2 sahne var. Birincisi Dumbledore ve Voldemort'un sihir bakanlığında yaptıkları düello. Çok sert ve teknik, Voldemort'un öldürmek için Dumbledore'un ise Harry'i korumak için savaştığı sahneydi. Kitaptan biraz farklıydı ama olsun.

Diğeri ise ölüm yadigarlarının mitolojisini anlatan 3 kardeşin hikayesi, gerçi bu sahne oyunculuk değil çizimden ibaret ama söylemeden duramadım.

Sahne olarak sevsem de hem filmde hem kitapta Snape için üzülmediğim anlardı.

Snape en başından beri faşist fikirlere sahip, acımasız ve kompleksli biriydi. Snape'in hissettiği şey aşk değil saplantıydı. Lily onun karanlık tarafa geçmemesi için uğraşırken, o James kompleksinden dolayı karanlık tarafla arasındaki tek engel olan Lily'yi kendinden uzaklaştırmayı tercih etti. James yaşı ilerledikçe zorba tarafından arınıp Lily'yi hak etmek için uğraşırken Snape hiçbir zaman hak etmediği Lily'ye sahip olmak için onun ailesinin ölümünü isteyecek kadar aşağılık biriydi. Potter'lara yapılan ev baskının gecesinde Lily yaşasaydı masum bir bebeğin ölümünü bile umursamayacaktı. Lily'ye olan takıntısı nedeniyle sonradan Dumbledore tarafından kullanılmayı kabul etmiş olsa da ufak çocuklara yaptığı zalimce şeyler ve onun tabiriyle bulanık olan Lily'ye rağmen safkan faşizmi devam etti. Bu kadar kötülük sadece bir "always" ile aklanamaz bana göre.

Dumbledore da çoğu kişinin sandığı kadar iyi biri değil. :D

Son düzenleme:
Dumbledore da çoğu kişinin sandığı kadar iyi biri değil. :D

Hayır Dumbledore gerçekten iyi bir karakter sadece bunu Snape adlı şahısa net olarak açıklamadığı için bizde sonuçta malum şahıstan öğrendiğimiz için öyle geliyor oysa o Harry'nin ölmeyeceğini biliyordu ve kendisi gibi genç yaşta kötü birisi olmaması için uğraşıyordu, sonuç olarak Dumbledore gençken kötü fakat güncelde iyidir.

Hayır Dumbledore gerçekten iyi bir karakter sadece bunu Snape adlı şahısa net olarak açıklamadığı için bizde sonuçta malum şahıstan öğrendiğimiz için öyle geliyor oysa o Harry'nin ölmeyeceğini biliyordu ve kendisi gibi genç yaşta kötü birisi olmaması için uğraşıyordu, sonuç olarak Dumbledore gençken kötü fakat güncelde iyidir.
Kötü demedim sadece "çoğu kişinin sandığı kadar iyi değil" dedim. Dumbledore'un acımasız ve güce aç biri olduğunu göz ardı etmemek lazım. Mürver asayı onlarca yıl boyunca kullanmaktan çekinmemesi bu güce olan arzusunun göstergesi. Harry bunu yapmıyor. Acımasızlığını da en yakınında ona güvenenleri tereddüt etmeden çok defa tehlikeye atmasından görüyoruz. Kız kardeşinin kaybından sonra bunları büyük oranda dizginlese de en son anında bile planı için yakınındakilerin ölümünü göze alabilen biri.

Evet Harry'nin "o anda" büyüyle ölmeyeceğini biliyordu ama Harry'nin hayatının büyük kısmında gerçekten Snape'in dediği gibi ölmesi için büyütüldüğü gerçeği var. Voldemort ile İkisinin arasında bir bağlantı olduğunu biliyordu ama bunu nasıl aşacağını bilmiyordu, bu bağlantının ne olduğunu o da hayatının son yılındayken öğreniyor. Harry ve Hagrid'i çok defa tehlikeye atmaktan çekinmeyen bir karakterdi. Snape'i katmıyorum, o zaten Dumbledore için maşaydı. :D

Son düzenleme: