Dolabımdaki Cola Zero'ya baktım, 250ml için 1 kalori değeri verilmiş. Ben kilo verirken de çok içerdim, verdim halen içerim. Kalori olarak sıkıntı çıkarmaz fakat başka bir sıkıntısı var mı bilmiyorum.
Tatlandırıcı var içinde. Bu daha büyük bir sıkıntı zaten. Şahsen kendim de içerim de diyet mi yapmak istiyor sağlıklı 0 paketli gıda mı tüketmek istiyor buna karar vermeli önce.

Sana kalmış.
Ben ayran ve su içmeyi tercih ediyorum, kola bana yaramıyor, ara sıra meyve aromalı gazoz içerim.

Hazır meyve sularını da içmiyorum, muhtemelen sos yapımı hariç bulaşmam bunlara da, meyve alıp suyunu sıkınca para israf oluyormuş gibi hissediyorum.

Su en doğru tercih olacaktır. Limonata, Ayran vb şekerli içecekler insülin direncini arttırır ve kısa sürede tekrar acıkmana sebep olur, ayrıca insülin seviyesi yüksek iken vücut yağ depolama moduna geçer. "Şekersiz" diye adlandırılan fakat içinde şekerden çok daha zararlı ve insulün seviyesini maksimum seviyeye çıkaran modifiye nişastalar ve karbonhidratlar bulunur. Su haricinde bir şey içmeni pek önermem.