1 - olimpik anlamda kas istiyorsanız ya streoid kullanırsınız ya ben yarışmacı olmayacağım sağlık peşindeyim der doğal yoldan ilerlersiniz.
2 - ağırlık antrenmanı öncesi spor geçmişiniz yoksa kondisyon sağlamak için en azından 1-2 ay (olması gereken 6 ay üzeridir) günlük 40-45 dakika kardiyo yapmanız hem metabolizmanın hem de görece amiyane tabirle hamlık atmanız için iyi olacaktır.
3 - evde bu işi yapmak için sabit bar yerine hareketli yani sökülüp takılabilen dambıllar (dumbell) tercih etmeniz daha iyi olur. Bütçe sorunu yoksa çelik plakalar daha uzun ömürlü olacaktır.
4 - evde daha önce ağırlık antrenmanı çalışmayıp bireysel çalışacak biri için en büyük sorun doğru form ve aceleci davranıp ağırlık artışına girerek sakatlık riski oluşmasıdır. O yüzden gerekirse bir kilogram (cüsseniz el veriyorsa en fazla 5 kilogram) ile başlayıp 1-2 ay form konusunu ve ağırlık artışında (tabii o da en fazla 1 - 2 kg) kolay geçişi sağlayabilirsiniz. Unutulmamalı ki bu süreç uzun ve sabırlı olunması gereken bir süreçtir.
5 - şart değil ama nasır oluşumunu önlemek için bütçe varsa eldiven/tutucu yahut sargı kullanılabilir.
6 - evde göğüs, ön ve arka kol, ön bacak, omuz antrenmanları görece kolaylıkla yapılabilir. Lakin arka bacak, sırt gibi bölgeler için evdeki malzemeler forma girmek için başta yeterli olsa da ilerleyen zamanlarda sorun çıkaracaktır. O yüzden ya eve bir adet ayarlanabilir bench sehpası gibi bir ürün almanız gerekebilir.
7 - başlangıç için 1-1, 5 yıl (sıkılmazsanız formunuza ve vücut tipinize göre uzatılabilir) tüm vücut çalışmak daha iyi olacaktır.
8 - daha önce spor geçmişiniz yoksa ve ağır iş yapmıyorsanız ortalama 1-1, 5 yıl böyle ilerleyebilirsiniz ama ağırlıklar arttıkça yani 30-50 kg üzerini görmeye başladıkça ev ortamı iyice yetersiz olmaya ve tek başına çalışmak riskli olmaya başlayacaktır. O yüzden özellikle kritik hareketlerde salonda olmak (tabii ücretini verip kendi kafanıza göre takıldığınız alet-edevatı yarım yamalak olan yerlerden söz etmiyorum) hem hareket sırasında destek açısından hem ilerleyen zamanlarda bölgesel çalışmalarda gerek makine gerek ağırlık bulma konusunda daha rahat olacaktır. Tabii uzun vadeli düşünüyorsanız.
9 - 5 yıldan aşağı doğal birinin takviye kullanmasına gerek yoktur ( vitaminler hariç tutulabilir) ki 5 yıl sonra da sadece protein, kreatin, OmeGA-3 ve teste tabii (spor hekimi olmasında fayda var) vitaminler olanlarla sınırlı olmalıdır ki ilerleyen yaşlarda başınıza bela olmasın.

Cok teşekkür ederim yürüyüş yapmak dışında sporla alakam olmadı en başta dumbell almayı düşünüyorum ayrıca en başta dumbell alsam işimi görür mü ve en başta nereden başlamalıyım? Ve en başta protein tozu kulansam zararı olur mu?

