Siz n'aptiniz? Ben de ondan kaynaklı olduğunu biliyorum ve servise kanıtlamaya çalışıyorum.
En etkili çözüm farklı bir ekran kartı ile test edip 5-10 dk video çekmeniz olur. Sonrasında ayarları hiç değiştirmeden şu anki sorunlu olduğunu düşündüğünüz ekran karti ile video çekin. Sorunun kaynağı böylece belli olacaktır. Ama tabi öncesinde soruna sebep olabilecek diğer etkenleri tek tek elemenizde fayda var. Bir diğer konu mouse hertz degeri sanırım 8000 imiş. Bence çok fazla. Micro stuttering sorununa çözüm ararken mouse hertz değerlerini arttırıp azaltip test ediyordum. 1000'den 2000'e çıkmak bile her oyunda stabil olmuyordu. Kaldi ki 8000 hertz ile oynuyormussunuz. Biraz ayarlarınızi minimize edin. Videoda gördüğüm kadarı ile görüntü kalitesi de medium üstü muhtelemen high. Hani birçok oyun optimize calisirken birkacinda bu tarz sorunlar yasiyorsaniz az ince ayar yapmanız gerekiyor olabilir. Ama amd nin yazılımsal sorunlara sahip olduğu konusuna katiliyorum. Yok diyenler var onlara iyi denk gelmiş olabilir ama sapphıre rx 9060 xt ile ilgili actigim konuyu inceleyebilirsiniz. O kadar detaylı bir çalışma yaptım ki satıcı arayıp teşekkür etti ve servisi araya sokmadan değişim talebimi onayladilar. Bu noktada sizden de benzer bir çalışma beklenebilir. Hani üründe sorun var diyorsunuz, ama sorunun esas kaynağını daha siz kanitlayamazsaniz, ne THH bu durumu çözebilir ne de servis iade alir.

AMD'nin saçma sapan beceriksizliğini, iğrençliğini, tiksindiriciliğini, işini yapamamasını, aptal bir firma olmasını artık başka sebeplere bağlamayın. Benim de 8K Hz Mouse'um var, 2K Hz'de kullanıyordum. Aynı sorunlar, aynı problemler başıma geldi. Artık şu lanet firmanın sorunlarını başka şeylere bağlamayın. Neden bu NVIDIA ekran kartında olmuyor? Bana bunu da söyler misiniz? Neden NVIDIA ekran kartlarında sorun yaşayanlar forumda konu açmıyor? NVIDIA ekran kartında takılma, donma… neden bu tür konular NVIDIA'da açılmazken sadece AMD'de açılıyor? Artık AMD'nin pisliğini, beceriksizliğini farklı şeylere yüklemeyin.

Anlamıyorum neden bu forumda NVIDIA kullananlar objektif olamıyor? Gayet diyorum ki THH'ye başvurun kafanız ağrımasın, yok AMD'den kaynaklı şöyle böyle, zaten sorunun AMD kaynaklı olduğunu biliyoruz yardım ediyorum adam AMD savunuyosun diyor, mouse konusunda hiç konuşmayalım bile diyebileceğiniz hiçbir şey yok, daha geçenlerde aynı durum oldu diyorum iade edin yok şöyle yok böyle yok hazır sistem iade edemiyorum falan, yahu gidip iade edin neden forumda yardım isteyeceğine tüm AMD kullanıcılarına saldırırsınız ki? Forumda konulara bakmaya gelen adama bile saldırılıyor anlamadım gitti, almayın kardeşim siz AMD almayın dünyanın en kötü markası AMD almayın tamam bunu mu duymak istiyorsunuz almayın? Sorunsuz diye bir şey mümkün değil NVIDIA da bile 5000 serisi iğrenç halde ama biride çıkıp laf etmiyor, adamlar malzemeden kaçıyor yetmiyor ırkçılık yapıldığı göz önünde olmasına rağmen kimse de çıkıp konuşmuyor hayret, geçmişte ülkemize yapılan durumlarda her bir markadan ses çıkarken NVIDIA hiçbir şey yapmıyor, GeForce NOW'dan bahsetmiyorum bile.

Lütfen bir daha AMD almayın.

