@Ayhan Dönmez hocam MSI kartlarda ki BIOS donması gördüğüm kadarıyla %10 bile stabilite belirsizliğinde başlıyor. Bendeki kart testlerin sonunda hata veren ayar kilitlerken hata vermeyen ayar BIOS pürüzsüz deneyim veriyor.
Detaylar
Kim cevapladı?Teknopatici
Becerikli
Bank swap mode var AI tweaker kısmında. Oradan bir ayar. Sende ne seçili şu an? APU olması biraz daha iyi.
Swap APU'muş zaten.
Ben bu şekilde tamamlamıştım TM5'i.
SalimBdk
Çalışkan
Sıvı soğutmanin olması alanı genişlemiş bende kule tipi var işim biraz daha zorHocam, ben 1 adet 8 cm'lik fan ve 2 adet 4 cm'lik Thermalright fan kullandım. 2 adet 45 cm'lik stand-off yeter yükseklik için. Aynı zamanda M3 30mm ince vida aldım. Size tavsiyem vidaları çok sıkmayın kırarsınız fan vida yerlerini. Genel olarak güzel oldu diyebilirim.
RapidLemming955
Yetkin
@Ayhan Dönmez biraz oyun testi yaptım. Pek değişim yok CS dışında. CS'de de biraz artış var. Sistemin açılma süresi biraz daha kısaldı. Sıcaklık olarak IOD 60 derece. SPD'de de 37-35 oldu. İşlemci sıcaklığı bir tık arttı normalde göre. Normalde 59-61 derece arasıydı. Şu an 60-63 arası.
Buradan Veii paylaştığı Attachment kısmından indir. Zip'ten çıkart. İlk açışta 1 defalığa mahsus AWE hatası verecektir. Akabinde PC restartla. Sonrasında bellek temizliği yapıp aynı mantıkta testi başlat, herhangi bir ek ayara gerek yok. 25 Cycle kendisi duracak. Sensörler yanda açık kalsın, sıcaklar oturunca SS atarsın. @RapidLemming955
![]()
Memory Testing with TestMem5 TM5 with custom configs
Hello everybody I am just making a very light tutorial with a collection of custom config files and a DOWNLOAD LINK for TM5 v0.12 anta777 absolut config Official Intel DDR4 24/7 Memory Stability Thread None of the work is mine but it seems like a pretty good and fast testing app Update...www.overclock.net
@MAH0A @Falconpolat @elninolaz @Hakanyldrm @ggbye Siz de bu aracı kullanın, config kaynaklı sensitivitesi hayli yüksek. 25 Cycle 2x16 için 1.5 saat civarı.
Teknopatici
Becerikli
25 cycle de bitiyor sorunsuz bitirirse süper. Değerler çok iyi.
- Makaleler
- 1
@RapidLemming955 AIDA ile bir kıyasla forumdaki 9700X kullanıcıları ile. En azından NS düştüğünü görünce tatmin olacaksın gibi.
AIDA öncesi bellek temizliği yapıp arka planı boşaltın, mouse oynatmak dahi ns yükseltir. Düzgün ölçemez.
RapidLemming955
Yetkin
Eve gidince yaparım hocam. Belki ben de pimpirikli yaklaşmış olabilirim. Veya beklerim fazla olabilir. Fazla vaktim yoktu zaten. Eve gidince daha detaylı test yaparım.
@RapidLemming955 AIDA ile bir kıyasla forumdaki 9700X kullanıcıları ile. En azından NS düştüğünü görünce tatmin olacaksın gibi.AIDA64 8.30 Reddit'te trial key mevcut, onu gireceksin. Benchmark kısmında Memory çift tıkla sadece. @elninolaz ile kıyaslayın.
AIDA öncesi bellek temizliği yapıp arka planı boşaltın, mouse oynatmak dahi ns yükseltir. Düzgün ölçemez.