Cok teşekkür ederim yürüyüş yapmak dışında sporla alakam olmadı en başta dumbell almayı düşünüyorum ayrıca en başta dumbell alsam işimi görür mü ve en başta nereden başlamalıyım? Ve en başta protein tozu kulansam zararı olur mu?
En başta protein tozu kullansan hiçbir zararı olmaz, ancak şu an için yeterli besleniyorsan protein anlamında biraz daha kas kütlen artana kadar bekleyebilirsin. Kütlen arttıkça ihtiyacın olan proteinde artacak.
Eve ağırlık seti alman daha mantıklı olur.
Aşağıya koyduğum ağırlık setini öneriyorum, daha önce bu markanın ağırlık setini almıştım spor salonuna geçmeden önce.
Baya dayanıklılar, yalnızca bunların yanına krom bar alman daha iyi olur, hem tutuş mesafesinden hem de daha fazla ağırlık takabilmen için.
Zaten natürel limidine yaklaşana kadar 20 kglik döküm plaka alıp bunlara takabilirsin, rahat 120 kg bench girersin.
Natürel limidine de gelmiş olursun aşağı yukarı.
Bunlar dışında o aldığın halter setinin yanında gelen barı kesip dumbell takabilirsin.
60 kilograma kadar çıkabilirsin dumbbellde böylece.
Yalnız eşit kesmeye dikkat et, ağırlıkları taktığın kenar kaç cm ise diğer taraftanda o kadar kes.
Evde bu işi rahatlıkla yapar, salondakilerle aynı vücudu yaparsın. Zaten Arnold zamanında da bu kadar makina yoktu, genel anlamda serbest ağırlıkla geliştirilmişti kaslar.
Lakin disiplini sağlaman salona göre zor olacak. Salonda en kötü arkadaş edinir, onun zoruyla gelirsin istemediğin zaman. Ama evde böyle bir durum yok. Tamamen olay sende bitiyor.

Ve yukarıdaki arkadaş 5 yıldan aşağı doğal birisinin takviye kullanmasına gerek yok yazmış. Oğlum 5 yılda zaten natürel limidine ulaşırsın daha fazla kas kütlesi koyamazsın üstüne. 2. veya 3. Ayında kullanmaya başlarsın. En az 2 gram protein alman lazım kilo başına, senin günlük ihtiyacın 160 gram. Ancak illa bunu ilk anda almam gerek diye düşünme, ilk aylarda beslenmen kötü olsa bile bir yere kadar gidiyor. Sonrasında kesinlikle ama kilona göre protein olayını oturtman gerekiyor. Nasır oluşmasından falan da korkma bodyci adamın eli nasırlı olur.
Ve 1-1.5 yıl full body çalışmak nedir oğlum? 8-9 ayda zaten en az 80-90 kilo bench atmaya başlarsın. Full body sistemiyle bunları denersen güç kalmaz vücutta. En fazla 3 ay full body hamlık atmak için, dışı gereksiz. İnsanlara o kadar yanlış bilgileri o kadar özgüvenli şekilde veriyorlar ki hayret yahu.
Bunlar dışında, evde her kas grubunu dilediğin kadar geliştirirsin. Sırt için barbell row, dumbell row, deadlift, pendlay row, dumbbell shrug(sırtın üst kısmı ve trapez için.) yeter de artar. Barfiks barı varsa barfikste çekersin tertemiz.

1744213904251.webp

1744213860316.webp

En başta protein tozu kullansan hiçbir zararı olmaz, ancak şu an için yeterli besleniyorsan protein anlamında biraz daha kas kütlen artana kadar bekleyebilirsin. Kütlen arttıkça ihtiyacın olan proteinde artacak.
Eve ağırlık seti alman daha mantıklı olur.
Aşağıya koyduğum ağırlık setini öneriyorum, daha önce bu markanın ağırlık setini almıştım spor salonuna geçmeden önce.
Bayağı dayanıklılar, yalnızca bunların yanına krom bar alman daha iyi olur, hem tutuş mesafesinden hem de daha fazla ağırlık takabilmen için.
Zaten natürel limidine yaklaşana kadar 20 kglik döküm plaka alıp bunlara takabilirsin, rahat 120 kg bench girersin.
Natürel limidine de gelmiş olursun aşağı yukarı.
Bunlar dışında o aldığın halter setinin yanında gelen barı kesip dumbell takabilirsin.
60 kilograma kadar çıkabilirsin dumbbellde böylece.
Yalnız eşit kesmeye dikkat et, ağırlıkları taktığın kenar kaç cm ise diğer taraftan da o kadar kes.
Evde bu işi rahatlıkla yapar, salondakilerle aynı vücudu yaparsın. Zaten arnold zamanında da bu kadar makine yoktu, genel anlamda serbest ağırlıkla geliştirilmişti kaslar.
Lakin disiplini sağlaman salona göre zor olacak. Salonda en kötü arkadaş edinir, onun zoruyla gelirsin istemediğin zaman. Ama evde böyle bir durum yok. Tamamen olay sende bitiyor.

