Hemen almayacağım hocam da işte hem meraktan bakınıyorum hem de ileride alırsam diye falan. S10+ ya da S11 bakıyorum.

Ne yapacağın önemli. Ultrada oyun zor oynarsın S11 daha mantıklı olur hem daha güncel işlemci.
Ama S10+ ders çalışma dizi film izleme veya klavyeli kılıf alırsan laptop gibi kullanım sağlama açısından daha güzel olur 11 inç gerçekten alışınca küçük geliyor insana.

Ne yapacağın önemli. Ultrada oyun zor oynarsın S11 daha mantıklı olur hem daha güncel işlemci.
Ama S10+ ders çalışma dizi film izleme veya klavyeli kılıf alırsan laptop gibi kullanım sağlama açısından daha güzel olur 11 inç gerçekten alışınca küçük geliyor insana.
Teşekkürler hocam.

Samsung'un yeni işlemcisi Exynos 2600 verimliliği hakkındaki videoları izliyorum da çok ilginçtir ki Exynos 2600, Snapdragon 8 Elite Gen 5'ten daha fazla pil süresi veriyor.

Çok garibime gitti; ayrıca başka bir videoda S26 aynı telefon ile Snapdragon versiyonunu karşılaştırdılar ve 2 buçuk saat fark çıkıyor. Bence bu 2 buçuk saat çıkması çok absürt ve yalan bir video gibi geliyor.

Bu arada ilk videoda OnePlus 15 ne yapmış ya öyle.

Exynos 2nm değil mi? Normal.

TSMC 2nm mimarisine geçiyordu sanki hala bu Snapdragon falan neden 3nm?
TSMC'nin 3nm'si, Samsung'un 2nm'sinden daha iyi cunku. Hem verim orani daha yuksek hem de transistor yogunlugu daha fazla. En dusuk transistor yogunluguna sahip N3E dugumu bile SF2 ile kafa kafaya.

Teşekkürler hocam.

Bu arada ilk videoda OnePlus 15 ne yapmış ya öyle.

Harbiden öyle hocam tokat manyağı yapmış hepsini OnePlus adamdır :D

TSMC'nin 3Nm'si, Samsung'un 2Nm'sinden daha iyi cunku. Hem verim orani daha yuksek hem de transistor yogunlugu daha fazla. En dusuk transistor yogunluguna sahip n3e dugumu bile SF2 ile kafa kafaya.

Ama yine de S26 Exynos 30 dakika kadar daha iyi performans vermiş :D Samsung ilk defa bir şeyi başarmış diyebiliriz asdfsadfdsaf

@PC Uzmanı, GAAFET, FinFET'ten daha iyi bir mimari. Samsung iki nesildir GAAFET kullaniyor, TSMC daha N2 ile yeni gecti.

Screenshot_20260616_104657_YouTube.webp

Buna ragmen N3P daha yuksek yogunluga erisebiliyor. Yine de benzer tuketim beklerim.

Bu seferki Exynos gerek isi bloguyla olsun gerek throttle mekanizmasi olsun fazla tuketmemesi icin tasarlanmis sanki. SF2 de kendini kanitlamaya baslamis bir dugum. Yer yer yakin sonuc almalari sasirtmadi o sebepten.

@PC Uzmanı, gaafet, Finfet'ten daha iyi bir mimari. Samsung iki nesildir gaafet kullaniyor, TSMC daha N2 ile yeni gecti.

Eki Görüntüle 259154

Buna ragmen n3p daha yuksek yogunluga erisebiliyor. Yine de benzer tuketim beklerim.

Bu seferki Exynos gerek isi bloguyla olsun gerek throttle mekanizmasi olsun fazla tuketmemesi icin tasarlanmis sanki. SF2 de kendini kanitlamaya baslamis bir dugum. Yer yer yakin sonuç almalari sasirtmadi o sebepten.

Keşke daha fazla tüketmese :D 13W tüketiyor gerçekten çok fazla ama hem sıcaklık daha düşük hem de FPS daha fazla çok albenisi olmaya başladı asfdasfdsafas.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2026-06-21 234754.webp
    Ekran görüntüsü 2026-06-21 234754.webp
    1,4 MB · Görüntüleme: 6