VİPER

Çalışkan
Bu, benim gireceğim son sınav. Bir daha çalışıp girme lüksüm yok çünkü 22 yaşına gireceğim ve hayatı daha fazla kaçırmak istemiyorum.
Geçen sene okuyordum ancak maddi durumdan ötürü bırakmak zorunda kaldım. Bu sene tekrar sınava hazırlandım. Sınavda kaydırma yaptığımı düşünüyorum ama sonucumu kabulleniyorum.

Şimdi ise açıktan okumak istiyorum. Bu sıralamayla ne okuyabileceğimi araştırıyorum. Ön lisans tercih etmek istiyorum. Bilgisayar programcılığına baktım ama sıralamam tutmuyor.

4312.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Ön lisans ile aldığın diploma üzerinden mi iş bulacaksın? Eğer öylesine, sırf diploma olsun diye gireceksen seç puanının yettikleri arasından. "Ön lisans bölümümden işe girerim" gibi bi kafa yapın varsa da bu fikirden kurtul. Üniversite marifet değil artık, belirli okul ve diploma harici "Bitirdiğim gibi iş bulurum" durumu mümkün değil. Benim önerim sanayiye veya şantiyeye girip işi öğrenmen.

Ön lisans ile aldığın diploma üzerinden mi iş bulacaksın? Eğer öylesine, sırf diploma olsun diye gireceksen seç puanının yettikleri arasından. "Ön lisans bölümümden işe girerim" gibi bir kafa yapın varsa da bu fikirden kurtul. Üniversite marifet değil artık, belirli okul ve diploma harici "Bitirdiğim gibi iş bulurum" durumu mümkün değil. Benim önerim sanayiye veya şantiyeye girip işi öğrenmen.

Fikrine saygı duymakla birlikte katılmıyorum. Ön lisans olarak şirketler bir sürü ilan veriyor "yardımcı" amaçlı.
Junior olarak işe alınabiliyor ön lisans mezunları yetiştirilme amaçlı ve zamanla kidem ve rütbe alabiliyor.
Sadece holding vs düşünmeyiniz gıda fabrikasında çalışıyorum. 30 yaşındayım 11 yıldır çalışıyorum lise mezunuydum ofis elemanı olarak alındım şu an asistan rütbesindeyim.

Sadece bölümünü iyi analiz edip seçmesi gerekiyor.

Lise mezunu başlayıp, sonrasında diploma kazanarak yükselmek ayrı. Bugün bilgisayar programcılığı ön lisans bitiren birinin bir bilgisayar veya yazılım firmasında rahat iş bulabileceğini düşünmüyorum.

Lise mezunu başlayıp, sonrasında diploma kazanarak yükselmek ayrı. Bugün bilgisayar programcılığı ön lisans bitiren birinin bir bilgisayar veya yazılım firmasında rahat iş bulabileceğini düşünmüyorum.

Sadece lise diplomam var, küçük şehirlerdeki fabrikalar da iş bulunabiliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bugün bilgisayar programcılığı ön lisans bitiren birinin bir bilgisayar veya yazılım firmasında rahat iş bulabileceğini düşünmüyoru
Bizim ofise alınıyor bu tarz kişiler, maaşları bizim maaşımıza yaklaşmıyor tabii ki. Genellikle bitmiş projelerin destek personeli olarak değerlendiriyoruz, yok değil yani.

Açık öğretim biraz zor, başka şehire gidip okumakta maddi olarak seni yormayacaksa okuğun bölümle ilglili kendini geliştireceksen gidebilirsin.