Koneko Toujou

Üstün
Yer
Cehennemin dibi
Evde kendim herhangi bir ekipman olmadan tamamen vücut ağırlığım ile antrenman yapacağım. Kilo verip kas kütlemi arttırmam lazım. Bunun için protein tozu alacağım o kafamda var ama yanına ne almalıyım bilemedim. Genel olarak alacaklarım şunlar gibi duruyor:

D3K2 damla: https://www.akakce.com/vitamin-mineral/en-ucuz-ocean-d3k2-20-ml-damla-fiyati,81027941.html
Magnezyum: https://www.akakce.com/vitamin-mine...lex-b6-60-tablet-2-adet-fiyati,649495135.html

Whey ile milk protein arasında kaldım. Bu yüzden ikisini de bırakacağım:

Bir de creatine: https://proteinocean.com/creatine?Aroma=Dragon-Blood&Boyut=300g

Proteinocean Bisküvili ve whey high nutrition çikolata aromalı. Bu ikisini spora gittiğim dönem bir iki ay kadar kullanmıştım çok güzeller. Bisküvili olanı yulaf muz, süt ve az tarçın ile karıştırıp yiyordum. Whey ise spor öncesi yeterli protein alamamışsam açığı kapatmak için suyla karıştırıp içiyordum. Ama ben daha çok bitkisel protein alınması taraftarıyım, A kan grubu isen zaten baklagillerden protein emilim oranı yüksek oluyor. Ben mesela sürekli yeşil mercimek, nohut ve tavuk göğsü yediğim dönemde bir iki ayda ciddi bir kas kütlesi arttırmıştım. O dönem hiç protein tozu falan kullanmıyordum.

Proteinocean Bisküvili ve whey high nutrition çikolata aromalı. Bu ikisini spora gittiğim dönem bir iki ay kadar kullanmıştım çok güzeller. Bisküvili olanı yulaf muz, süt ve az tarçın ile karıştırıp yiyordum. Whey ise spor öncesi yeterli protein alamamışsam açığı kapatmak için suyla karıştırıp içiyordum. Ama ben daha çok bitkisel protein alınması taraftarıyım, A kan grubu isen zaten baklagillerden protein emilim oranı yüksek oluyor. Ben mesela sürekli yeşil mercimek, nohut ve tavuk göğsü yediğim dönemde bir iki ayda ciddi bir kas kütlesi arttırmıştım. O dönem hiç protein tozu falan kullanmıyordum.

Hocam yani whey mi milk mi daha iyi bu kan grubuma göre mi değişiyor tam anlamlandıramadım?

Magnezyum, multivitamin tarzı şeyleri açığın olmadığı sürece almanın mantığı yok. Bu tarz şeyleri doğal olarak çok kolay bir şekilde alabiliyorsun zaten. Protein açığını tamamlayamıyorsan sadece protein tozu alman yeterli.

Hocam yani whey mi milk mi daha iyi bu kan grubuma göre mi değişiyor tam anlamlandıramadım?
Protein tozu kişisel tercih, ben tatlı seven birisi olduğum için yukarıda belirttiğim iki ürünü kullanıyordum. Tavuk göğsü, yeşil mercimek, nohut, yulaf, yumurta gibi sağlıklı gıdalar ile beslenip yeterli gelmediğinde protein açığını tozlarla giderebilirsin. Creatine gibi şeyleri zaten önermiyorum.

Kan grubunu dile getirme sebebim şuydu; ben A kan grubu bir birey olarak yeşil mercimek gibi bitkisel gıdalar ile beslenip yine de kas yapabilirim. Fakat atıyorum 0 kan grubu olan kişilerde emilim oranı daha düşük olduğu için hayvansal protein ağırlıklı beslenmeleri gerekiyor. YouTube'dan detaylı bir şekilde izleyebilirsin. Günün sonunda olay sağlıklı ve dengeli beslenmekten geçiyor. Bu tarz detaylara çok takılmamak lazım. Yeni başlayan bir bireyin kilosu x1.5-2 protein alması kas gelişimi için yeterli. Orhan Yılmaz'ın videolarını izleyebilirsin.

Son düzenleme:
Mineral ve vitamin eksiğin yok ise gereksiz hatta zararlı. Protein tozuda boş tavuk çok daha ucuz ve sağlıklı protein kaynağı. Ha param bol vaktim az diyorsan alabilirsin. Ayrıca kreatin tuzanğına düşme malum marka servisini 3gr'dan hesaplıyor olması gereken 5gr. Kreatin olarak şu ikisinden birini öneririm.

Magnezyum, multivitamin tarzı şeyleri açığın olmadığı sürece almanın mantığı yok. Bu tarz şeyleri doğal olarak çok kolay bir şekilde alabiliyorsun zaten. Protein açığını tamamlayamıyorsan sadece protein tozu alman yeterli.

Tamam protein tozu hangisini almalıyım?

Tek magnezyum alacağınıza ZMA tercih edin bence, içinde Çinko magnezyum B6 vitamini falan var. Bir dönem bunu kullanmıştım.

İkisini birden alsam?

Mineral ve vitamin eksiğin yok ise gereksiz hatta zararlı. Protein tozuda boş tavuk çok daha ucuz ve sağlıklı protein kaynağı. Ha param bol vaktim az diyorsan alabilirsin. Ayrıca kreatin tuzanğına düşme malum marka servisini 3Gr'dan hesaplıyor olması gereken 5gr. Kreatin olarak şu ikisinden birini öneririm.

Vaktim sıfır sadece evde hareketleri kendimi zorlayacak kadar yapmaya ve işte ağırlık kaldırmaya yetecek kadar var. Kreatini hallettik diyelim. Protein tozu ne önerirsiniz?

Vaktim sıfır sadece evde hareketleri kendimi zorlayacak kadar yapmaya ve işte ağırlık kaldırmaya yetecek kadar var. Kreatini hallettik diyelim. Protein tozu ne önerirsiniz?

"Sonbahar20" kodu ile servisi birinin 38 birinin 40 civarına geliyor. Zamanında kendimde kullanmıştım. Wpac70'den wpac80'e geçmişler.

İncelemesi:

Kupon falan bulabilirsen bu da olur:

Kısaca servis başı fiyata göre hesapla. Ha bana kalsa al mis gibi tavuğunu yap önceden göm spor sonrası. Hem ucuz hem daha sağlıklı.

"Sonbahar20" kodu ile servisi birinin 38 birinin 40 civarına geliyor. Zamanında kendimde kullanmıştım. Wpac70'den wpac80'e geçmişler.

İncelemesi:

Kısaca servis başı fiyata göre hesapla. Ha bana kalsa al mis gibi tavuğunu yap önceden göm spor sonrası. Hem ucuz hem daha sağlıklı.

Tavuk yapabilecek zamanım yok. En hızlı şekilde almam gerekiyor. Bilgisayara geçince bunlara bakacağım

İncelemesi:

Creatine olarak bunu: https://www.supplementler.com/urun/kingsize-nutrition-creatine-powder-1000-gr-15453
ZMA complex: https://www.supplementler.com/urun/kingsize-nutrition-zma-complex-100-tablet-15534
Whey protein olarak da bunu almaya karar verdim: https://www.commandernutrition.com/products/ikili-gold-whey-protein-paketi-1800g-60-servis

En mantıklıları bunlar gibi duruyor.

Son düzenleme: