Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
- Makaleler
- 1
Nefret ettigim dagitim yok ama cok sevmedigim Ubuntu, Mint, Zorin, Pop!_OS, KDE Neon gibi dagitimlar var.
En sevdiğim: Debian, Mint, Alpine.
En sevmediğim: Redhat/Fedora, Slackware.
Düzenleme: Bi' ara GNU Guix System
Deniyordum. Driver falan kurmak işkence gibi olduğu için becersemde sonradan sildim sistemi. Gentoo'dan bile daha uğraştırıcıydı.
En sevmediğim: Redhat/Fedora, Slackware.
Düzenleme: Bi' ara GNU Guix System
Deniyordum. Driver falan kurmak işkence gibi olduğu için becersemde sonradan sildim sistemi. Gentoo'dan bile daha uğraştırıcıydı.
Peki neden hocam? Bunlar sayesinde insanlar Linux kullanabiliyor.Nefret ettigim dagitim yok ama cok sevmedigim Ubuntu, Mint, Zorin, Pop!_OS, KDE Neon gibi dagitimlar var.
Belki bloatware yüzündendir. Bazılarının içlerinde o kadar çok gereksiz yazılım var ki...Peki neden hocam? Bunlar sayesinde insanlar Linux kullanabiliyor.
- Makaleler
- 1
Yani Ubuntu ve turevleri stabil deneyim sunmadi bana hic. Ayni zamanda LTS bransinin paketleri cok eski kaliyor bir sure sonra. APT de cok sevdigim bir paket yoneticisi degil. Zaten icinde belli duzeyde onden kurulmus programla gelen dagitimlardan da hoslanmiyorum 0'dan kendim kurmak isterim.Peki neden hocam? Bunlar sayesinde insanlar Linux kullanabiliyor.
En nefret ettiğim eskiden var olan LXLE.Hadi bakalım önce ben başlayacağım.
Kullanırken bir sevgiliyle sarılıyormuş gibi hissettiğim için Arch Linux en sevdiğim dağıtımdır. Gentoo Linux'a elbet bir gün geçeceğim ama şu an onunla sadece birbirlerine bakışan iki platoniğiz.
En nefret ettiğim dağıtım Ubuntu'dur.
- Makaleler
- 7
Abimiz %99 yerli şeyleri seviyor fakat neyse Pardus da güzel.
Ever Pardus'u çok seviyorum. Windows kullanmadığım zamanlar Pardus kullandım. Hataları çözmek ve kullanımı güzel. Keşke devletimiz tüm sistemlerde Pardus kullansa. Kendi altyapımızı yükseltmek bizim görevimiz.