Ev babamın üzerine demişsiniz ama kira ödüyorsunuz?Bunu demesinin sebebi benim ailemin boşanması, ev babamın üzerine ama annem ile ben kalıyorum.
Detaylar
Kim cevapladı?TÜFE oranına göre zam yapabilir. Kiranızı hangi ay arttırdı? Mülkün tadilat işlerinden kiralayan sorumludur. O kedi şeyini kimse kanıtlayamaz. Aynı zamanda sizin evinizin önüne gelmeye devam ederse tacizden şikayetçi olabilirsiniz.Arkadaşlar, ben küçük şehirde kirada oturuyorum.
2 sene önce kiramızı 2K'den 7K'ya, geçen sene 7K'den 9K'ya, şimdi de 9K'den 15K gibi bir fiyata çıkardı.
Apartmandakilere sorduk, bizden sonra en fazla ödeyen 1500 gibi şaka bir fiyatla oturuyor.
Anlayacağınız ev sahibi sadece bize zam yapıyor, sebebini sorunca "ev size ait değil" dedi.
Bunu demesinin sebebi benim ailemin boşanması, ev babamın üzerine ama annem ile ben kalıyorum.
Kısacası bunu kullanarak resmen tüm binadakilerden fazla para alıyor, herkesi toplasan bizim kiramızdan az ödüyorlar.
Üstüne üstlük 15 dakika önce kapıma dayanıp, şunları dedi, tek tek yazıyorum.
-Sizin kediniz var mı?
-Var
-Kediniz binaya tuvaletini yapıyor bunları temizleyin yoksa sizden davacı olacağız
Sorun şu, binada 3 kişinin kedisi var ama bu pislikler bize daha yakın olduğu için (sadece birkaç adım) bizi sorumlu tuttu.
Benim "başkalarının da kedisi var" savunmama karşı ben anlamam siz temizleyeceksiniz yoksa dava ederim dedi.
En fazla kirayı zaten biz ödüyoruz, bir de utanmadan binayı temizlettirecek bize.
Bu arada binanın tamamını temizlememizi istiyor, pislikler sadece 1-2 tane, hadi temizledik diyelim binadaki diğer kirliliklerden bize ne?
Evde zaten sorun var, üstten su akıtıyor, bunu yaptırın dedik bu sefer de bu "ev sizin" dedi, işine gelince bizim, işine gelince sizin yapıyor.
Artı olarak eskiden %25 zam kuralı vardı biliyorsunuz, 2K'den 7K'ya o kural varken yaptı, annem dava açmakla uğraşmamak için tamam dedi.
tunrado
Çalışkan
Sözleşmede kaç yılda bir zam yapılacağı yazıyor. (Genellikle yılda bir zam yapılıyor. [Özel olarak sözleşmede belirtilmediyse.])Yok hocam, babam niye yapsın, ev sahibi yapıyor.
Tokat/Merkez
Bilmiyorum hocam, sormam gerek.
%25 zam sınırı 1 Temmuz 2024'te kaldırıldı. Yerini her ay enflasyona göre hesaplanan bir sınıra bıraktı, internette kira zam oranını araştırabilirsin. Bunlara göre ilk kiranızdan doğru 1 Temmuzdan önceki zamları %25 zam oranı dönemi ile şu an ki zamları şimdiki zam oranı dönemini hesaba katarak, asıl vermen gereken kirayı hesapla ve IBAN yoluyla kirayı ev sahibine gönder. Eğer elden veriyorsanız biliyorsunuz bu büyük sıkıntı. Böylece eğer bu zamlar resmi değilse haksız kira ücretinden kurtulursunuz. Tabii ki de ev sahibi ile aranızdaki dinamiği bilmediğim için aranızda oluşabilecek sorunları ve bunun doğracağı durumları hesaba katmanız gerek.
Kira sözleşmesi onunla yapıldığı içinEv babamın üzerine demişsiniz ama kira ödüyorsunuz?![]()
Son düzenleme:
Ev babamın üzerine demişsiniz ama kira ödüyorsunuz?![]()
Kira sözleşmesi babamın üzerine.
Konuya gelirsek, dava olayını istesede yapamayacağını söylüyor annem, kanıtı falan yok adamın, zaten bizde yapmıyoruz, resmen sokak kedisini bizden sorumlu tutuyor.
tunrado
Çalışkan
Son olarak, bu dediğimi yaparsanız zaten aranız kötü olan ev sahibi ile tamamen düşman olabilirsiniz. Mesela doğal gaz borusunda kaçak ya da bir sorun varsa bunu ev sahibi para verip tamir ettirtmez. (Doğal gaz borusu gibi dairenin altyapısı ev sahibinin sorumluluğunda. [Normalde ev sahibiniz ilgileniyor mu bilmem.]) Yani bu tarz sorunlar ortaya çıkabilir. Hatta ev sahibi IBAN'ını kapatıp kira ödemenize engel olabilir. Bunun da bir çözümü var. Adliyenize gidip ev sahibinden şikayetçi olup kiranızı yatırabileceğiniz bir hesap açtıracaksınız. (Bu hesap ev sahibinin kontrolünde değil, kapattıramaz. [Dava süreci 6 ay civarı sürüyor. ]) Sonrası ev sahibinin parayı çekip çekmediği önemli değil. Siz yatırın yeter.Kira sözleşmesi babamın üzerine.
Konuya gelirsek, dava olayını istesede yapamayacağını söylüyor annem, kanıtı falan yok adamın, zaten bizde yapmıyoruz, resmen sokak kedisini bizden sorumlu tutuyor.
...Umarım sizin için en iyisi olur.
Son düzenleyen: Moderatör:
Kral kafanı takma sözleşme yoksa hiçbir şey yapamaz, biz sözleşme yapmadık rahatça oturabiliyoruz. Kirayı 3K'den 7K ya çıkaracaktı 5kya anlaştık.
Hmm.
Hmm.