En etkili çözüm farklı bir ekran kartı ile test edip 5-10 dk video çekmeniz olur. Sonrasında ayarları hiç değiştirmeden şu anki sorunlu olduğunu düşündüğünüz ekran karti ile video çekin. Sorunun kaynağı böylece belli olacaktır. Ama tabii öncesinde soruna sebep olabilecek etkenleri tek tek elemenizde fayda var. Yakın zamanda benzer bir süreçten geçtim, servis ile uğraşmadan satıcının ilgisi ile ürünü iade edebildim. Actigim konudan faydalanabilirsin. Fikir olacaktır.

Arkadaşın evine goturcektim adam bugün köye gitmis. Bir şekilde bilgisayarciya falan götürmeyi düşünüyorum. Denemeleri için. Sizinki hangi firmaydi?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci ile alakası yok optimize değil oyunlar. Valorant, CS gibi oyunlarda 8000 Hz sıkıntı çıkarmıyor.

8000 Hz'i neden bu kadar çöplüyorlar anlamış değilim. Scyrox V8 ile BF4'ü mutlu mesut oynuyordum FPS de 195'den 185'e düşüyordu. İşlemcim de 5600G, ahım şahım bir şey değil. Nerede 8000 Hz'in lafı geçse şöyle kötü böyle kötü anlatmaya başlıyorlar ben tarayıcıda bile 8000 Hz ile geziyordum zevkine.

Sadece GTA 5, Minecraft gibi eski oyunlarda sorun yaşıyorsan muhtemelen donanımsal bir sorun yoktur. Muhtemelen optimizasyon eksikliği vardır. Attığın videoda 0.30-0.40 arasındaki takılma bana işlemci/RAM kaynaklı gibi gözüktü. Minecraft'ta eşya slotu değiştirirken veya eline eşya çekerken ona benzer glitchleniyorsa, CS2'de de yürürken ışınlanmaya başlıyorsan silah çekerken animasyon 5-6 kere giriyorsa kesin işlemci/RAM kaynaklı diyebilirim.

Anlamıyorum neden bu forumda NVIDIA kullananlar objektif olamıyor? Gayet diyorum ki THH'ye başvurun kafanız ağrımasın, yok AMD'den kaynaklı şöyle böyle, zaten sorunun AMD kaynaklı olduğunu biliyoruz yardım ediyorum adam AMD savunuyosun diyor, mouse konusunda hiç konuşmayalım bile diyebileceğiniz hiçbir şey yok, daha geçenlerde aynı durum oldu diyorum iade edin yok şöyle yok böyle yok hazır sistem iade edemiyorum falan, yahu gidip iade edin neden forumda yardım isteyeceğine tüm AMD kullanıcılarına saldırırsınız ki? Forumda konulara bakmaya gelen adama bile saldırılıyor anlamadım gitti, almayın kardeşim siz AMD almayın dünyanın en kötü markası AMD almayın tamam bunu mu duymak istiyorsunuz almayın? Sorunsuz diye bir şey mümkün değil NVIDIA da bile 5000 serisi iğrenç halde ama biride çıkıp laf etmiyor, adamlar malzemeden kaçıyor yetmiyor ırkçılık yapıldığı göz önünde olmasına rağmen kimse de çıkıp konuşmuyor hayret, geçmişte ülkemize yapılan durumlarda her bir markadan ses çıkarken NVIDIA hiçbir şey yapmıyor, GeForce NOW'dan bahsetmiyorum bile.

Lütfen bir daha AMD almayın.

Hayatım boyunca hiç NVIDIA kullanmadım. Sadece AMD'nin en üst segment ürünlerini kullandım ve tövbe ettim. Asla, asla ekran kartı denilince AMD'nin de Intel'in de yüzüne bakmayacağım. Siz acaba ne kullandınız da yorum yapıyorsunuz? THH'ye başvurun kafanız ağrımasın diye bir şey yok. 6 ay THH'nin kararını beklemek zaten kafa ağrıtıcı bir şey. 6 ay boyunca böyle iğrenç bir ekran kartı ile her türlü takılmayı yaşamak sinir krizlerine yol açabilecek bir şey. Konuşuyorsunuz ama boş konuşuyorsunuz hiçbir cümleniz altı dolu değil, akıl yürütmüyorsunuz. Biraz mantıklı düşünseniz zaten 6 ay THH'ye başvurup bunu beklemenin kafamızı ağrıtmayacak bir şey olduğunu düşünmezsiniz.

AMD kaynaklı bir sorunu mouse 2K Hz çekerek çözebileceğini sanıyorsan çok yanılıyorsun. Trilyon dolarlık şirket onlarca yıldır bunu çözememişken sen saçma sapan bir öneriyle bunu çözebileceğini sanıyorsun. İade edin diyorsunuz. Siz hangi ülkede yaşadığınızı sanıyorsunuz? Almanya'da mı yaşıyorsunuz siz? Avrupa'da mı yaşıyorsunuz? Türkiye'de kim neyi iade edebiliyor? Benim iade raporumu Trendyol reddetti. Servis “bu ürün arızalı, iade kararı veriyorum” dediği raporumu Trendyol reddetti. Nerede yaşadığınıza bir dönün. Böyle altı boş konuşmayın.

5000 serisinin neyi iğrenç halde? Neyi iğrenç halde? Sen Donanım Arşivi izleyip oradan aldığın bilgilerle konuşuyorsundur herhalde. O alıyor paraları, sizin gibi raporunda insanlarda forumda AMD övüyor. Daha sonra bu adamlar böyle konular açıyor. Hiçbir şey bilmediğine de adım gibi eminim. Teknik sorunu ırkçılığa bağladınız. Burada soru ırkçılık değil, ben ırkçılık konuşacağım diyorsan Çin'in Uygur Türklerine yaptığına bak ve AMD Çin malı diye onu kullanma o zaman. AMD'den girip ırkçılıktan çıktınız.

8000 Hz'i neden bu kadar çöplüyorlar anlamış değilim. Scyrox V8 ile BF4'ü mutlu mesut oynuyordum FPS de 195'ten 185'e düşüyordu. İşlemcim de 5600G, ahım şahım bir şey değil. Nerede 8000 Hz'in lafı geçse şöyle kötü böyle kötü anlatmaya başlıyorlar ben tarayıcıda bile 8000 Hz ile geziyordum zevkine.

Sadece GTA 5, Minecraft gibi eski oyunlarda sorun yaşıyorsan muhtemelen donanımsal bir sorun yoktur. Muhtemelen optimizasyon eksikliği vardır. Attığın videoda 0.30-0.40 arasındaki takılma bana işlemci/RAM kaynaklı gibi gözüktü. Minecraft'ta eşya slotu değiştirirken veya eline eşya çekerken ona benzer glitchleniyorsa, CS2'de de yürürken ışınlanmaya başlıyorsan silah çekerken animasyon 5-6 kere giriyorsa kesin işlemci/RAM kaynaklı diyebilirim.

Reis arkadaşta 4060 var o akici oynuyor Minecraft, GTA'yi falan yani sizin gibileri anlamıyorum ben. Ben enayi gibi fazla para verdim ve oynayamıyorum harika.

Hayatım boyunca hiç NVIDIA kullanmadım. Sadece AMD'nin en üst segment ürünlerini kullandım ve tövbe ettim. Asla, asla ekran kartı denilince AMD'nin de Intel'in de yüzüne bakmayacağım. Siz acaba ne kullandınız da yorum yapıyorsunuz? THH'ye başvurun kafanız ağrımasın diye bir şey yok. 6 ay THH'nin kararını beklemek zaten kafa ağrıtıcı bir şey. 6 ay boyunca böyle iğrenç bir ekran kartı ile her türlü takılmayı yaşamak sinir krizlerine yol açabilecek bir şey. Konuşuyorsunuz ama boş konuşuyorsunuz hiçbir cümleniz altı dolu değil, akıl yürütmüyorsunuz. Biraz mantıklı düşünseniz zaten 6 ay THH'ye başvurup bunu beklemenin kafamızı ağrıtmayacak bir şey olduğunu düşünmezsiniz.

