Merhaba, ben bu sene 12. sınıfa başlayacağım. 11. sınıfı sayısal olarak okudum fakat kafamda hâlâ üniversiteye dair bir şeyler oluşturamadım. Fen bilimlerini sevdiğim için sayısal bölümü seçtim. Okul başarı durumum iyi; 11. sınıfı 94 ortalama ile geçtim. Sayısal bölümden gidebileceğim yerleri biliyorum ama Eşit Ağırlık bölümlerine dair bilgim yok. Eşit Ağırlık'tan gidilebilen en popüler meslek dallarını söyleyebilir misiniz? İş imkanı olan bölümler olursa sevinirim. Okul açılmadan üniversite konusunu netleştirip ona göre bölüm değiştireceğim.

Popüler olarak hukuk var ama bir avukat söylüyorum, hukuk okuma güzel kardeşim. Hiçbir şey dışarıdan göründüğü gibi değil. Sadece avukatlık değil, hakimlik ve savcılık mesleği de dışarıdan göründüğü gibi değil. Mezun olduktan sonra beklentin karşılanmayacak ve mutlu bir şekilde mesleğini icra edemeyeceksin.

Eşit ağırlık bölümü için diğer popüler bölümler PDR, sınıf öğretmenliği, okul öncesi öğretmenliği ve İdari ve İktisadi Bilimler Fakültesindeki bölümler diyebiliriz. Ben sınıf öğretmenliği de okudum. Güzel bölümdü. Benim okuduğum dönemde atamaları çok iyiydi. Hala öyle mi bilmiyorum. Ama öğretmenlikler arasında en güzellerinden biridir. Tavsiye ederim.

Merhaba, ben bu sene 12. sınıfa başlayacağım. 11. sınıfı sayısal olarak okudum fakat kafamda hâlâ üniversiteye dair bir şeyler oluşturamadım. Fen bilimlerini sevdiğim için sayısal bölümü seçtim. Okul başarı durumum iyi; 11. sınıfı 94 ortalama ile geçtim. Sayısal bölümden gidebileceğim yerleri biliyorum ama Eşit Ağırlık bölümlerine dair bilgim yok. Eşit Ağırlık'tan gidilebilen en popüler meslek dallarını söyleyebilir misiniz? İş imkanı olan bölümler olursa sevinirim. Okul açılmadan üniversite konusunu netleştirip ona göre bölüm değiştireceğim.
Hukuk.

Hukuk ve işletme var da iyi bir üniversitede okumadığınız sürece İİBF bölümlerini direkt silin çünkü ülkede çokça mezunu var.

Sayısal bölüm okuman senin için daha iyi olur. Hukuk, işletme, psikoloji gibi bölümler her sene tabiri caizse çil yavrusu gibi mezun veriyor. Petrol mühendisliği gibi bölümleri seçebilirsin. İlla eşit ağırlık okuyacağım diyorsan iyi bir üniversitede oku derim. İstanbul hukuktan mezun olan avukat ile ebyü hukuk mezunu bir olmaz.