Sen nasıl bir kızdan hoşlanıyorsan, hoşlanırken yaşadığın hisler nasılsa "hasta" diye nitelendirdiğin insanlarda da aynı oluyor. Şimdi biz heteroseksüellerin bir eşcinseli duygusal olarak anlamamız zaten imkansız. Sadece ortak olarak anlayabileceğimiz nokta, aşk ve sevgi. İnsan olarak bile hayvanlardaki aşkı anlayabiliyorsun, çünkü aşk ortak bir dil.
Şimdi hastalık olup olmadığını savunmayacağım, yanlış anlaşılmasın. Ama bu ikisi aynı şey değil. Zaten iki cinsiyette de farklı üreme organlarının oluşma sebebi üreyebilmek değil mi? Yani ürememiz için olan gerekli ve normal bir şey. Eş cinselliğin normal olup olmadığı tartışılır, ancak karşı cinsten hoşlanmak anormal olamaz.
Şimdi hastalık olup olmadığını savunmayacağım, yanlış anlaşılmasın. Ama bu ikisi aynı şey değil. Zaten iki cinsiyette de farklı üreme organlarının oluşma sebebi üreyebilmek değil mi? Yani ürememiz için olan gerekli ve normal bir şey. Eş cinselliğin normal olup olmadığı tartışılır, ancak karşı cinsten hoşlanmak anormal olamaz.
Bana göre de, eş cinsellik hastalık ve anormal olamaz? Oradan gelip, tek taraflı düşünüp "anormal" "kesinlikle hastalıktır" diyebiliyorsa, başkası da gelip, tek taraflı düşünüp aynısı diyebilir.
Sorun şu. Cinsel ilişki üreme için değil zevk için yapılıyor. Zevkin sonucunda üreme oluyor. Hiçbir hayvan üremek için yapmıyor cinsel ilişkiyi zevk için yapıyor. Aynı şey değil kesinlikle ama anormal değil. Ana amacına uyuyor çünkü cinsel ilişkinin.
Bilmem kac senelik insan tarihinin en eski kayitlarinda bile var olan, 1500'den fazla canli turunde gorulen bir seye hastalik demek...
Bir kere hastaliklarin evrimine baktiginizda zamanla hepsine karsi korunma gelisiyor. Ki evrim dedigimiz sey de temelde hayatta kalmak ve uremek yani soyunu devam ettirebilmek uzerine kurulu. Bunlarin aksine neden olan etkenleri siler. Escinsellik binlerce yildir var, silinmemis ve sadece insanlarda degil. Bir seyleri aydinlatmisimdir umarim.
Erkek-erkeğe destekliyorum ihtimali arttırıyor fakat kadın-kadına desteklemiyorum çünkü ihtimalleri azaltıyorlar.
Şakası bir yana yüzyıllardır var olan bir durum. Çok eskiden saklamak lazımdı şimdi toplum tabuları yıkıldığı için çok da saklamaya ihtiyaç duyulmuyor.
Umurumda değil onlar. Hastalık değildir ve hormonsal bir durumdur. Woke saçmalıkları, din veya cahillik sebeplerinden dolayı millet homofobik. Ama düşünüyorum ki gözümüze çok sokuluyor. Millet bundan şikayetçi. Tabi eşcinsel birisiyle sohbet etmiştim. Gayet nazik ve sakin birisiydi. Eskiden homofobiktim tabi ama artık bıraktım.
Homofobinin sebebi de genelde insanlar kendilerini daha özgür sanıyor. Eşcinseller bazen kendilerine daha çok saygı gösterilmesini istiyor. Bu yüzdende böyle saçma sapan hareketler yapıyor.
Aynen öyle! Kendi halinde olan insanları destekliyorum ama öyle yürüyüş yapanları desteklemiyorum.
Cevaplayan hepsi bu 2.yi yapan kişilere geldiği için hepsini öyle sanıyor.
Sen fikrini yazınca normal ben yazınca degil hastalık işte bir erkek bir erkeğe duygusal d olarak nasıl bağlanır ?Kokusundan gülüşünden saçından vs son derece anormal ve tuhaf yada kadın kadına aynı şey geçerli.