Kütüphanede o kadar çalıştıktan sonra eve dönüp yine çalışırsın. O arada yürüyüş yapacağın için zaten beynin açılacaktır. Bu da ekstra bir artıdır. YKS öğrencisi olduğunu bilmiyordum. YKS öğrencisi isen daha çok çalışman lazım. Ama bu demek değildir ki hemen şimdi günde 5-6 saat çalış. Ağırdan al. O 2 saat 30 Dk'yı küçük oturumlara bölmen senin için daha iyi olabilir. Sonra zaten artacaktır, evde devam edersin.

Ders çalışmaktan sıkılan birine irade derseniz sonra o kişi iradesi yetersiz olursa üstüne bir de bunun motivasyonsuzluğunu yaşarsa daha da dersten çekilecektir. İrade önemli ama sağlıksız irade de iradesizliğe yol açar.

9.sınıfa gidiyorum şu anda. Bu planı o zaman bugünden başlayarak 2 gün deneyip yazarım teşekkürler.

9'a giden birinin ölümüne kendini sıkmasına gerek yok. Tek yapacağınız dersi derste dinleyip okul dışında matematik öğrenmek. Şimdiden böyle yaparsanız 12'ye gelince ya sınavı fullersiniz ya da her şeyi salıp nefret edersiniz.

9'a giden birinin ölümüne kendini sıkmasına gerek yok. Tek yapacağınız dersi derste dinleyip okul dışında matematik öğrenmek. Şimdiden böyle yaparsanız 12'ye gelince ya sınavı fullersiniz ya da her şeyi salıp nefret edersiniz.

Maalesef dersi derste dinlemek aşırı zor. Çünkü çok fena konuşuyorlar sınıfta.

Kendinize haftalık program hazırlayın örnek olarak her dersten 1 konu bitirebeilirsiniz 1 hafta içerisinde. Günlük programa uyması daha zor hem de uygulayamadığın zaman kendini kötü hissediyorsun.

Kütüphanede o kadar çalıştıktan sonra eve dönüp yine çalışırsın. O arada yürüyüş yapacağın için zaten beynin açılacaktır. Bu da ekstra bir artıdır. YKS öğrencisi olduğunu bilmiyordum. YKS öğrencisi isen daha çok çalışman lazım. Ama bu demek değildir ki hemen şimdi günde 5-6 saat çalış. Ağırdan al. O 2 saat 30 dk'yı küçük oturumlara bölmen senin için daha iyi olabilir. Sonra zaten artacaktır, evde devam edersin.

Ders çalışmaktan sıkılan birine irade derseniz sonra o kişi iradesi yetersiz olursa üstüne bir de bunun motivasyonsuzluğunu yaşarsa daha da dersten çekilecektir. İrade önemli ama sağlıksız irade de iradesizliğe yol açar.
Ders çalışmak keyfi bir şey değil. Kimsede dersin başına bayıla bayıla oturmuyor. Herkes kendini zorluyor ve iradesini ortaya koyup ders çalışıyor. Arkadaş şu an 9. sınıftaymış bu kadar ağır irade ortaya koymak için erken fakat sınav senesindeki birisi için dediklerim geçerli ve doğru.

Çok klişe laf olacak ama zaten her zorluğun karşılığı vardır, sen şimdi sıkılıp zorla ders çalışırsan inan bana kaçıncı sınıfsın bilmiyorum ama zamanı gelince karşılığını alacaksın.

Önceden ders çalışma alışkanlığınız yoksa baştan saatlerce çalışmaya çalışırsanız sıkılırsınız. Kendinizi yavaş yavaş alıştırabilirsiniz.

@470, en azından günlük 2-3 saat olsa da kendinizi ders çalışmaya zorlamanızı tavsiye ederim. Başını sıkı tutarsanız, gerisi de gelir.