Maliye nasıldır bilmiyorum ama KPSS de atanmayı bence beklemeyin o tür bölümlerden atanmak çok zor maliye okuyanların tek hedefi Mali müşavir olmak devlette de güzel pozisyonlar var ama torpil olmadan girilemeyeceği 100/100 belli lojistik şirketi sahibi tanıdığım var adam işletme mezunu yani o iş için illa lojistik okumaya gerek yok DGS ile işletmeye geçiliyorsa düşünülebilir, dış ticaret genel olarak yapılabilecek bir meslek değil ticaret ile ilgili bölümlerden mezun olunca maksimum kurumsal büyük şirketlerde pazarlamacı olursunuz bölümünüzle ilgili yerde çalışmak isterseniz dil şartı koşarlar ve pazarlamada 1 seneden fazla iş yerinde barındırmıyor patronlar sürekli taze kan arayışındalar benim düşüncem insan kaynakları yönetimi okumanız DGS ile işletmeye de tamamlanıyor eğer tamamlamak istemezseniz de yine ofiste diğer ön lisans bölümlerine göre çok rahat şartlarda çalışabilirsiniz ben elektronik mezunuyum ön lisans okumama rağmen mavi yaka sayılıyorum ama ik da ön lisans beyaz yaka sayılıyor ve rahat oluyor kendi gözlerimle bu farkı gördüm.