Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MAH0A

Uzman
  • Anakart: MSI X670E Carbon WIFI
  • CPU: Ryzen 5 7600
  • RAM: G.SKILL TRIDENT Z5 ROYAL NEO 2x16 GB 6000MHz CL28 1.4V (Sk Hynix A-Die)

Bellekleri EXPO ile kullandığım zaman hiçbir sorun yaşamıyorum.

Bellekler, EXPO ayarlarını birebir aynı şekilde girdiğimde stres testlerinden geçiyor (Testmem5 90 dakika, Prime 95 Large FFTs 3 saat). Windows'u yeniden başlatınca siyah ekran hatası alıyorum ve sistem sürekli reboot sarmalına giriyor. Böyle bir durum başınıza geldi mi? Çözümü için nasıl bir yol izlemem gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
6000MTs civarında sistem hemen boot ediyor normal koşullarda, eski RAM lerde 7600 civarında 55-60 saniye sürüyordu boot süresi, MCR yi denemek amaçlı Auto bırakmıştım, normalde Enabled kullanıyordum eskiden.
İkisi disable kalırsa en stabil hali o olur. Günde 1 kere PC açılıyor zaten, 30 sn-1 dk sürmesi problem olmaz ilk açışta. Diğer türlü mavi ekran sorunları var MCR-PDM ikilisinde.

6000 UCLK=MEMCLK 2000 FCLK ve Nitro ayarları dediğim gibi deneyin, ZenTimings SS atarsanız bakarız bu ayarlardan sonra.

Bellekler, EXPO ayarlarını birebir aynı şekilde girdiğimde stres testlerinden geçiyor (Testmem5 90 dakika, Prime 95 Large FFTs 3 saat). Windows'u yeniden başlatınca siyah ekran hatası alıyorum ve sistem sürekli reboot sarmalına giriyor. Böyle bir durum başınıza geldi mi? Çözümü için nasıl bir yol izlemem gerekiyor?
Manuel değerleri yükseltmeyi deneyin. Çözebiliyor bazen.

BIOS güncel mi?

RAM'ler A2-B2 slotlarına mı takılı, soldan 2. ve 4.

1758793543716.webp

Bu sürüme güncelleyip dene @MAH0A

• RAM: G.SKILL TRIDENT Z5 ROYAL NEO 2x16 GB 6000MHz CL26 1.4V (Sk Hynix A-Die)
  • Bu RAM'ler şu anda altın değerinde. En iyi OC olan RAM bunlar. Bu kitleri düz EXPO açmak için almadın umarım. Şu anda 1.45v versiyonları var sadece, sendeki 1.4v

BIOS güncel mi?

Eki Görüntüle 187611

• Bu RAM'ler şu anda altın değerinde. En iyi OC olan RAM bunlar. Bu kitleri düz EXPO açmak için almadın umarım. Şu anda 1.45v versiyonları var sadece, sendeki 1.4v
Şuan bu sürümü kullanıyorum. Merak etmeyin her şey doğru şeklinde.
Manuel değerleri yükseltmeyi deneyin. Çözebiliyor bazen.
CL28 kitleri daha yüksek zamanlamalara ayarlamak istemem açıkçası.

Şuan bu sürümü kullanıyorum. Merak etmeyin her şey doğru şeklinde.

CL28 kitleri daha yüksek zamanlamalara ayarlamak istemem açıkçası.
Nitro ayarı yapar mısın:

Advanced-AMD Overclocking-DDR Options-Nitro Settings Nitro-Enable Robust Training-Enable Rx-2 Tx-3 Control Line-1 Rx-Tx Burst Length-8x/8x

Memory Context Restore ve Power Down-Disabled olarak kalsın @MAH0A

Training 30 sn-1 dk arası sürebilir boot sarmalı dediğin oysa, bir bu şekilde dene.

CL26 kit değil mi bu, CL28 demişsin?

BIOS güncel mi?

Eki Görüntüle 187611

Hocam yanlış yazmışım RAM ler CL28 olacak.

Nitro ayarı yapar mısın:

Advanced-AMD Overclocking-DDR Options-Nitro Settings Nitro-Enable Robust Training-Enable Rx-2 Tx-3 Control Line-1 Rx-Tx Burst Length-8x/8x

Memory Context Restore ve Power Down-Disabled olarak kalsın @MAH0A

Training 30 sn-1 dk arası sürebilir boot sarmalı dediğin oysa, bir bu şekilde dene.

CL26 kit değil mi bu, CL28 demişsin?
Müsait olduğum ilk zamanda deneyeceğim. Power Down Disable idi bu arada.

Senin kartta MCR ve PDM ikisi de Auto iken Disable olabilir yüksek ihtimalle. Boot sarmalı dediğin şey o olabilir aslında. 1 dk kadar bekliyor musun sistem açılışlarda ve restartlarda?

X870 cipsette MCR enable iken PDM disable oluyor şu anda, diğer çipsetlerde mavi ekran yiyorsun yüksek ihtimalle, BIOS kaynaklı bir sorun.

ZenTimings son sürümünü atacağım, onu SS atarsan güncel haline bakalım RAM'lerin. Windows Defender winring0 blacklist aldığı için kernel hatası veriyor program haberin olsun, kendi sitesindeki sürümü de dene ilk, hata alırsan bu attığımı dene. Defender devre dışı bırakman gerekebilir gerçek zamanlı korumayı.

Senin kartta MCR ve PDM ikisi de Auto iken Disable olabilir yüksek ihtimalle. Boot sarmalı dediğin şey o olabilir aslında. 1 dk kadar bekliyor musun sistem açılışlarda ve restartlarda?

X870 cipsette MCR enable iken PDM disable oluyor şu anda, diğer çipsetlerde mavi ekran yiyorsun yüksek ihtimalle, BIOS kaynaklı bir sorun.

ZenTimings son sürümünü atacağım, onu SS atarsan güncel haline bakalım RAM'lerin. Windows Defender winring0 blacklist aldığı için kernel hatası veriyor program haberin olsun, kendi sitesindeki sürümü de dene ilk, hata alırsan bu attığımı dene. Defender devre dışı bırakman gerekebilir gerçek zamanlı korumayı.

6000MTs civarında sistem hemen boot ediyor normal koşullarda, eski RAM lerde 7600 civarında 55-60 saniye sürüyordu boot süresi, MCR yi denemek amaçlı Auto bırakmıştım, normalde Enabled kullanıyordum eskiden.