Ve yukarıdaki arkadaş 5 yıldan aşağı doğal birisinin takviye kullanmasına gerek yok yazmış. Oğlum 5 yılda zaten natürel limidine ulaşırsın daha fazla kas kütlesi koyamazsın üstüne. 2. veya 3. ayında kullanmaya başlarsın. En az 2 gram protein alman lazım kilo başına, senin günlük ihtiyacın 160 gram. Ancak illa bunu ilk anda almam gerek diye düşünme, ilk aylarda beslenmen kötü olsa bile bir yere kadar gidiyor. Sonrasında kesinlikle ama kilona göre protein olayını oturtman gerekiyor. Nasır oluşmasından falan da korkma bodyci adamın eli nasırlı olur.
Ve 1-1.5 yıl Full body çalışmak nedir oğlum? 8-9 ayda zaten en az 80-90 kilo bench atmaya başlarsın. Full body sistemiyle bunları denersen güç kalmaz vücutta. En fazla 3 ay Full body hamlık atmak için, dışı gereksiz. İnsanlara o kadar yanlış bilgileri o kadar öz güvenli şekilde veriyorlar ki hayret yahu.
Bunlar dışında, evde her kas grubunu dilediğin kadar geliştirirsin. Sırt için barbell row, dumbell row, deadlift, pendlay row, dumbbell shrug(sırtın üst kısmı ve trapez için.) Yeter de artar. Barfiks barı varsa barfikste çekersin tertemiz.

Eki Görüntüle 139207

Eki Görüntüle 139202
Anladım, cok teşekkür ederim. Ayrıca plaj vücudu yapmayı düşünüyorum ve streoid kulansam zararı olur mu? En başta ve plaj vücudu yapmak kac ay sürer ve fotoğraftaki attığım dumbelları kulansam etkisi olur mu? Plaj vicudunun örnek fotoğrafını ekledim.

IMG_8260.webp

IMG_8261.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Anladım, cok teşekkür ederim. Ayrıca plaj vücudu yapmayı düşünüyorum ve streoid kulansam zararı olur mu? En başta ve plaj vücudu yapmak kac ay sürer ve fotoğraftaki attığım dumbelları kulansam etkisi olur mu? Plaj vicudunun örnek fotoğrafını ekledim.

Eki Görüntüle 139215

Eki Görüntüle 139216

İlaç işine hiç girme, hem maliyet ve beslenmen çok zor olur hem de orijinal ilaç bulamazsın. Çevre edinmen lazım. Sağlığa zararları daha da kötü, hormon dengeni bitiriyor. Boy uzaman devam ediyorsa onu da bitirir.
Fotoğraftaki vücuda çok iyi elit bir genetiğin yoksa ulaşman zor, ilaçla olabilir.
Ege Fitness tarzında bir vücut bile sağlam genetik istiyor.
Ve senin kas birleşimin, kürek kemiğinin uzunluğuna kadar görüntünü etkileyen unsurlar var.
Ancak kasların oturmaya başladığı zaman vücuduna bakarak olur olmaz denilebilir.
Attığın dumbbeller 3 kilo, bunlarla hiçbir yerini çalışamazsın. en az 5-6 bin TL harcayamayacaksan başlangıç için evde yapma işine hiç girme derim.
Ve daha sporu düzgün yapamıyorken ilaçları düşünme bile.
2 hava uğruna alınabilecek zararlar değil, iç organlarına olan etkisini geçtim steroid kullandığı için intihar edenler bile var.
Hele trenbolone falan kullanıldıysa yüksek ihtimal oluyor bunlar. Ya birisinin katili, ya kendinin katili oluyorsun.
Fazlasıyla paranoya, depresiflik yapan bir ilaç.
Only testo kürü yapsan bile bunlar olabilir, östrojeni baskılamazsın en ufak şeyde üzülür kırılır ve kendine zarar verirsin.
Hiçbir ilaç satıcısı senin sağlığını düşünmez, alacağı paraya bakar bunları unutma.
Spor içinde dediğim gibi sağlam harcama yapman lazım, yapamıyorsan hiç girme ileride yaparsın.

