Bu arada söyleyeyim yanlış anlaşılmasın. Ben bir şey kapmadım (yani kapmadım diye biliyorum) sadece merak ettim ne kadar güvendeyim diye.
İnternette %100 güvenlik olmaz. Ancak sen dikkat ettiğin sürece kafana takman gereken bir şey yok. Reklam engelleyici kur, öyle her yerden dosya indirmediğin sürece bir sıkıntı yaşamazsın.

Durduk yere virüs bulaşmaz imkansıza yakın. Elbet bir şey olması lazım. Forum gibi güvenilir kaynakları kullanırsanız, herhangi bilinmedik bir şey indirmeyip tıklamazsanız sorun yaşamazsınız. Eğer cihazınızdaki bir uygulamada açık olmazsa tabii :D çok düşük ihtimallerdir.

Sahte indir butonuna basabileceğim sitelere girmiyorum mesela. Eskiden bir kere basmıştım artık adblocker kullanıyorum.

Sahte indir butonuna basabileceğim sitelere girmiyorum mesela. Eskiden bir kere basmıştım artık adblocker kullanıyorum.
Bir tane antivirüs kullanmanız faydanıza hocam. Kendim virüs yemeyeceğimi bile bile 2 tane antivirüs kullanıyorum. Önlemimi alıyorum sizde alın bence.

@Afterbyte, 2 tane antivirüs aynı anda kullanmanın hiçbir faydası olmaz, aksine zararı olur. Birbiriyle çakıştıklarında kararsızlığa yol açar ve performans kayıplarına da sebep olabilir.

2 antivirüs kullanmak yerine sağlam olanından 1 tane kullanıp sisteminize bağımsız tarama araçları indirin. 2 haftada 1 ya da ayda 1 kendiniz onlarla tarama yaparsınız.

@Afterbyte, 2 tane antivirüs aynı anda kullanmanın hiçbir faydası olmaz, aksine zararı olur. Birbiriyle çakıştıklarında kararsızlığa yol açar ve performans kayıplarına da sebep olabilir.

2 antivirüs kullanmak yerine sağlam olanından 1 tane kullanıp sisteminize bağımsız tarama araçları indirin. 2 haftada 1 ya da ayda 1 kendiniz onlarla tarama yaparsınız.

Malwarebytes real time protection olarak değil sadece tarama amaçlı kullanıyorum. Kaspersky real time protection amaçlı.

Mesela bana ne önerirsiniz eskiden Kaspersky Total Security kullanıyordum üyeliğim bitti.
Kaspersky ücretsiz versiyonda işinizi görebilir.

Mesela bana ne önerirsiniz eskiden Kaspersky Total Security kullanıyordum üyeliğim bitti.
Kaspersky ücretsiz versiyonda işinizi görebilir.

Evet sorum açık ve net. Dışarıdan hiçbir program vb. yüklemiyorken, hiçbir reklama tıklamadan, flash bellek takmadan virüs bulaşabilir mi?
Bu site ve youtube gibi sitelerden bulaşması biraz zor fakat araya zararli bir reklam sızarsa, dizi film izlerken o sitelerdeki reklamlardan bulaşabilir. Onun dışında birinin kişisel olarak cihazına bağlı olan wifi aracılığı ile virüs yüklemesi gerekir.