Kendini bir şey sanan anne (baskın taraf olmaya çalışarak hayattan bezdirtiyor).
Babada çocukları umursamiyordur tabiri caiz ise it gibi davranıyor dur.
Çocuğun birinin üstüne düşüp diğerini umursamama da vardır muhtemelen haliyle muhtemelen öldüren kardeş piskilojisi bozuk.
Sonuç kardeş katli sonrası öldüren kardeş pişman aile yapısı darmadağın yaşama çabası.
Sonra arkasından konuşurlar kardeş kardeşi vurdu yazık oldu.

Ekmek için bu yapılır mı be, tabi ne olursa olsun yapılmaz ama ekmek için adam bıçaklamak nedir en fazla kavga edersin o da son nokta.

Konudan çok sapmayalım ama din olmadan vicdana ve ahlaka sahip olamayan canlı da kendine insan demesin.

Ne zamandan beri vicdan ve ahlak bir dine bağlı oldu?

Boş verin gitsin.

"Ekmek almaya gitmemek" için kavga ederken birini öldürmek. İnsanda da biraz IQ olmalı.
Vicdan ve ahlakta dinin bir etkisi yok bir insanı öldürmek hele ki kardeşini öldürebilmek IQ'dan bile öte dediğiniz gibi insanı duygulara sahip olmaktan geçer. Böyle bir durumda bile islami eğitim diyen bir zihniyet varsa ki yorumların çoğu din üzerine benim bu noktada diyebileceğim bir şey yoktur. Bu öldüren çocuğun karşısında da din hakkında farklı bir görüş bildirsen senide öldürür zaten o yüzden islamı eğitim yada din üzerinden yorum yapanlarda da gram akıl yok.

Vicdan ve ahlakta dinin bir etkisi yok bir insanı öldürmek hele ki kardeşini öldürebilmek IQ'dan bile öte dediğiniz gibi insanı duygulara sahip olmaktan geçer. Böyle bir durumda bile İslam'i eğitim diyen bir zihniyet varsa ki yorumların çoğu din üzerine benim bu noktada diyebileceğim bir şey yoktur. Bu öldüren çocuğun karşısında da din hakkında farklı bir görüş bildirsen seni de öldürür zaten o yüzden İslam'ı eğitim ya da din üzerinden yorum yapanlarda da gram akıl yok.

Kardeşi öldürmenin IQ ile alakası yok. Bazen en büyük kötülükler en yakınından gelir. Dışarıdan biri olsa tüm aile kenetlenir. İçeriden biri olunca kendini korumak daha zor olabiliyor. Hele bir de dışlanan biriysen, küçük yaştan beri baskı altında kalmış biriysen. Aile içi şiddeti baskıyı başkalarına, polise de anlatamıyorum, uzaklaşıp kurtulamıyorsun da. Canına tak demiştir.

Kardeşi öldürmenin IQ ile alakası yok. Bazen en büyük kötülükler en yakınından gelir. Dışarıdan biri olsa tüm aile kenetlenir. İçeriden biri olunca kendini korumak daha zor olabiliyor. Hele bir de dışlanan biriysen, küçük yaştan beri baskı altında kalmış biriysen. Aile içi şiddeti baskıyı başkalarına, polise de anlatamıyorum, uzaklaşıp kurtulamıyorsun da. Canına tak demiştir.
Yani bu noktada mağdur edebiyatı yapmanın da pek anlamı olmayabilir. Öldüren kişi için mi, öldürülen kişi için mi yazdın bilmiyorum ama baskı da olsa, aile içi zorbalık da olsa anne babanın ne kadar yetersiz ebeveynlik yaptığını ortaya koyan, sözde "aile yılını" çok gerçekçi temsil eden bir olay olmuş.

İnsanların ve ailenin içini bilemeyiz ama sözde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ne kadar iyi(!) çalıştığını gösteren bir durum. Ne diyeyim, b*k yoluna gitmiş iki tane çocuk.

Birazcık aklı varsa, yaptığı şeyin hayatını ne denli etkileyeceğinin farkına varır ve az da olsa bilinçlenir.

Bir gün biriniz, diğer gün diğeriniz gitsin işte, olay bu kadar basit. Çoğu evde bunun neden büyük bir kavgaya döndüğünü anlamış değilim.

Bir gün biriniz, diğer gün diğeriniz gitsin işte, olay bu kadar basit. Çoğu evde bunun neden büyük bir kavgaya döndüğünü anlamış değilim.
Yakın yaşlarda aile müdahale etmezse olur öyle kavgalar normaldir ancak bu noktaya gelmesi garip. Küçükken bende ablamla yaşımız yakın olduğundan her türlü konuda kavga ederdik ama anne babam müdahale eder ayırırdı ki onlar ayırmasa bile bu noktaya varmazdı. Ailemin eksikleri olmasına karşı sevgi, saygı olan bir ailede büyümemden kaynaklıdır. Çocukların belli ki örnek alabileceği rol modeller (annesi, babası, çevresi veya etkilendiği kişiler artık her kimse) çokta matah insanlar değillermiş. Tabi bunlar benim çıkarımlarım.

Son düzenleme: