkartılabilir kullanıcı.