mr.esat

Üstün
Merhaba arkadaşlar, bu konuda standartların üstündeki beğendiğiniz mobil oyunları tanıtmanızı istiyorum. Oyun oynamak isteyenler için bir rehber olur.

Sizden tek ricam, düzenli bir şekilde oyunu tanıtıp, linklerini atmanız. Ayrıca bu konuda daha önce incelenmiş mobil oyunları da yazmazsanız harika olur.

Çok ufak bir oyun incelemesi gibi bir şey yazıp, fiyattan bahsedip linkleri sallasanız harika olur. Paralı oyunları da önerebilirsiniz, zaten çoğu paralı oluyor kaliteli olanların.

Little Nightmares

Diğer platformlardan Mobile henüz yeni portlandı, korku atmosferine sahip bir bulmaca oyunu. Küçük bir çocuğu oynuyoruz.

Oyun hikayeyi size direkt olarak anlatmıyor, oyunu oynarken bazı şeyleri anlamaya çalışın. Sonrasında bitince YouTube'dan çeşitli teorilerini izleyebilirsiniz.

Optimizasyon güzel sayılır, bilgisayar kalitesi bir oyun için iyi.
M14 ile ilk başlarda biraz drop yiyor, sonrasında oyun gayet keyifli bir şekilde çalışıyor.

Play Store'da 25₺
App Store'da 250₺

Son düzenleyen: Moderatör:
Genshin Impact ve Star Rail kesinlikle. Bunlar telefon için olan AAA oyunlar. Güçlü telefon gerektiriyorlar. Ben bilgisayardan oynuyorum. Zaten aynı zamanda bilgisayar oyunları bunlar. İki oyun da aynı şirket tarafından yapıldı fakat ikisi de kendi arasında rekabet halinde. Kimse rakip çıkaramayınca kendisi rakip çıkardı gibi bir şey yani. İki taraf da kazanıyor :D

Oyunların siteleri ve bilgisayar için indirme linkleri burada:

Genshin bir açık dünya oyunu ve yüzlerce saatlerce tüketebileceğiniz içerik barındırıyor. Güzel karakterlere, mekaniklere ve hikayeye sahip. Grafikleri ve müzikleri çok iyi yalnız iyi grind yapmayı gerektiriyor ve çok RNG unsuru barındırıyor maalesef bu da uzun saatler harcamanız gerektiği anlamına geliyor. Türkçe dil desteği de mevcut.

Sıra tabanlı ve yarı açık dünya oyunu. En az Genshin kadar güzel. Hatta bana kalırsa daha iyi çünkü Genshin kadar grind gerektirmiyor fakat gıcık eden RNG sistemi bunda da mevcut. Genshin'e kıyasla çok daha yeni bir oyun. Daha ilk yılını bile doldurmadığı için Genshin kadar içerik barındırmasa da bu oyunda da çok uzun saatler geçirebilirsiniz çünkü Genshin'e kıyasla daha iyi ve dolu dolu güncellemeler alıyor. Henüz Türkçe dil desteği mevcut değil.

Yine aynı şekilde güzel karakterlere, mekaniklere ve hikayeye sahip. Grafikler ve müzikler çok iyi. Genshin'de nefret ettiğiniz ne varsa QoL olarak bu oyunda daha iyi bir biçimde mevcut. Bu da Genshin'e kıyasla bir artısı. Diğer minik artıları ise Genshin gibi bembeyaz bekleme ekranları yok yani gözünüz yanmıyor ve yarı açık dünya olduğu için bekleme ekranları 1-2 saniye sürüyor.

Bu iki oyun da "Gacha" türüne ait bir oyun. İnsanlar bu oyunlara P2W gözüyle bakıyor veya para yatırmanın zorunlu olduğunu düşünüyor fakat öyle bir şey kesinlikle yok. İki oyunu da ilk çıktığı günden beri oynayan birisi olarak söyleyebilirim ki hiçbir harcama yapmadan istediğiniz her şeyi alabiliyor, elde edebiliyorsunuz. Para harcarsanız garanti elde edersiniz ve çok daha hızlı bir şekilde ulaşırsınız fakat gerek yok. Onu balinalar yapıyor. Zaten oyundaki içeriklerin %98'i tek kişilik olduğu için bir rekabet yok yani P2W diye bir şey yok. Oyundaki bütün içerikleri, savaşları vs. tamamen Free to play olarak bitirebilirsiniz.

Son düzenleme:
Rush Rally 3
Mobil için rakipsiz en iyi ralli oyunu, optimizasyon çok fazla iyi. Araç mekanikleri mobil için iyi, grafikler güzel. Bol bol konfigürasyon mevcut. Araç sayısı güzel.

Lisanslı araç yok mâlesef, ve oyun paralı. Ve para verseniz de her içeriğe erişemiyorsunuz, DLC var bol bol.
PlayStore fiyatı 150₺
AppStore diyatı 150₺

Assoluto Racing

Mekanikleri çok iyi, drift açısındanda güzel bence. Grafik olarak gayet iyi. (maksimuma alınca benim telefon patlıyor.)
Oyunda lisanslı arabalar var ancak çeşit olarak aman aman fazla yok.
Online'da gayet iyi, yarışlar falanda güzel.

