Önereceğim başka bir oyun ise Reverse 1999. Yine "Gacha" türünde iki boyutlu bir oyun. Hikayesi görsel roman olarak ilerliyor. Başarılı fakat biraz karmaşık/gizemli bir hikayesi ve karakterleri var. Seslendirmeler ve animasyonlar çok iyi. Müzikler de aynı şekilde güzel. Savaşma kısmı da sıra tabanlı bir kart oyunu olarak düşünebilirsiniz. Kart oyunun dediğimde kompleks bir şey olarak düşünmeyin. Toplamda sahada üç tane karakteriniz oluyor ve her karakterin üç tane kartı var. Bunlar her tur rastgele bir şekilde elinize geliyor ve elinizdeki kartlarla savaşıyorsunuz. Bir kart birden fazla gelirse birleşip güçlenebiliyor elinizde. Türkçe dil desteği yok maalesef ve İngilizce çevirisi de çok başarılı değil. Genshin ve Star Rail gibi Çin yapımı bir oyun.

Hem telefon hem de bilgisayar için mevcut. Bu da diğer tüm gacha oyunlar gibi grind gerektiren bir oyun ve RNG mevcut. Bir enerji havuzunuz var ve oyunu oynamak için o enerjiyi kullanmanız gerekiyor. Yani tek seferde uzun süre oynayabileceğiniz bir oyun değil. Dolmasını beklemeniz gerekiyor. Genshin ve Star Rail'deki Resin gibi yani ama bu oyunda hem oyunu oynamak hem de grind yapmak için gerekli.

New soccer manager. Özellikle FM oynamayı sevenler için aşırı iyi ve fazla ayrıntılı bir oyun. Oyuncu mutlulukları sözleşme yenileme gelişim oyuncu alıp satma potansiyel altyapı vesaire harika düşünülmüş. Baya severek oynuyorum.

Shattered Pixel Dungeon- oldukça güzel rouge-👍 bir oyun. Basit mekaniklere sahip ama zor ve detaylı bir oyun. Oyuna alışınca oynaması zevkli. Oyunun dosya boyutu da küçük ve açık kaynak.

Unciv- Civilization V mobil portlanmış hali ama grafikleri basitleştirirmiş ve en kötü telefonlarda da çalışabilir. Oyunun dosya boyutu da küçük ve açık kaynak.

Stardew Valley- çiftlik hayatı simülasyonu oyunu. Detaylı ama oldukça basit bir oynanışa sahip.

Theotown- Şehir kurma simülasyonu.

Half-Life 2 mobil portu.
Optimizasyonu ve kontrolleri kötü olsa da ben eğlenmiştim.
Ayrıca Türkçe altyazıda var bence oynanır.
Not:Episode 1-2 ve portal 1'in de portları bulunuyor.

Son düzenleme: