Konun gidişatında TDK bir insan olsaydı...
Christian Bale Oooo GIF

Yuh. Batı taraflarında oluşan bir kelime oynamasını doğru diye eklemişler, üstüne onun yanlış söylenen ve yazılan versiyonunu da eklemişler.
Ben dahil Z kuşağı olarak TDK'nin hızına yetişemiyoruz. Bilgilerimiz demode kalıyor artık :D

Az önceki sessiz kahraman da bunu kanıtlamış oldu 😞

Öyleymiş bu arada.

Dakika ekleyemedim ama halk ağzında böyle kullanılır anlamına geliyormuş. Büyük ihtimalle gene yanlış bir kullanım. Ufak çaplı bir kriz yarattı. :D

Halk ağzında kullanıldığı, normal kullanımın yanlış olduğuna -daha doğrusu öyle bir kelime olmadığına- mı işaret ediyor ki? Düşününce mantıklı gibi geliyor ama TDK Sözlük'te barındırılma sebebini sorguladım.

"Gene"de "ağızlardan" ibaresi mevcut değil bu arada. 🥲

Dil ve kuralları konusunda millet olarak yeterli özeni gösterdiğimizi düşünmüyorum. Üniversite sınavına hazırlandığım yılda, dershanemizin Türkçe öğretmenine, dilde "ka" sesinin olmadığını söylüyordum hatta Türkçe panosu vardı bir tane, gelen geçen üstündekileri okusun, okuyanın aklında kalsın diye, o panoda da asılıydı "ka" sesinin olmayışı. Öğretmen inatla her kısaltmada "ka" demeye devam ediyordu.

Son zamanlarda kısaltmalar çok meşhur oldu çevremde. "Müsait" kelimesi yerine "müso", "efsane" yerine "efso" vs.

Halk ağzında kullanıldığı, normal kullanımın yanlış olduğuna -daha doğrusu öyle bir kelime olmadığına- mı işaret ediyor ki? Düşününce mantıklı gibi geliyor ama TDK Sözlük'te barındırılma sebebini sorguladım.

"Gene"de "ağızlardan" ibaresi mevcut değil bu arada. 🥲
Yani doğru olmuş olsa halk ağızı ibaresi neden eklensin diyorum kendi kendime. Yoksa halk ağzıyla kullanılıyorsa yanlıştır diye bir uyarı görmedim hiçbir yerde. Belki de doğrudur. :D