DDR_VDD'de 1.1 voltaj gördüm bu kadar düşükte çalışması doğal mı? Anormallik hissettiğim için daha ayık bir kafa ile uğraşacağım.

DDR_VDD 1.1v JEDEC 4800 MT/s için geçerli. EXPO profilde 1.35-1.4v ayarlar anakart. Hazır SPD profilleri o şekilde. 6000 MT/s CL30 için.

DDR_VDD 1.1v JEDEC 4800 MT/s için geçerli. EXPO profilde 1.35-1.4v ayarlar anakart. Hazır SPD profilleri o şekilde. 6000 MT/s CL30 için.

Fiyata gel çay demle :rofl:

Fiyata gel çay demle :rofl:

@ggbye @TechMad ancak alırsa alır. Ben su anda böyleyim:

1769792371700.webp

1769792386062.webp

Zaten AM5 sistemlerde düz EXPO açıp geçmek yüksek oranda drop, stutter sebebi. Bir sürü ince ayar var. Vakti geldiğinde konu açıp optimize edersiniz arkadaşlarla. En iyi verimi o şekilde alırsın. 6000 CL30 kalmanda sakınca yok ama diğer alt zamanlamaları Hynix'e uygun girmen gerekli.

Ben size demedim mi? 30k aşağı bu ürünü vermezler diye. Çöp fiyat alan arkadaşlar randevu ayarlasın kendine.

Ben size demedim mi? 30k aşağı bu ürünü vermezler diye. Çöp fiyat alan arkadaşlar randevu ayarlasın kendine. En düşük fiyat 27k.

@Ayhan Dönmez @Falconpolat Ryzen 9 9950X3D2 bakın gelince, 200TDP sonu Intel gibi olacak. Sürekli ısınıp frekans düşürecek, shutter ve drop yaşanacak ve FPS oyunlarında 2ccd rezalet sayılacak derecede gecikme sağlayacak. Fiyat konusu beklentim 45-50k civarında, klasik AMD hatalarını kullanıcıya dayatır. Daha iyisi çıktı diye hazır olmayan CPU satışa çıkarır. Rezalet yazılım stabilite sağlamasına rağmen yine iyi kullanıcı toplamış. Buna bende dahilim. Dünyanın artık 2. en iyi oyun işlemcisine, yani R7 9800X3D sahip olmama rağmen, oyun oynacak işlemci arıyorum.

Son düzenleme: