Özel okullardan ben de nefret ediyorum ama aklıma başka çare gelmedi. Sanırım kendi çocuğum olursa dinini nüfusa farklı yazdırırım sırf bu saçmalıkla karşılaşmasın diye.

Maalesef bu dediğiniz bile "din kültürü ve ahlak bilgisi" dersini almasına engel olmuyor. Onun İslami bir ders olmadığını söyleyip almak zorunda bırakıyorlar diye biliyorum. Bunu yaparsanız sadece seçmeli Kuran-ı Kerim, Hz. Muhabbetin Hayatı gibi saçma sapan derslerden muaf oluyor çocuğunuz.

Maalesef bu dediğiniz bile "din kültürü ve ahlak bilgisi" dersini almasına engel olmuyor. Onun İslami bir ders olmadığını söyleyip almak zorunda bırakıyorlar diye biliyorum. Bunu yaparsanız sadece seçmeli Kuran-ı Kerim, Hz. Muhabbetin Hayatı gibi saçma sapan derslerden muaf oluyor çocuğunuz.
Sırf bu dersler yüzünden İmam Hatip lisesine gitmedim. Anadolu lisesine gidince zorla seçtirdiler.

Özel okullardan ben de nefret ediyorum ama aklıma başka çare gelmedi. Sanırım kendi çocuğum olursa dinini nüfusa farklı yazdırırım sırf bu saçmalıkla karşılaşmasın diye.
Aslında Din Kültürü dersi öyle kötü bir ders değil ancak bunun zorunlu olarak dayatılması gerçekten kötü. Üstüne üstlük tüm dinler anlatılsa yine tamam, ben okul hayatım boyunca İslam'dan başka bir şey göremedim Din Kültürü dersinde.

Kimi yanlışlardan özel okul ile de kaçamıyoruz maalesef. Eğitimin özelleştirilmesi de tartışılacak bir durum esasen. Mevcut sistemde, ister devlet okulu ister özel okul olsun, ebeveynlerde iş bitiyor. Çocuklarımızı bir okula gönderip arkamıza yaslanmayacağız. Onların eğitimiyle, okulda öğrendikleri bilgilerle de ilgilenip onları doğru yönlendirmeye çalışmak gerekiyor. Tabii bu noktada ebeveynlerin de bilinçli ve eğitimli olması gerekiyor.

Çocuk sahibi olmak ömür boyu bitmeyen bir sorumluluk. Zamanı geldiğinde iyi düşünün Recep.

Gerçi senden iyi baba olur muhtemelen. Çocuğun BIOS'u, chipset'i sürekli güncel olur. Bir de ReSizeBar açarsın, çocuğun belleğinin tamamına erişim sağlar, onu iyi yetiştirirsin. :)