Ilker Shafak

Çalışkan
Yer
Almanya
Herkese merhaba, ben 6 aydır kullandığım bilgisayarımı 2 gün önce formatlamak istedim (daha önce 2 kere format attım) çünkü oyunlardan hatasız crashler alıp duruyordum.

Kasamı kendim topladım.

• i9 14900KF
  • ASUS Prime Z790P-WI-Fi
  • (2x16) 32 GB Corsair 4800MHz
  • Gigabyte 4070 Super
  • Thermaltake 850W Gold Plus PSU
  • 2 TB Samsung EVO 990 SSD
  • 1 TB Western Digital SSD
Format atmaya çalışırken önce 0x8007025D hatası aldım. Sonra BIOS'tan birkaç ayar inceledim gözüme takılan ama çok da önemi olmadığını düşündüğüm birkaç ayar değiştirdim ama olmadı.
  • İnternette hata için ISO dosyası ya da USB bozuk yazmışlar ISO'yu değiştirdim fark yok.
  • USB'yi değiştirdim fark yok (ki daha önce bu USB'den format atmıştım)
  • RAM'lerin slotlarını değiştirdim olmadı, tek slot denedim yok, tek tek denedim olmadı.
  • Ardından tekrar denerken 0xC0000005 hatası aldım.
  • Bazı denemelerimde %0'da takılı kalıyor ilerlemiyor
2 gündür uğraşıyorum ama bir çözüm bulamadım.

Aklıma bu formattan 1 gün önce yaptığım BIOS Update geliyor ama ondan kaynaklı olabilir mi bilmiyorum (1813 version).

Lütfen bir çözüm için yardım edin ne yapacağım bilmiyorum.

0xC0000005 bellek ile ilgili bir hata. ESD sıkıştırma yaptığımda yaşıyordum. Bellek hatasını da RAM, disk, yanlış ISO yapısı, bozuk USB gibi unsurlar tetikler. Kısaca tetikleyecek çok şey var.

( O gün araştırmıştım: Windows Setup dosyasında hata ayıklama nasıl yapılır? )

Halihazırda internette yayınlanmış ISO dosyasının test edilmemiş ve bozuk olması çok düşük bir ihtimaldir. Dosyalar genişletirken oluşan hatanın RAM ve disk kaynaklı olduğunu düşünebiliriz.

Disk değiştirmeyi deneyin. Çözülmezse hazırladığım WinPE'yi indirin ve beni etiketleyerek cevap yazın. Size yardımcı olmaya çalışacağım.

Lütfen bir çözüm için yardım edin ne yapacağım bilmiyorum.
Bu arada en önemli detayı unuttum. Her şeyden önce sakin olun.

Evet beklemediğim bir gelişme oldu
Recep beyin dediği gibi SSD değişimi denedim olmadı.
ClearCMOS denedim olmadı.
BIOS versionunu 1666 yaptım bu sefer direk 0xC0000005 hatası verdi.
Bunun üzerine RAM'lerden birini tekrar çıkarmak istedim ve şansımı bir de Windows 11 ile denemek istedim çok hızlı bir format başlattı Windows 11 ile ve %94'te mavi ekran verdi. Tekrar BIOS'a girdim tekrar Windows 11 formatı başlattım ama zaten Windows 11 yüklü tekrar format atmak ister misiniz ekranı ile karşılaştım ve sıfırdan tekrar kurmak isterimi seçtim. Kendi kendine reset attı ve Windows 11 olarak PC açıldı. Şimdi inanılmaz kafam karıştı format düzgün gerçekleşti mi anlamadım. Donanımsal bir problemle mi karşı karşıyayım bilmiyorum genel bir test yapabileceğim prog vs var mı?

Format düzgün gerçekleşmediyse hiç açılmaz diye düşünüyorum.
Sözde bilgisayardan anladığımı varsayardım hep ama şu an bir şey bilmiyormuş gibi ekrana baka kaldım.
@Hasan Merkit, @Recep Baltaş,

Son düzenleyen: Moderatör: