Bellekleri EXPO ile kullandığım zaman hiçbir sorun yaşamıyorum.
Bellekler, EXPO ayarlarını birebir aynı şekilde girdiğimde stres testlerinden geçiyor (Testmem5 90 dakika, Prime 95 Large FFTs 3 saat). Windows'u yeniden başlatınca siyah ekran hatası alıyorum ve sistem sürekli reboot sarmalına giriyor. Böyle bir durum başınıza geldi mi? Çözümü için nasıl bir yol izlemem gerekiyor?
6000MTs civarında sistem hemen boot ediyor normal koşullarda, eski RAM lerde 7600 civarında 55-60 saniye sürüyordu boot süresi, MCR yi denemek amaçlı Auto bırakmıştım, normalde Enabled kullanıyordum eskiden.
İkisi disable kalırsa en stabil hali o olur. Günde 1 kere PC açılıyor zaten, 30 sn-1 dk sürmesi problem olmaz ilk açışta. Diğer türlü mavi ekran sorunları var MCR-PDM ikilisinde.
6000 UCLK=MEMCLK 2000 FCLK ve Nitro ayarları dediğim gibi deneyin, ZenTimings SS atarsanız bakarız bu ayarlardan sonra.
Nitro o zaman sendeki sıkıntı, IMC yeterli değil 1-2-1 için. 1-3-1 yapıp 1.3 SoC yap o zaman onu en son dene. VDD 1.55-1.62 falan kalabilir 1.65'e kadar günlük zararsız.
Nitro ile eş zamanlı tRP sıkıntılı mı peki ayrı ayrı baktın mı onlara? Yani 2-3-1 iken tRP 30-32 hata verdi mi @MAH0A
Nitro o zaman sendeki sıkıntı, IMC yeterli değil 1-2-1 için. 1-3-1 yapıp 1.3 SoC yap o zaman onu en son dene. VDD 1.55-1.62 falan kalabilir 1.65'e kadar günlük zararsız.
Nitro ile eş zamanlı tRP sıkıntılı mı peki ayrı ayrı baktın mı onlara? Yani 2-3-1 iken tRP 30-32 hata verdi mi @MAH0A