Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam biraz araştırdım ancak pek bir bilgiye ulaşamadım. Ancak bir şey öğrendim. Belediye meclisine girmek isteyen kişinin öncelikle parti üyeliği bulunması lazım. Ardından partiye belediye meclisi adaylığı için başvuruda bulunması lazım. Yani bu kişilerin adaylıkları direkt olarak CHP yönetimi tarafından onaylanmış oluyor aslında. Anlamadığım tek bir kısım var. Halihazırda dem parti içerisinde çalışan kişilerin nasıl aynı zamanda CHP üyelikleri oluyor? Ha tabii başka parti altından girerken üyelik şartı aranmıyorsa bilemem.

Yerel seçimde, bazı ilçelerde ittifakları var diye biliyorum.

AKP gelsin paramı çalsın, dem gelip vatanımı bölmesin kankam.

Hocam şahsen ben ne tarikatçıların çorap kokusunu çekmek isterim ne de teröristlerin sebep olduğu acı çığlıkları işitmek isterim. Bu yüzden ikisi arasında bir seçim yapılacaksa kafama sıkarım muhtemelen.

Hocam şahsen ben ne tarikatçıların çorap kokusunu çekmek isterim ne de teröristlerin sebep olduğu acı çığlıkları işitmek isterim. Bu yüzden ikisi arasında bir seçim yapılacaksa kafama sıkarım muhtemelen.
Tamam, ama bu ikisinden başkası da başa geçemiyor. Muhteşem zekalı halkımız sayesinde adamlar sadece iki parti görüyor: ya CHP'lisin ya AKP'lisin. Biz seçmiyoruz, ama onlar her türlü seçilmiş olacak.

Şeriat bu mu :D? Orta Doğu'ya bakarsanız en ılımlı Müslüman ülkesi olduğumuzu görürsünüz. Bunlar gelip geçici şeyler, 90 terörünü araştırırsanız fikirleriniz değişir.
Yavaş yavaş kısıtlamalar artacak, şu an bir problem yok zaten.

Siyaset bu, bugün yanına alırsın yarın partiyi kapatırsın mühim değil. Biraz olaylara siyaset gözüyle bakmak gerektiğin düşüncesindeyim. Evet, hepimiz topraklarımızı bölünsün veya kargaşa çıksın istemiyoruz ama bunu duygusal olarak karar veriyoruz. Seçim gecesi açıklamalara bakılırsa CHP şu an kimseyi dışlamıyor, DEM partisine oy verip terörist olmayan kürt seçmenden de oy istiyor. Çok sıkıntılı bir durum değil, seçmeni kendine çekmesi önemli. Fakat sosyal medyada veya sokakta algı böyle olmuyor, CHP hain olarak gözüküyor. Halbuki sadece oy almaya çalışıyor. Burada asıl kazanç CHP'nin has kitlesinin CHP'nin arkasında durmasıyla olur. Eğer arkasında durulmaz ise hem kendi kitlesini hem de kürt seçmenin oyunu kaybeder.

Ek olarak milliyetçilerde çok duygusal malum. Birkaç söze ülkeyi satıyor triplerine girilmemesi gerekiyor, sonuçta bu siyaset. Bence Özgür Özel'de DEM partiyle çıkarlı ilişkisini korkarak yapıyordur, riskli bir şey. Oy kaybetme veya kazanma riski mevcut. Kumar gibi.

Sana bir şey anlatmayacağım. Bilmediğin konuları öğrenip, araştırıp konuşmanı öneririm. Zafer Partisi daha fazla oy almasına rağmen üye çıkaramamış. Allah Allah, neden acaba?

1713036910572.webp

CHP napsın hödük milliyetçiyi, solcu kürdü almış işte.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.