Bilmiyorum hocam vallahi cezamın geçmesini beklemekten konu açamadım. Fakat artıladım. 🫡

Hocam benim bahsettiğim, cezaların artması değil. Denetimlerin sıkılaşması. Forumda son zamanlarda aşırı bir kutuplaşma var. Onların engellenmesi lazım. Huzurumuz kaçıyor. Benim forumda aktifliğim düştü bu sebepten.

Son 1 haftadır milletin DC sunucusundan birbirini sallamasını izledik. Moderasyon da halinden ve olanlardan memnun gibi. Hayırlısı bakalım..

Katılıyorum buna, raporlamasam çoğu zaman fark edilmiyor bazı şeyler. Bu haliyle Technopat'tan iyidir ama.

Katılıyorum, kontrol ve denetlemelerin daha sıklaşması lazım ama onun için de süre tanıyorum. Çoğu şeyleri raporlamasam görülmüyor ve düzeltilmiyor. Bundan şikayet ettiğime değil de olan şeyleri söylüyorum.

Ama bu hâlde bile memnunum buralardan, gerek gırgır şamata gerek de güzel konular üzerinden doyurucu sohbetler oluyor. Kutuplaşma konusu ise yabana atılmamalı. Kimin kimle neler konuştuğu kimseyi bağlamaz ama toxiclik oluşmaya başlarsa bir dur demek gerekir. Katılıyorum bu öneriye.

Bıraksan birbirlerine dümdüz girecekler. Ama unutmasınlar ki burası Internet, siz ne yazdığınızı unutsanız bile Internet unutmuyor. Internette yaptıkları yüzünden hapse giren savcı, hakim ve polisler var. Karşı taraftakinin de Internet gibi bir ortamda vicdanlı olacağını düşünmüyoruz. Benim fikrim Technopat’taki gibi aşırı katı ve diktatörist bir moderasyon gelmeli ki kimse kimseye burada klavye delikanlılığı yapmasın.

Son birkaç gündür forumun bulunduğu durum 32. gün abdülhamit kavgasına benziyor.