Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

QQChart

Başarılı
Sizce kilolu mu oluyorum ya da oldum mu? Sizce bu kilo alımımın sebebi ergenlik mi? 15.5 yaşındayım bu arada.
2022, Eylül boy: 175 kilo 65.
2022 Aralık boy: 176 kilo 69.
2023, Mayıs boy: 177 kilo 68.
2023, Eylül boy: 177 kilo 75.
Ekim-Kasım 177 boy 77 kilo.
Şu an 177 boy 80 kilo.

Sizce çok mu hızlı alıyorum yoksa bu ergenlikten midir? Kilo alımının neden ve nasıl durduracağımı hiç bilmiyorum. Bu forumda benden yaşça büyüklerim benim yaşımdayken böyle bir durumla karşılaştılar mı? Ne yaptınız?

Ben almamaya çalıştıkça daha çok alıyorum gibi bir türlü bu kilo işini kontrole alamadım.
Yani bende de tam tersi ama strese gerek yok, düzeliyor bir şekil. 1.82 benim boyum da ama 55 kiloyum şu an, benle aynı boyda olan arkadaşlarımın hepsi en az 75+ kilo ama işte dediğim gibi yavaş yavaş düzeliyor, halledersin ya.

Ve nedense bir telaş içinde gibisin de bilmiyorum buna gerek yok mesela ben de kilo alamıyorum ama yaşıyorum. Ama tekniken mesela böyle kilo alamıyor gibi kalırsam boyum da uzamaya devam ediyor iyice çubuk krakere benzeyeceğim fakat düzeliyor yavaş yavaş kilo alıyorum bu sene. Stres yapma hallolur zaten stres de vücudu negatif anlama götürür.
Çünkü çevremde herkes çok kilo aldığımı söylemeye başladı ve daha alma diyorlar oysa bilerekte almıyorum. Su anda dışardan kilolu durmuyorum ama yavaştan göbek falan çıkmaya başladı. Ve uzun zaman sonra gördüğüm birisi hep bana kilo almışsın diyor.

Çünkü çevremde herkes çok kilo aldığımı söylemeye başladı ve daha alma diyorlar oysa bilerekte almıyorum. Su anda dışardan kilolu durmuyorum ama yavaştan göbek falan çıkmaya başladı. Ve uzun zaman sonra gördüğüm birisi hep bana kilo almışsın diyor.
Boş ver takılmamayı öğren böyle şeylerde, ben de mesela Adana için çok garip gözüken uzun saçlı, 55 kilo biriyim yolda geçen bile laf ediyor ama işte yolda geçen birinin laf etmesi seviyesini de gösteriyor gülüp geçiyorum. Yani sen kendince sorun görmezsen ve düzeltmeye yönelirsen küçük şeyleri de diğer insanları umursamadıkça büyümez bu konularda. Yani göbek falan da çıkmamıştır çok bence ama psikolojik herkes kilo almaya başlamışsın dediği için öyle geliyor.

Boş ver takılmamayı öğren böyle şeylerde, ben de mesela Adana için çok garip gözüken uzun saçlı, 55 kilo biriyim yolda geçen bile laf ediyor ama işte yolda geçen birinin laf etmesi seviyesini de gösteriyor gülüp geçiyorum. Yani sen kendince sorun görmezsen ve düzeltmeye yönelirsen küçük şeyleri de diğer insanları umursamadıkça büyümez bu konularda. Yani göbek falan da çıkmamıştır çok bence ama psikolojik herkes kilo almaya başlamışsın dediği için öyle geliyor.
Yok göbek gerçekten oluşmaya başladı gibi göğüste ayni şekilde baya bir yağlandı. Keşke psikolojik olsa. Cevremi de dikkate almamakta çalışıyorum ama çok zor.

Yaşı hesaba katmazsak, ki bence gerek yok. Kilonuz birazcık fazla gibi. 5 kilo falan verseniz daha iyi olur. Arkadaşımın boyu 172 kilosu 73 ve göbeği var. Onun haricinde normal.

Beslenmende yaptığın değişiklikler ve ergenlik dönemindeki hormonlar kilo alıp vermeye sebep olabilir.

Yağlı ve şekerlı gıdalardan uzak durarak kahvaltıda sebze ve meyve ağırlıklı beslenebilirsin, faydasını görürsen devam edersin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.