Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.
İkisinin de olma ihtimali var. Böyle depremlerin olması fay hattındaki enerjiyi azaltıyor da bunun tonla etkeni var. Altında bulunduğumuz lav asidik mi bazik mi, fay hattının kırıldığı yerin gidişi filan daha çok etken var da hepsini hali hazırda bilmiyorum tabii.
Pazarcık ta olan ilk depremin ikinci depremi tetiklediği bence apaçık ortada. 7.7 lik sarsıntı ile 5 ila 8 km yerin altında olduğu tahmin edilen bir deprem 10 şehiri yerle bir ediyor sa İstanbul da 13km yerin altında olan bir deprem ve 6.2 civarında sarsıntı ile bütün halkı sokağa döktüyse vay halimize.
Geçmiş olsun arkadaşlar.
Dünya liderimizin yönettiği kocaman devletimizi kötülemeye yer aramayın! Dünya liderimiz her şeyin en iyisini bilir, o ne yapıyorsa doğrudur! Toplanma noktalarına yapılan AVM'lere gidin işte laf atmaya yer aramayın! (!)
Adamlar bunun bölümünü okumuş, adlarının önünde 3 5 tane ünvan var ama hepsinin söyledikleri birbirinden farklı. Biri diyor ki "depremler faydaki stresi azaltır ve büyük depremi geciktirir." Diğeri de diyor ki "bu depremler büyük depremi tetikler ve daha büyük depremin habercisidir."
Ben öyle bilgili birisi değilim. Rastgele bir insanım . Coğrafya hakkında bilgim yok ona göre ciddiye alın dediklerimi. Benim tecrübem şöyle oldu. Depremden 1-2 ay önce 5.1 -yanlış hatırlamıyorsam- büyüklükte bir deprem olmuştu. Ardından Kahraman maraş depremi -yine yanlış hatırlamıyorsam- birkaç ay sonra olmuştu. Bahsettiğim il hatay.
Ben öyle bilgili birisi değilim. Rastgele bir insanım . Coğrafya hakkında bilgim yok ona göre ciddiye alın dediklerimi. Benim tecrübem şöyle oldu. Depremden 1-2 ay önce 5.1 -yanlış hatırlamıyorsam- büyüklükte bir deprem olmuştu. Ardından Kahraman maraş depremi -yine yanlış hatırlamıyorsam- birkaç ay sonra olmuştu. Bahsettiğim il hatay.