Anakin Skywalker

Becerikli
Şu an 170 boy, 72-73 kiloyum, 6 kilo vereceğim yağ oranımı düşürüp, temiz şekilde tekrar kilo alacağım, yağ yakıp kas kütlemi korumak için takviye önerisi istiyorum, ne kullanabilirim?

Öyle bir takviye yok. Yağ yakan besin, sıvı, ilaç, takviye, kür vb. hiçbir şey yok canım kardeşim. Yağ yakıp kas kütleni arttırmak istiyorsan, spor yapacaksın, kalori açığı oluşturacaksın ve günlük ihtiyacın olan protein miktarını alacaksın. Bu işin denklemi bu.

Öyle bir takviye yok. Yağ yakan besin, sıvı, ilaç, takviye, kür vb. hiçbir şey yok canım kardeşim. Yağ yakıp kas kütleni arttırmak istiyorsan, spor yapacaksın, kalori açığı oluşturacaksın ve günlük ihtiyacın olan protein miktarını alacaksın. Bu işin denklemi bu.

Anlatamıyorum galiba yapıyorum zaten, kilo aldığım gibi verip tekrar alacağım, sadece bunu destekleyecek ne alabilirim diye sordum.

Anlatamıyorum galiba yapıyorum zaten, kilo aldığım gibi verip tekrar alacağım, sadece bunu destekleyecek ne alabilirim diye sordum.
Hayır, biz anlatamıyoruz sanırım. Yağ yakmayı destekleyecek bir takviye yok. Piyasada "yağ yakıcı" adı altında satın ürünlerin hepsi çöp ve şu yaşınızda böyle gereksiz ürünler tüketerek sağlıklı çalışan iç organlarınızı bozmayın.

İlle de bir takviye istiyorsan ve günlük protein miktarını besin yoluyla tamamlayamayacağını düşünüyorsan protein tozu kullanabilirsin. İçindeki BCAA oranına göre iyi bir içerik tercih edersin. Kreatin de kullanabilirsin. Ancak bu iki takviye "yağ yakma" amacıyla kullanılmaz.

Yağ yakmak için l-karnitin ve probiyotik takviyeler alabilirsiniz, yani aşırı bir etkisi olacağını sanmıyorum takviye için kan tahlili verip vitamin & mineral takviyesi alsanız daha iyi olabilir.