AMD kaynaklı bir sorunu mouse 2K Hz çekerek çözebileceğini sanıyorsan çok yanılıyorsun. Trilyon dolarlık şirket onlarca yıldır bunu çözememişken sen saçma sapan bir öneriyle bunu çözebileceğini sanıyorsun. İade edin diyorsunuz. Siz hangi ülkede yaşadığınızı sanıyorsunuz? Almanya'da mı yaşıyorsunuz siz? Avrupa'da mı yaşıyorsunuz? Türkiye'de kim neyi iade edebiliyor? Benim iade raporumu Trendyol reddetti. Servis “bu ürün arızalı, iade kararı veriyorum” dediği raporumu Trendyol reddetti. Nerede yaşadığınıza bir dönün. Böyle altı boş konuşmayın.

5000 serisinin neyi iğrenç halde? Neyi iğrenç halde? Sen Donanım Arşivi izleyip oradan aldığın bilgilerle konuşuyorsundur herhalde. O alıyor paraları, sizin gibi raporunda insanlarda forumda AMD övüyor. Daha sonra bu adamlar böyle konular açıyor. Hiçbir şey bilmediğine de adım gibi eminim. Teknik sorunu ırkçılığa bağladınız. Burada soru ırkçılık değil, ben ırkçılık konuşacağım diyorsan Çin'in Uygur Türklerine yaptığına bak ve AMD Çin malı diye onu kullanma o zaman. AMD'den girip ırkçılıktan çıktınız.

Vallahi zaten mezuna kaldım YKS yüzünden ve çalışacağım yani 6 ay da beklerim sorun yok. Yeter ki iade edilsin ama biraz tatlı dille derdimi anlatacağım bunlara. Sonra THH'ye başvuracağım.

Reis arkadaşta 4060 var o akici oynuyor Minecraft, GTA'yi falan yani sizin gibileri anlamıyorum ben. Ben enayi gibi fazla para verdim ve oynayamıyorum harika.

Vallahi zaten mezuna kaldım YKS yüzünden ve çalışacağım yani 6 ay da beklerim sorun yok. Yeter ki iade edilsin ama biraz tatlı dille derdimi anlatacağım bunlara. Sonra THH'ye başvuracağım.

Arkadaşınla konuşup bir süreliğine 4060'ı ödünç alıp dene bence. Yapabileceğin en iyi şey o olur ayrıca yazacağın dilekçeye de eklersin.

@cakiiiiiii3, 3 ayrı AMD kart değiştirdim. NVIDIA aldığımda sorun kesildi. Şu an bu durumdan bıkıp usandığınızı anlıyorum. AMD ile yaşadığınız kötü deneyimden sonra bir daha asla bulaşmayacaksınız. Bu günlerde geçecek. Geçen sene bayağı başım ağrıdı. İlk defa AMD işlemci sistem aldım şu an AMD işlemci ile sorun yaşıyorum. Intel kullanırken sıkıntı yoktu. Farklı bir işlemci ile test yaptığımda sorun çözülürse AMD'ye ait hiçbir şey almayacağım.

Hayatım boyunca hiç NVIDIA kullanmadım. Sadece AMD'nin en üst segment ürünlerini kullandım ve tövbe ettim. Asla, asla ekran kartı denilince AMD'nin de Intel'in de yüzüne bakmayacağım.

Intel hiç olmazsa piyasada yeni o yine bir şekilde tölere edilebilir ama yemin ederim AMD kart kullanmanaya tövbe ettim

AMD kaynaklı bir sorunu mouse 2K Hz çekerek çözebileceğini sanıyorsan çok yanılıyorsun.

AMD kartlarla yaşanan sorunların tek çözümü o kartı parçalayıp NVIDIA kart almak. Diğer her şey hikaye palavra.

5000 serisinin neyi iğrenç halde? Neyi iğrenç halde? Sen Donanım Arşivi izleyip oradan aldığın bilgilerle konuşuyorsundur herhalde. O alıyor paraları, sizin gibi raporunda insanlarda forumda AMD övüyor. Daha sonra bu adamlar böyle konular açıyor. Hiçbir şey bilmediğine de adım gibi eminim.

%90 Pazar payına sahip NVIDIA'nın sorunları %10 Pazar payına sahip AMD'nin sorunları ile denk olsa bile AMD 100000000000000000 fırın ekmek yemesi lazım. NVIDIA'ya yaklaşmak için.

@3035 işlemcim de AMD 7500F var ama işlemci ağırlıklı şeylerde sorun görmedim. Ekran kartimda var bu sorun. Kafayı yiyeceğim.