Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

eyky

Uzman
Önceki konumda öneriler üzerine Dark Freezer X127 aldım. Bugün elime ulaştı. İçinden çıkan kılavuza göre bilgisayarıma taktım. İlk başta soğutucunun tam oturmadığından şüphelendim çünkü soğutucu biraz oynuyordu. Tekrar söküp taktım fakat hala oynuyor.

1722016167607.webp

Sıcaklık her baktığımda değişiyor 60 70 Max 80'e çıkıyor. Termal macunu yeniledim, kullandığım programdamı bir sıkıntı var anlamadım. (Ryzen Master) birden sıcaklık da düşebiliyor. Yardımcı olabilir misiniz?

Çözüm
Yardımınız için teşekkürler. Kılavuzda çok belli olmayan bir yeri ters takmışım, o yüzden işlemci ile tam temas etmemiş. Sorunu çözdüm.
Hocam, BIOS'a girip fan RPM kısmının fotoğrafını atabilir misiniz? Veya elinizi koyarak fanın hafifçe üflüyorsa, fanın kendisinde bir sorun olabilir demektir.

Hocam, fanı sallarken aniden mi duruyor yoksa yavaşça mı gerilme oluyor? Ayrıca anakarta bakın, anakartın sallanması fanın sallanmasına neden olabilir. Kullanılmayan bir PSU fanınız varsa, soğutucu fanı çıkarıp PSU fanını takabilirsiniz. Sıcaklıklar aynıysa, ya vidalarda bir sorun vardır, ya anakartın altına koyulan bir şeyde, ya da anakartın vida girişleri yalama olmuş olabilir.

Bir diğer olasılık da termal macunun düzgün uygulanmamış olmasıdır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yardımınız için teşekkürler. Kılavuzda çok belli olmayan bir yeri ters takmışım, o yüzden işlemci ile tam temas etmemiş. Sorunu çözdüm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm