Hayatınızda hiç mi korsan oyun oynamadınız? Crack'lerin çoğuna zaten her antivirüs virüs/zararlı yazılım diyor, nerede yaşıyorsunuz? Nereden indirirsem indireyim Windows'un kendisi bile %90 virüs diyor korsan oyunlara.

Oyun için kullandığım kasama tüm güvenlikleri kapatıp yıllardır format atmadan FitGirl de dahil bilindik yerlerden oyun yüklüyorum, ne bir performansta düşüş oluyor ne de herhangi bir virüs belirtisi. Boş yere ortalığı ayağa kaldırıyorsunuz.

Zaten bu işten para kazanan bilindik yerlerin (FitGirl gibi) virüstür zarttır zurttur ucuz numaralarla adını kötüye çıkarmak isteyeceklerini düşünmüyorum. Virüs bulaştıysa bile crackleri aldığı veya yüklediği yer kaynaklı da olabilir. Veya sen tıklamaman gereken bir yere yanlışlıkla tıklamış olabilirsin.

Bilgisayarın kasmaya başladığında klasik sorun çözme adımlarını denedin mi? Daha az önce, dün sabah kutusunu açtığım ASUS ZenBook 14 laptopum kasım kasım kasmaya başladı, Windows görev çubuğu kullanılmaz hale geldi. VSCode, NodeJS, ASUS uygulaması ve sürücüler yüklü sadece. Sakince bilgisayarı kapatıp açtım ve sorun düzeldi. Windows'un saçmalıkları da olabiliyor bunlar arada.

Bu arada laptop sanırım çalıştığım projede ESLint'in kullandığı "inflight" modülündeki bellek sızıntısından dolayı böyle kastı. Programı çalıştırırken uyarı veriyordu zaten her seferinde. Meraklısına söyleyeyim. Detaylıca araştırmadım, sadece bir hipotez. Aynı proje yarı yarıya daha düşük RAM'e sahip makinede böyle sorun çıkarmıyordu 2 gün önce.

Son düzenleme:
Olabilir, benim kullandığım yer ya skidrow ya da Codex repackliyor, sizin kullanacağınız son yerler, ben hiçbir sorun yaşamıyorum.
Skidrow, CODEX gibi gruplar repack yapmıyor, bunlar Scene cracker grupları. Oyunu direkt kıran adamlar yani. Ben genel olarak Türk sitelerine hiç güvenmiyorum ya, dediğiniz de yanlış bu arada. Türk siteleri hiçbir zaman ana kaynağı olmuyor bu oyunların, onlar da farklı sitelerden alıp yüklüyorlar. Bir vip ile biten bir site var, sanırım o site sorunsuzmuş. Ama onun dışındakiler hiç güvenilir durmuyor.

@Sensei, önceki sayfalarda ben de bu ihtimallerden bahsettim de arkadaş resmen %100 bir şekilde FitGirl'ün bulaştırdığına inanıyor. Sanki FitGirl'e çamur atmak, FitGirl güvenilir diyenleri yanlış çıkartmak hedef alınarak konu açılmış.

Skidrow, Codex gibi gruplar repack yapmıyor, bunlar Scene cracker grupları. Oyunu direkt kıran adamlar yani. Ben genel olarak Türk sitelerine hiç güvenmiyorum ya, dediğiniz de yanlış bu arada. Türk siteleri hiçbir zaman ana kaynağı olmuyor bu oyunların, onlar da farklı sitelerden alıp yüklüyorlar. Bir VIP ile biten bir site var, sanırım o site sorunsuzmuş. Ama onun dışındakiler hiç güvenilir durmuyor.

VIP ile biten ilk çıkan ve muhtemel virüs yiyeceğin yerdir, ben de biliyorum repack yapmadığını, onlardan alıp paylaştıklarını söylüyorum.
Ana kaynağı olmadığının farkındayım ancak ana kaynağı olmadığı için virüs paylaştıkları anlamına gelmiyor, ben her Türk sitesi değil birkaç Türk sitesinden bahsediyorum, neden herkes tüm Türk siteleri anlıyor?
Benim konuştuğum 2 site var siz Türk siteleri diye tüm siteleri alıyorsunuz, hayır sonu VIP olan site güvenilir falan değil, onlarda fake setup koyuyor bilerek.

@Zeitnot, zaten VIP sitesini ben kendim hiç kullanmadım da kullanan kişilerin neredeyse hepsi sorun yaşamadığını söylüyor bu sebeple dedim. Torrentoyun var bir de onu diyorsanız o da pek güvenilir değil. Adam gibi kaynak bile belirtmiyor orası.

Siz hangi siteyi kastediyorsunuz? Şifreli bir şekilde söyleyebilir misiniz?

@Zeitnot, zaten VIP sitesini ben kendim hiç kullanmadım da kullanan kişilerin neredeyse hepsi sorun yaşamadığını söylüyor bu sebeple dedim. Torrentoyun var bir de onu diyorsanız o da pek güvenilir değil. Adam gibi kaynak bile belirtmiyor orası.

Siz hangi siteyi kastediyorsunuz? Şifreli bir şekilde söyleyebilir misiniz?

Sonu ...oyunindir olarak bitiyor, ancak güvenilir olduğunu bildikleri için fake sitesi çok fazla, orijinal sitenin linkinde 0. ile başlıyor.
İsmini tam aratmadıkça bulmanız çok zor, benzer bile yazsanız çıkmıyor.

Son düzenleme:
Sonu ...oyunindir olarak bitiyor, ancak güvenilir olduğunu bildikleri için fake sitesi çok fazla, orijinal sitenin linkinde 0. ile başlıyor.
Eski bilgisayarımda tüm korsan oyunlarımı o siteden indirirdim. Ama yeni sistem alınca artık Reddit'te yabancı kullanıcıların önerdiği siteleri kullanmaya başladım.

Aslında kötü bir site değildi o, sahibi sürekli güncel tutuyordu. Yine de megathread'de gördüğüm siteler yerine pek kullanılası gelmiyor.