Düzenli beslenmeye rağmen mide ağrısı neden olur?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Abby Anderson
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 77
  • Etiketler Etiketler
    mide
Makaleler
1
Yer
KüçükÇiftlik Park Megadeth Konseri
Son 3-4 aydır gün içinde ara ara mide ağrısı yaşıyorum. Ne yediğime dikkat etmeme rağmen bu ağrılar oluşuyor. Beslenme düzenim çok katı olmasa da zararlı beslendiğimi düşünmüyorum. Ayda yalnızca 1-2 kez abur cubur tüketiyorum ve dışarıdan hazır yemek de nadiren yerim. Genel olarak ev yemekleri tüketiyorum. İçecek olarak yalnızca su, çay ve ayran içiyorum.

Ancak ağrı aniden, oldukça şiddetli bir şekilde geliyor ve genellikle 2-3 dakika sürüp geçiyor. Sonra tekrar başlıyor ve gün içinde birkaç defa tekrarlanıyor. Eskiden et, havuç, kızartma ve işlenmiş et tükettiğimde yoğun mide yanması yaşardım. Özellikle havuç yediğimde kusmadan geçmiyordu. Diğer yiyecekler kısa sürede geçiyordu ama havuç daha ağır etkiliyordu. Şu sıralar günde yaklaşık 2 litre ayran içiyorum. Acaba bu durum mide ağrılarını tetikliyor olabilir mi?

Benzer sorun yaşayanlar ya da konu hakkında bilgisi olanlar yorum yaparsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Her şeyin fazlası zarar, günde 2 litre ayran içmek de öyle dostum. Yoğun alkali bir sıvı olduğu için sindirildikten sonra özellikle mide asidini seyrekleştirebilir. Ama tabii sadece besinler üzerinden de yorumlamamak gerek. Mide çevresindeki tüm organlardan etkilenebiliyor, özellikle ağrıdığı kısımlar üzerinden böbrek taşının bile mide kısmında ağrısı olabiliyor.

Doktora gözükmelisin.

Bu kadar şey olmuş, doktora gitmeyi denedin mi?
Eskiden yaşadığım mide yanması sorunları için hiç doktora gitmedim. Bizim akrabalardan birisi de aynı benim gibiymiş doktor adam gibi bir şey yapmadan et gibi şeyler yeme deyip göndermiş. Ben de bunun üzerine hiç gitmemiştim. Şu anda havuç yersem muhtemelen eskisi gibi midem yanar ama o sorun büyük oranda çözüldü. Şimdi de direkt ağrıma sorunu var işte. Bakalım belki doktora giderim müsait bir zamanda.

Her şeyin fazlası zarar, günde 2 litre ayran içmek de öyle dostum. Yoğun alkali bir sıvı olduğu için sindirildikten sonra özellikle mide asidini seyrekleştirebilir. Ama tabii sadece besinler üzerinden de yorumlamamak gerek. Mide çevresindeki tüm organlardan etkilenebiliyor, özellikle ağrıdığı kısımlar üzerinden böbrek taşının bile mide kısmında ağrısı olabiliyor.

Doktora gözükmelisin.
Farkındayım evet, ama maalesef ki bu aralar bağımlı olduğum bir içecek :D Daha doğrusu hayatım boyunca sevdim ayranı ancak şu son günlerde ayrı bir seviyorum. Azaltıp 1 litreye düşürmeye çalışacağım. Böbrek ve kalp için daha yeni tonlarca test yapılmıştı ve bu ikisinde herhangi bir problem yok. Bunun dışında bir sorun var mıdır bilgim yok. Dediklerinizden sonra doktora gitmek mantıklı geldi ama ya, ben en iyisi fırsatını bulduğum bir zamanda gidip görüneyim. En azından bir fikir sahibi olurum.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt