Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Ana hatta değildir gibi geliyor öyle olsa diğerleride sorun yaşardı sanırsam evime gelen kabloda sorun var.
Hocam çok masraf çıkmaz değil mi aileme çok yük olmak istemiyorum parada yok açıkçası.
Ana hatta sorun varsa ücretsiz yaparlar zaten, ama evin hattında varsa bir elektrikçi bulup yeni kablo çektirmen lazım. Kablo parası ve işçilik ister ama önce bir sorunu bulsunlar.
Ben yeni 2 tane kablo çektirdim 1 yıl önce ama Millenicom hattı da açtırmıştım, evin kablosu çok kalitesiz ve tek hat dedi yeni kablo çektirmen lazım abi dedi, kablo var ise sen çek ben sana vereyim parayı dedim kendi çekti para istememişti ben zorla 500 TL vermiştim. Ama dediğim gibi önce sen ekipleri çağırt sorunu burada çözümü de bu diye söylesinler, ondan sonra yazarsın; ona göre masraf çıkar mı, çıkmaz mı konuşuruz.
Aynen bak ciddi düşmüş, normal bir Speedtest yap. Upload kaç olmuş ona da bak.
+ 20 ms oldu hatta sağdaki a oldu şu an Speedtest atayım.
Dosya Ekleri
7.5 dan 6.5 e düşürmüş ve ciddi MS farkını azalttı, böyle idare et adamlar gelene kadar. Geldiklerinde dediğim gibi upload sınırını yükselttirmeye çalış.+ 20 ms oldu hatta sağdaki a oldu şu an Speedtest atayım.
Çözüm yok limit bu derlerse, fiber gelene kadar böyle idare edeceksin
7.5'dan 6.5'e düşürmüş ve ciddi ms farkını azalttı, böyle idare et adamlar gelene kadar. Geldiklerinde dediğim gibi upload sınırını yükselttirmeye çalış.
Hocam tam olarak ne diyeyim adamlara uploadda ciddi sorun var santralden gelen hattı kontrol edin mi?
7.5'dan 6.5'e düşürmüş ve ciddi ms farkını azalttı, böyle idare et adamlar gelene kadar. Geldiklerinde dediğim gibi upload sınırını yükselttirmeye çalış.
Çözüm yok limit bu derlerse, fiber gelene kadar böyle idare edeceksin![]()
Elektrikçi çağırmayalım mı?
Hocam tam olarak ne diyeyim adamlara uploadda ciddi sorun var santralden gelen hattı kontrol edin mi?
Aynen, upload limitleri sınırda. En ufak bir yükleme ya da internet kullanımında paket kaybı yaşıyorum. Ev kablolarına da yine de baktır, apartman girişindeki kutuya da gelen sinyale baktır. Belli mi olur, kablolardaki ufak bir sorundan da olabilir düşük gelmesi. Senin upload hızı altyapı 15, sana verilen 10 olsa çok rahatlar.
Yok, elektrikçiye şu an gerek yok, önce gelsinler, sorunu çözebiliyorlarsa çözsünler upload hızını arttırma gibi. Yapamıyoruz derlerse, hatlarda sorun yok derlerse, yapabileceğin hiçbir şey yok zaten, boşa masraf yapma.
Aynen, upload limitleri sınırda. En ufak bir yükleme ya da internet kullanımında paket kaybı yaşıyorum. Ev kablolarına da yine de baktır, apartman girişindeki kutuya da gelen sinyale baktır. Belli mi olur, kablolardaki ufak bir sorundan da olabilir düşük gelmesi. Senin upload hızı altyapı 15, sana verilen 10 olsa çok rahatlar.
Yok, elektrikçiye şu an gerek yok, önce gelsinler, sorunu çözebiliyorlarsa çözsünler upload hızını arttırma gibi. Yapamıyoruz derlerse, hatlarda sorun yok derlerse, yapabileceğin hiçbir şey yok zaten, boşa masraf yapma.
Tamamdır teşekkürler hocam elektrikçi çağırmıyorum o zaman adamlar gelsin yaparlarsa yapsın yapmazlarsa yapacak bir şey yok fiber gelsede rezillikten kurtulsam.
Tamamdır teşekkürler hocam elektrikçi çağırmıyorum o zaman adamlar gelsin yaparlarsa yapsın yapmazlarsa yapacak bir şey yok fiber gelsede rezillikten kurtulsam.
Rica ederim, ne demek; ufak tefek hatalı bilgiler de verdik ama sonunda bulduk, çözümü sayılır. Gelsinler, baksınlar; limitleri artırabilirlerse güzel olur, yapamazlarsa, dediğin gibi fiberi bekleyeceksin mecbur. Ben de bekliyorum, 2-3 aya GigaFiber gelecek, kurtulacağım inş
Rica ederim, ne demek; ufak tefek hatalı bilgiler de verdik ama sonunda bulduk, çözümü sayılır. Gelsinler, baksınlar; limitleri artırabilirlerse güzel olur, yapamazlarsa, dediğin gibi fiberi bekleyeceksin mecbur. Ben de bekliyorum, 2-3 aya GigaFiber gelecek, kurtulacağım inşallahkısa sürede sende kurtulursun inşallah.
Şu an packet lossum yoktur değil mi hocam QoS ayarı işe yaradı galibada acaba ondan mı hiç sanmıyorum ama.
Şu an packet lossum yoktur değil mi hocam QoS ayarı işe yaradı galibada acaba ondan mı hiç sanmıyorum ama.
Halen olabilir, girip denemek lazım. Ama bu değerler ile olmaması lazım normal şartlarda.
Halen olabilir, girip denemek lazım. Ama bu değerler ile olmaması lazım normal şartlarda.
Gene iyi indirdik 170'ten 30'a çıkmaz diye düşünüyorum adamlarda gelince tam olur herhalde olmasa da fiberi bekliyorum.
Maalesef hala çıkıyor hocam nasıl olabiliyor ya.
Gene iyi indirdik 170'ten 30'a çıkmaz diye düşünüyorum adamlarda gelince tam olur herhalde olmasa da fiberi bekliyorum.
Ufak tefek olursa hâlâ paket kaybı, modeminde elle ayar var ise QoS'da biraz daha düşürmeye çalış upload limitini.
Ama şu an bende B alıyorum, kendi modemimi kullanamadığım için firmanın verdiği dandik modem ile.
Kendi modemimi kullanabilsem A+ alıyordum bende Keenetic modem ile. Bazı saçma sorunlar var GigaFiber gelecek diye idare ediyorum. O zaman yurt dışı çıkışlarında da sorun var ya da modemin QoS'u yetersiz kalıyor, 8.5 upload sınırı çok düşük çünkü.
Gelsinler baksınlar, çözülür inşallah. Çözülmez ise mecbur bekleyeceksin, sen yine de her zara oyna kablo apartman girişi, ana hat hepsini söyle baksınlar.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
Acer Nitro 5 AN515-58 için termal macun veya ped önerisi
- RollingStonesrio