Ama sizin bir geliriniz var. Bu ülkede öğrencilerin çoğunun düzgün bir geliri yok. Ben haftalık 500 lira alıyorum. Bir oyun en az 300 500 lira. Hafta sırf direksiyon seti alabilmek için kumara bile düştüm. Korsan oyun indirme linki dışında belli bir ücret sınırı olmadan korsana izin verilmeli.

Dediğim gibi haftalık (hafta içi sadece) sadece yeme içme parası 500 lira olan bir kesim ve daha az olan bir kesim var. Fiyat şartı kaldırılmalı.

Üniversite öğrencisiyim, aylık 1000 ile geçiniyorum, 1200 1300 civarı oluyor ekstra bilmemnelerle beraber.

Korsana tamamen izin verilmesine gerek yok, o 800'lük ya da 1000'lik kaç oldu bilmiyorum bütçeyi aşan oyunlarda ya da kayıp yazılımlarda link paylaşımı serbest olsun ve forum ile kullanıcı sorumluluk almasın paylaştığından. Bariz bir şekilde virüslü link yollanmışsa da uzun bir süre de tatile çıkartılabilir kullanıcı.

Crack ile alakalı konu açarken herhangi bir sorumluluk almıyoruz diye onaylatarak konu açılmasına izin verilebilir.

@Recep Baltaş

Steam dolara dönmeden önce tüm dlc'ler ile birlikte 15 TL'ydi. Dolara döndüğünden beri sabit 300 TL. Yerelleştirilmiş fiyat yapılmamış.
Hocam siz cidden oyunların 15₺'ye satılmasını mantıklı mı buluyordunuz ? Gerçekten alışmış kudurmuştan beter durumu... Sektör bellidir Indie oyunlar 10-20$ aralığına satılır B seviye oyunlar 30-40$'a AAA oyunlar ise 60-70$ aralığına satılır. Yerel fiyatlandırma eskiden 15₺ olan fiyatın dolar ile 0.50 cent'e satılması değildir zaten. Adamlar Yabancıya 10$'a sattığı oyunu sana 5$'a satar yani %50 ucuza satar budur yerel fiyatlandırma. Zaten firmalarda yavaş yavaş bunu yapmaya başladı en son Rust yaptı yanlış hatırlamıyorsam.

Böyle bir forumda destek verilebilir, ama @Recep Baltaş abimizin dediği gibi bir kriter(ler) olmalı, zaten forumda da öyle bir kural var. Kural 17'de gayet açıkça belirtilmiş;

17. Korsan içeriklere link vermeyin, istemeyin, orijinal kullananlara hakaret etmeyin. Korsan oyunlara teknik destek vermek bazı istisnai durumlar hariç yasaktır. Bu istisnalar:
  • Kullanıcının ilk konusu.
  • Oyun hiçbir dijital platformda satılmıyor.
  • Kullanıcı ilk kez korsan konusu açacaksa ve bu konuda da sistemsel bir sorun söz konusuysa destek verilebilir.
  • Oyunun fiyatı 800 TL veya $35 üstündeyse destek verilebilir.​
Böyle bir kural varken böyle bir konu açmanız biraz saçma olmuş.

Crack ile alakalı konu açarken herhangi bir sorumluluk almıyoruz diye onaylatarak konu açılmasına izin verilebilir.

@Recep Baltaş
İnternetteki herhangi biri de bu forumdan yardım alıyor, burada ki şeyler Google'da da çıkıyor.

Böyle bir forumda destek verilebilir, ama @Recep Baltaş abimizin dediği gibi bir kriter(ler) olmalı, zaten forumda da öyle bir kural var. Kural 17'de gayet açıkça belirtilmiş;

17. korsan içeriklere link vermeyin, istemeyin, orijinal kullananlara hakaret etmeyin. Korsan oyunlara teknik destek vermek bazı istisnai durumlar hariç yasaktır. Bu istisnalar:
  • Kullanıcının ilk konusu.
  • Oyun hiçbir dijital platformda satılmıyor.
  • Kullanıcı ilk kez korsan konusu açacaksa ve bu konuda da sistemsel bir sorun söz konusuysa destek verilebilir.
  • oyunun fiyatı 800 TL veya $35 üstündeyse destek verilebilir.​
Böyle bir kural varken böyle bir konu açmanız biraz saçma olmuş.

İnternetteki herhangi biri de bu forumdan yardım alıyor, burada ki şeyler Google'da da çıkıyor.

Onaylamadan sayfanın gösterilmesine izin verilmez. Hem üye olmadan yaparsa bu kendi yapmış olur ne üye ne Techolay sorumluluk almaz.

