Makaleler
1
Yer
Istanbul, Turkiye
Baslikta da gordugunuz gibi, is guc dolayisiyla 2.5 ay gittigim Fitness'a 3 ay ara vermek zorunda kaldim. Boyum 1.93, kilom 85 oldu 2.5 ay sonrasinda. Ozellikle kol ve gogus kaslarim bayagi kendini belli etti, hatta hala bir seyler tasiyinca belli oluyor. Sanirim kas hafizam yerinde.

Gittigim spor salonuna tekrar gitmek gibi bir niyetim açıkçası yok; klasik Trainer'lar ve bizimle ayni uyelik derecesine sahip hanimefendilere verdikleri "dersler". Okulumdaki spor salonuna baslayacagim ve daha once okulumdaki spor salonuna gitmis arkadaslarima aletleri sordugumda her spor salonunda olan aletlerin oldugunu soylediler, bana da bu fikir daha cazip geldi açıkçası.

ChatGPT'ye program yazdirip 1 ay kadar Full body takildiktan sonra yine ChatGPT'ye program yazdirip PPL'ya da 5x5 sistemine gecis yaparim diye dusunuyorum. Hareketlerin nasıl yapildigina internetten bakacagim. Besin programimi yine degistirecegim, spor zamani tukettigim protein agirlikli gidalara geri donecegim.

Baska bir oneriniz var midir? Yararlanabilecegim kaynaklar vs. hakkinda onerilerinize cok acigim.

Teşekkürler.

Antrenöre göre salon tercih etmeyin. Çok deneyimli birisinden alabileceğiniz verim maksimum bilgi olur. Onun da süresi 1-2 ay. Kendi planınızı kendiniz yapın, vücudunuzu tanıyan sizsiniz. Antrenman sıklığını belirleyip, volümü düzgün ayarladıktan sonra hipertrofi antrenmanlarının hiçbir komplikeliği kalmıyor. Ucuz ve pratik salon neresiyse orayı tercih edin. ChatGPT'ye hazır program yaptırmak yerine sıklığın ne kadar olması gerektiğini ve volümün ne kadar olması gerektiğini sorun. Kendiniz hazırlayın programı da.