Flokki

Yetkin
Makaleler
1
Selamlar. Alt çene dişlerimde bayağı bir diş taşı birikti, ben de bu taşları yok etmek istiyorum ev imkanlarıyla. Bazıları karbonatla, sirkeyle ve limonla diş taşlarını temizlediğini öne sürüyor. Sizde de var ise bu durum nasıl temizliyorsunuz doktor haricinde?

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha önce yaşamadım ama temizlettikten sonra günlük agız duşu olarak geçen ürünleri kullanabilirsiniz.Ayrica kısa sürede elektrikli fırçaya geçmenizi tavsiye ederim.

Ben ağız duşu olarak bunu kullaniyorum;

Ağız duşu zaten oluşmuş, artık taş hale gelmiş tartara fayda etmez. Betonu bıçakla kazımayı önermek gibi düşün şu an yaptığın öneriyi. Zaten 4800 TL vermek yerine devlet hastanesine gidip dişlerini temizlettirdikten sonra düzenli olarak diş fırçalanırsa yeniden tartar oluşmaz.

Ağız duşu zaten oluşmuş, artık taş hale gelmiş tartara fayda etmez. Betonu bıçakla kazımayı önermek gibi düşün şu an yaptığın öneriyi. Zaten 4800 TL vermek yerine devlet hastanesine gidip dişlerini temizlettirdikten sonra düzenli olarak diş fırçalanırsa yeniden tartar oluşmaz.
Temizlettikten sonra yazıyor* Ayrıca düzgün fircalayamadigi için elektrikli fırça tavsiyesi yaptim.

Fiyat absürt geldi bana da. Düzenli fırçalamada bile zamanla tartar oluşuyor ama düzenli temizlettirmek lazım.

Fiyat absürt geldi bana da. Düzenli fırçalamada bile zamanla tartar oluşuyor ama düzenli temizlettirmek lazım.
26 yaşındayım. İlkokuldan beri magnezyum fazlalığından dolayı tartar ile uğraşıyorum. Emin ol toplanıp taş haline gelene kadar fırçalarsan oluşmaz. Haftada 2-3 kere diş fırçalanıyorsa ve bu fırçalamalar 30-40 saniye fırçayı dişe değdirmekten ibaretse zaten çözüm olmaz.

Geçenlerde diş eti kanamamdan dolayı gittim dişçime, diş eti iltihabı olmuş dedi. Sebebi tartarlar, ve epey birikmişti diş arkalarında. En iyi dişçiyie gidip temizletmek.