Eksi Yönleri
Chatte küfür yasaklaması yok önüne gelen küfür ediyor yaş kitlesi düşük.
Açık dünya yok bundan dolayı bir süre sonra sıkılıyorsunuz.
Modifiye seçenekleri çok yok en fazla arabayı basabiliyorsunuz, boyuyorsunuz ve jant değiştiriyorsunuz. Spoiler tampon falan hiçbirini değiştiremiyorsunuz. Sadece modifiyeli araba alırsanız o tarz şeyler oluyor.

CQB temalı gerçekçi savaş oyunu. Çeşitli silah konfigürasyonlarına imkan sağladığı için silahlarınızı kendi oyun stilinize bağlı olarak modifiye etmenize imkan sunuyor.

Kullandığınız zırhın ve mermilerin seviyesi yüksek olmayınca oyunda can çekişiyorsunuz.
Beta sürecinde sıralı maça başlar başlamaz seviye 5 kafa zırhı ile bottan tek yediğimi hatırlıyorum. :)

Tanklarla oynadığınız savaş oyunu, oyunda güncel kalmak için sürekli para yatırmanız gerekiyor, cep düşmanı oyun.

Tank ve gemi savaş simülasyonu, War Thunder oyununun mobil versiyonu.
Şu an için tanklar ve gemiler olmak üzere iki modu var.
Yeterince tank bulundurmaması benim için eksi.
ileride dâhâ hava modu-jetler-helikopterler eklenecek, zaman zaman tankta ekliyorlar ama çok yavaşlar.

Öl, öldür, öğren, tekrar yap.
Ücretli 2D mobil oyun, ölünce başa sarıyor sürekli.
Oyun içi içerik alarak yeni düşmanların, temaların ve haritaların kilidini açabiliyorsunuz.

Zombilerin olduğu dünyada hayatta kalmaya çalışıyoruz, hikayesi ağır basmıyor, içerisinde çeşitli bulmacalar da var.

2D hikayeli oyun.
İnsanları çıldırtan zombi virüsünün yayıldığı gemide hayatta kalmays çalışıyoruz.
Oyun içinde ekstradan satın alabileceğiniz DLC de var.

Aksiyon bulmaca çözme oyunu, oyunu tamamen bitirmek 30-40 saat kadar sürüyor.

Köyü terk eden kardeşimizi bulmaya çalıştığımız oyun.
Oyun hâlâ tamamlanmadığı için kardeşimiz olacak herifi bulamıyoruz dâhâ, izleei ile yetiniyoruz, hikayesi sonradan eklenecek.

TPS-FPS tarzı online CQB savaş oyunu.

Basit tek oyunculu bulmaca oyunu.

Vector Classic, Shadow Fight 2, Sword of Xolan.

Sword of Xolan

Kötü büyücü tarafından köyümüze bir baskın düzenleniyor ve köyümüzün büyücüsü dahil herkes kafeslere hapsedilip kaçırılıyor. Bizde karşımıza çıkan canavarları kesip bölümlerde gizlenmiş olan rehineleri kurtararak ilerlediğimiz rogue 👍 bir oyun. 3 adet bölüm bulunuyor, her bölümde 10 normal seviye ve bir adet boss savaşı var.

Shadow Fight 2
Ana karakterimiz bir zamanlar efsanevi ve yenilmez bir savaşçıydı. Kendisine denk bir rakip bulmak için yaptığı seyehatlerde Gölge Dünyası'na açılan Gölgeler Kapısı'nı bulur. Orada kendine denk bir rakip bulacağını düşünerek kapıyı açar ve orada hapsolmuş olan iblisleri serbest bırakır. Daha sonra iblisler ana karakterimizi bir gölgeye dönüştürür. (Ana karakterimize bu olaydan sonra Gölge denmeye başlıyor.) Artık Gölge'nin görevi iblisleri yenmek ve onları geldikleri yere tekrar hapsetmek için bir yol bulmaktır.

Vector Classic

Bir sürü kişinin hapsedildiği bir gökdelende mevcut düzenden sıkılmış olan karakterimiz sisteme karşı koyuyor ve kısa ama zevkli bir oyun bizleri bekliyor.

Assoluto Racing

Mekanikleri çok iyi, drift açısındanda güzel bence. Grafik olarak gayet iyi. (maksimuma alınca benim telefon patlıyor.)
Oyunda lisanslı arabalar var ancak çeşit olarak aman aman fazla yok.
Online'da gayet iyi, yarışlar falanda güzel.

Eksi Yönleri
Chatte küfür yasaklaması yok önüne gelen küfür ediyor yaş kitlesi düşük.
Açık dünya yok bundan dolayı bir süre sonra sıkılıyorsunuz.
Modifiye seçenekleri çok yok en fazla arabayı basabiliyorsunuz, boyuyorsunuz ve jant değiştiriyorsunuz. Spoiler tampon falan hiçbirini değiştiremiyorsunuz. Sadece modifiyeli araba alırsanız o tarz şeyler oluyor.
https://www.technopat.net/sosyal/ko...rakipsiz-araba-oyunu-assoluto-racing.2891701/En iyisi, normalde yazacaktım fakat yazamadım. Size nasip olmuş oldu.

Torclight Infinite
PC platformundaki Torclight'ı bilen bilir, güzeldir. 2. Oyun şahanedir. Bu oyun da mobil versiyonu, hikayeye sahip. Grafikler şahane, optimizasyon çok iyi. M14 ile 50-60 arası alabiliyorum, kontroller güzel. Dinamikler güzel.