BayramSimidi

Uzman
Eski bir laptopum var. Bu bilgisayara daha önce Windows 10 kurulumu yapmıştım. Ancak, çok yavaş kaldığı için tekrar Windows 7'ye döndürmeye karar verdim. Bilgisayarın mimarisi 32 Bit. Şimdi bu bilgisayarı Linux'a geçirmek istesem, donanımlarının sürücüleri bakımından bir sıkıntı yaşar mıyım? Sürücüleri nereden bulabilirim? Windows 7 formatı atarken bile laptop klavyesi dışında başka bir klavyeyi algılamadı. Laptop klavyesi de biraz sıkıntılı. Demem o ki, eski bir laptopa Linux işletim sistemi kurarsam sürücü sorunu olur mu? Olursa nasıl hallederim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eski bir laptopum var. Bu bilgisayara daha önce Windows 10 kurulumu yapmıştım. Ancak, çok yavaş kaldığı için tekrar Windows 7'ye döndürmeye karar verdim. Bilgisayarın mimarisi 32 Bit. Şimdi bu bilgisayarı Linux'a geçirmek istesem, donanımlarının sürücüleri bakımından bir sıkıntı yaşar mıyım? Sürücüleri nereden bulabilirim? Windows 7 formatı atarken bile laptop klavyesi dışında başka bir klavyeyi algılamadı. Laptop klavyesi de biraz sıkıntılı. Demem o ki, eski bir laptopa Linux işletim sistemi kurarsam sürücü sorunu olur mu? Olursa nasıl hallederim?
Kurulur. Debian'nın 32 bit sürümü var.

Tamamdır, bu linux kuracağım bilgisayarım 32 bit işletim sistemine sahip; fakat RAM takviyesi yaptım ve şu an 6 GB RAM'e sahip. Şu an ekstra olan 2 gb boşta kaldı, 64 bit Linux kurabilir miyim? Ne yapmam gerekir?
İşlemcin 64 bit ise evet. Ama 32 bit ise gereksiz bir yükseltme yaptın.

Millet genelde işletim sistemi ile işlemcinin mimarisini karıştırıyor. İşlemcin 2000'lerin sonlarında yapıldıysa 32 Bit olması düşük bir olasılık. İşlemci modelini bilirsek 64 Bit işletim sistemi kurup kuramayacağını anlayabiliriz.

Tamamdır, bu Linux kuracağım bilgisayarım 32 Bit işletim sistemine sahip; fakat RAM takviyesi yaptım ve şu an 6 GB RAM'e sahip. Şu an ekstra olan 2 GB boşta kaldı, 64 Bit Linux kurabilir miyim? Ne yapmam gerekir?

32 Bit işlemciye 6 GB RAM taktıysanız üzgünüz ki 3GB RAM algılanmayacaktır.