Amakotasita

Başarılı
Merhaba benim bir sorunum var sizlerden yardım almak istedim. FC24 oyununa girdiğimde ekran kartının güç ışıkları kırmızı şekilde yanıp sönüyor. Biraz araştırma yaptım PSU bozuk olabileceğinden bahsettiler. PSU değişip yeniden denediğimde ise yine aynı sorun devam etti. Sonra ekran kartını da değişip test ettim aynı marka model ile yine sorun devam ediyor. Bu sorunun çözümü yok mu? Yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu eğer bir çökme sorununa sebep olmuyorsa göz ardı edebilirsiniz bence.

Sen öyle diyorsan uğraşmama gerek yok daha abi teşekkür ederim herhangi çökme vs olmuyor ve sadece FC24 de oluyor test amaçlı 3DMark da baktığım da öyle bir sorunla karşılaşmıyorum.

Ekran kartı modeli neydi tam? Bazı kartlarda BIOS moduna göre kırmızı veya yeşil yanabiliyor çünkü.
Ekran kartı modelim ROG-STRIX-RTX3080 TI-O12g-Gaming

Önceki PSU modeli ve şimdiki model nedir? Tahmin ettiğim şey mi acaba?

Kendi sistemime takılı olan ASUS ROG STRIX 750 Gold. Uzun süredir bunu kullanıyorum. Dün sorun PSU'da mı diye bakmak için arkadaştan bir PSU aldım Gigabyte 750 Gold onda da aynı sorun oldu değişen bir şey olmadı.

Kendi sistemime takılı olan ASUS ROG STRIX 750 Gold. Uzun süredir bunu kullanıyorum. Dün sorun PSU'da mı diye bakmak için arkadaştan bir PSU aldım Gigabyte 750 Gold onda da aynı sorun oldu değişen bir şey olmadı.

Tamam tahmin ettiğim şey değilmiş. Şimdi bu red light mevzusu şu şekilde:

Sizdeki BIOS belirtmek için kullanılan türden değil. 12V kanalından güç iletimi konusunda sorun olduğunda o ışık yanıyor. Sebepleri şunlar olabilir:

1) PSU da iç yapısal bir problem, geçici yanıt süresinde bir problem. (Siz bunu elediniz zaten deneyerek)

2) Kartın VBIOS'u ile alakalı bir şey olabilir, Asus tarafından yeni bir VBIOS yayınladıysa onu flashlamak sorunu çözebilir.

3) Kartın kendisi ile alakalı bir problem olabilir.

Red light'ın belirli bir ölçütü yok. Yani yanıp söndüğünde güç aktarımı konusunda bir instabilite var demektir. Ya problem oluşturacak kadar, ya da oluşturmayacak kadar. Merakınız varsa F24 oynarken HWINFO ile 12V kanalından gelen voltajı takip edebilirsiniz isterseniz. 11.4V ile 12.6V arasında olması lazım. 12V dan ne kadar uzak, o kadar instabil.

Sizde sorun yoksa sorun oluşturmayacak kadar bir instabilite var demektir. Sistemde anormal bir durum gözlemlerseniz haber verin, şu an kullanmanızda bir sakınca yok.

Sizdeki BIOS belirtmek için kullanılan türden değil. 12v kanalından güç iletimi konusunda sorun olduğunda o ışık yanıyor. Sebepleri şunlar olabilir:

1) PSU da iç yapısal bir problem, geçici yanıt süresinde bir problem. (siz bunu elediniz zaten deneyerek)

2) kartın VBIOS'u ile alakalı bir şey olabilir, ASUS tarafından yeni bir VBIOS yayınladıysa onu flashlamak sorunu çözebilir.

3) kartın kendisi ile alakalı bir problem olabilir.

Red Light'ın belirli bir ölçütü yok. Yani yanıp söndüğünde güç aktarımı konusunda bir instabilite var demektir. Ya problem oluşturacak kadar, ya da oluşturmayacak kadar. Merakınız varsa F24 oynarken HWiNFO ile 12v kanalından gelen voltajı takip edebilirsiniz isterseniz. 11.4v ile 12.6v arasında olması lazım. 12vdan ne kadar uzak, o kadar instabil.

Sizde sorun yoksa sorun oluşturmayacak kadar bir instabilite var demektir. Sistemde anormal bir durum gözlemlerseniz haber verin, şu an kullanmanızda bir sakınca yok.

Şimdilik bir sorun görmedim 6-7 saat oyun oynadım henüz sorun vermedi.

Sizdeki BIOS belirtmek için kullanılan türden değil. 12v kanalından güç iletimi konusunda sorun olduğunda o ışık yanıyor. Sebepleri şunlar olabilir:

1) PSU da iç yapısal bir problem, geçici yanıt süresinde bir problem. (siz bunu elediniz zaten deneyerek)

2) kartın VBIOS'u ile alakalı bir şey olabilir, ASUS tarafından yeni bir VBIOS yayınladıysa onu flashlamak sorunu çözebilir.

3) kartın kendisi ile alakalı bir problem olabilir.

Red Light'ın belirli bir ölçütü yok. Yani yanıp söndüğünde güç aktarımı konusunda bir instabilite var demektir. Ya problem oluşturacak kadar, ya da oluşturmayacak kadar. Merakınız varsa F24 oynarken HWiNFO ile 12v kanalından gelen voltajı takip edebilirsiniz isterseniz. 11.4v ile 12.6v arasında olması lazım. 12vdan ne kadar uzak, o kadar instabil.

Pek anlayamadım ben isterseniz bir de siz bakın.

Dosya Ekleri

• IMG_1439.webp
    IMG_1439.webp
    291,7 KB · Görüntüleme: 86
Son düzenleme:
"GPU hatları voltajları" sekmesini açıp öyle atabilir misiniz ekran görüntüsünü? Gerçek zamanlı olarak görelim.

Bir de anakart sekmesi için de ekran görüntüsüne bakalım. Voltajlar için. Yük altındayken yine.

Umarım doğru yeri atıyorumdur.

Dosya Ekleri

• IMG_1441.webp
    IMG_1441.webp
    159,6 KB · Görüntüleme: 76