Dijital ürünlerin arkasında bir emek, ekip bir altyapı ve zaman yokmuş gibi yapılıyor anlayış veremiyorum buna. Bir oyun firmasını geçtim bir zincir market adına konuşursak. Bir üründen kâra geçmeye başladıktan sonra o saatten sonra arada ufak tefek o üründen çalınabilir anlamına mı geliyor bu? Bir ürün pahalı ise almazsın kusura bakmayın da bunun doğrusu budur. Ben bu forumun korsanın büyümesine katkı sağlamasını doğru bulmuyorum. Evet gerçekçi olursak durumu yetmeyen bir kişi belki bundan mahrum kalmamak isteyebilir. Bunun içinde 800 lira üstü bir oyunu crackli oynayabilir diyelim. Sıkıntı bunun yapılmış olması değil bir kültür haline gelmesinin önünün alınamaz bir durum olması.

Blackrawen, evet hocam haklısınız.
Bu öneri uygulamaya geçilmezse alternatif olarak sadece fiyat sınırlandırılması değil, hem $35 ve 800 TL üzerindeki oyunlara hem de fiyat'ı MENA - USD olarak düzenlenmemiş oyunlara yapılbilir.

Dijital ürünlerin arkasında bir emek, ekip bir altyapı ve zaman yokmuş gibi yapılıyor anlayış veremiyorum buna. Bir oyun firmasını geçtim bir zincir market adına konuşursak. Bir üründen kâra geçmeye başladıktan sonra o saatten sonra arada ufak tefek o üründen çalınabilir anlamına mı geliyor bu? Bir ürün pahalı ise almazsın kusura bakmayın da bunun doğrusu budur. Ben bu forumun korsanın büyümesine katkı sağlamasını doğru bulmuyorum. Evet gerçekçi olursak durumu yetmeyen bir kişi belki bundan mahrum kalmamak isteyebilir. Bunun içinde 800 lira üstü bir oyunu crackli oynayabilir diyelim. Sıkıntı bunun yapılmış olması değil bir kültür haline gelmesinin önünün alınamaz bir durum olması.

Bir yandan hak veriyorum lakin öğrencilerin böyle yüksek oyun veya yazılım alabileceğini düşünmüyorum. Ben zamanında oyunu crack oynamıştım sonra aldım, yani parası olunca kim almak istemezki.

Kültürden kastım da şu. 800 liralık bir oyunu parası yetmediği için indirip oynayan bir kişi. İleride 200-300 liralık bi kaç saatlik bir hikayeli oyunu zaten birkaç saate bitecek neden para vereyim gidip korsan indireyim der. Bu gerçekten önü alınamaz bir durum. Evet siz ben böyle yapmam deseniz de öyle değil. Geçmişteki korsan kültürü yeni yeni ufak ufak kalkmaya başlamıştı.

Bir yandan hak veriyorum lakin öğrencilerin böyle yüksek oyun veya yazılım alabileceğini düşünmüyorum. Ben zamanında oyunu crack oynamıştım sonra aldım, yani parası olunca kim almak istemezki.
Ben size katılıyorum ancak dediğim gibi. İnternet üzerinde sanki hiç korsan kaynak yokmuş gibi bu forumun da buna destek olmasını doğru bulmuyorum. Bu benim düşüncem. Korsan kullanıp kullanmamak sizin insiyatifinize kalmış bir durum. Sadece bunun bu forumda resmi bir şekilde normal bir duruma indirgenmesini doğru bulmadığımı belli ettim.

Kültürden kastım da şu. 800 liralık bir oyunu parası yetmediği için indirip oynayan bir kişi. İleride 200-300 liralık bi kaç saatlik bir hikayeli oyunu zaten birkaç saate bitecek neden para vereyim gidip korsan indireyim der. Bu gerçekten önü alınamaz bir durum. Evet siz ben böyle yapmam deseniz de öyle değil. Geçmişteki korsan kültürü yeni yeni ufak ufak kalkmaya başlamıştı.

Ben size katılıyorum ancak dediğim gibi. İnternet üzerinde sanki hiç korsan kaynak yokmuş gibi bu forumun da buna destek olmasını doğru bulmuyorum. Bu benim düşüncem. Korsan kullanıp kullanmamak sizin insiyatifinize kalmış bir durum. Sadece bunun bu forumda resmi bir şekilde normal bir duruma indirgenmesini doğru bulmadığımı belli ettim.
Sence korsan oyun indiren adam, yaşadığı sorunu çözemedi diye oyunu mu satın alacak? Başka yerden indirir, yabancı kaynaklarda surf yapar. Sadece zaman kaybetmiş olur.
Destek kısmında fiyat sınırlandırması çok saçma bence. Bunu artıladım ben.