İlaç işine hiç girme, hem maliyet ve beslenmen çok zor olur hem de orijinal ilaç bulamazsın. Çevre edinmen lazım. Sağlığa zararları daha da kötü, hormon dengeni bitiriyor. Boy uzaman devam ediyorsa onu da bitirir.
Fotoğraftaki vücuda çok iyi elit bir genetiğin yoksa ulaşman zor, ilaçla olabilir.
Ege fitness tarzında bir vücut bile sağlam genetik istiyor.
Ve senin kas birleşimin, kürek kemiğinin uzunluğuna kadar görüntünü etkileyen unsurlar var.
Ancak kasların oturmaya başladığı zaman vücuduna bakarak olur olmaz denilebilir.
Attığın dumbbeller 3 kilo, bunlarla hiçbir yerini çalışamazsın. En az 5-6 bin TL harcayamayacaksan başlangıç için evde yapma işine hiç girme derim.
Ve daha sporu düzgün yapamıyorken ilaçları düşünme bile.
2 hava uğruna alınabilecek zararlar değil, iç organlarına olan etkisini geçtim steroid kullandığı için intihar edenler bile var.
Hele trenbolone falan kullanıldıysa yüksek ihtimal oluyor bunlar. Ya birisinin katili, ya kendinin katili oluyorsun.
Fazlasıyla paranoya, depresiflik yapan bir ilaç.
Only testo kürü yapsan bile bunlar olabilir, östrojeni baskılamazsın en ufak şeyde üzülür kırılır ve kendine zarar verirsin.
Hiçbir ilaç satıcısı senin sağlığını düşünmez, alacağı paraya bakar bunları unutma.
Spor içinde dediğim gibi sağlam harcama yapman lazım, yapamıyorsan hiç girme ileride yaparsın.
Anladım, cok teşekkür ederim tekrardan. Normalde spor ve kas yapmaya 2019'da başlamayı düşünüyordum ama eskiden daha umutsuz olduğum icin başlamadım, muhtemelen bu yılda ya da devamında da başlamayacağım. Bugün kaydolmak icin bir spor salonuna gittim, spor kursunda 4,5 ayda daha iyi fizik yaparsın dediler. Orada makinelerde calışan kişilere sorduğumda fotoğraftaki gibi fiziği olup 9 yıl altı calışan kişi yoktu, başka spor salonlarına gittiğimde de aynı cevapları aldım. Tekrardan cok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler icin, anladığım kadarıyla bu iş 1-2 yılda ya da 1 yıldan az zamanda olmaz diyorsunuz, yanlış anlamadıysam (kendimce yanlış yorumlamış olabilirim).

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet, iş görür ama yürüyüşler 40-45 dakikalık tempolu yürüyüşler değilse doğrudan ağırlık antrenmanı tercih etmemek faydalı olur. Öyleyse de yine bahsettiğim üzere sabırlı şekilde düşük ağırlıklarla tüm vücut antrenmanıyla başlayabilirsiniz. Fakat özellikle oturup-kalkma, (squat) ölü kaldırma (deadlift ) diye tabir edilen eğilerek doğrudan kaldırma, baş üstü arka kol uzatma (overhead triceps extension) gibi hareketlerden doğru formda yapacak kadar kas kütlesi ve deneyim kazanana kadar uzak durmakta fayda var. Eğer 300-400 gram tavuk göğsü, 10-15 tane yumurta, 50-100 gram çiğ fındık, fıstık, badem, ceviz vs. vs. 300-400 gram yeşil mercimek ve salatasını yapacak kadar malzeme alacak kadar bütçeniz (tabi hepsini bir günde değil farklı zaman dilimlerinde de olabilir maksat günlük protein dozunu karşılamak, elbette diğer karbonhidrat, vitamin vs. unutmadan) yoksa eser miktarda da düşünülebilir ama o zaman bile 5-6 ay geçirmiş olmanız lazım ki tozdan alacak kadar açığınız olsun. Diğer türlü önceki cevapta da belirttiğim gibi 5-6 yıl üzeri olup da yiyebildiğinden alamayacak hale gelene kadar zaten gerek yok.